Type:
Locatie:
Geen resultaten gevonden
Van koetsfabriek naar stadsvilla

Aan de Nieuwe Schoolstraat in Den Haag transformeerden wij een voormalige koetsfabriek tot een unieke stadsvilla. De te verbouwen fabriek kan vanaf twee zijden worden bereikt. Met de auto vanaf de Nieuwe Schoolstraat en te voet via een patio en een hofje vanaf de Denneweg. 

ga naar project
Transformatie Reeuwijk
ga naar project
3-duurzaam-transformatie-ruijterstraat-den-haag-stadsvilla-1200x600
Drie luxe stadsvilla’s in voormalig schoolgebouw

Een moderne stadsvilla met een ruim woonoppervlak, karakteristieke ruimten in een klassieke omgeving. Deze termen zijn kenmerkend voor de drie luxe Garden Lofts die worden gerealiseerd in het Zeeheldenkwartier in Den Haag.

De grootste uitdaging in ons ontwerp was om daglicht toe te voegen aan elke woning. Om dit te realiseren is elke woning ingericht als patiowoning. De relatie met de buitenruimte wordt versterkt door het licht en de ruimtelijkheid van de woning.

ga naar project
Schoolgebouw getransformeerd

Veel oude basisscholen in de grote steden worden getransformeerd tot appartementencomplexen. Deze transformatie wordt veelal door onze architecten begeleid. Bij dit project in de Amsterdamse Floris Versterstraat is de school door projectontwikkelaar Lingotto casco opgeleverd waarna wij de invulling voor twee klaslokalen op de tweede verdieping ontworpen hebben.

ga naar project
Duinvilla Wassenaar

Aan de Dwarsweg in de wijk De Kieviet te Wassenaar hebben wij een oude villa gedeeltelijk gesloopt ten behoeve van een nieuw volume. De originele villa was voorzien van lessenaarsdaken en was opgedeeld in twee volumes. Voor het nieuwe ontwerp hebben wij de verdiepingshoogte verhoogd en het volume vergroot. Het resultaat is een strakke moderne villa verzonken in het glooiende duinlandschap.

ga naar project
Moderne glazen dakopbouw

In het Haagse Duinoord hebben wij deze moderne dakopbouw ontworpen. De optopping bevind zich op een kruising aan de Groot Hertoginnelaan, hierdoor heb je een prachtig uitzicht over de stad. Door het vele glas, met de openen vouwdeuren die toegepast zijn, kan je vanuit alle hoeken van dit uitzicht genieten.

ga naar project
Glazen aanbouw in Leiden

De belangrijkste opgave bij deze verbouwing was het nog meer verbinden van de woning met de tuin. Deze wens hebben wij vertaald in een glazen gevel die net even voorbij de bestaande baksteen gevel steekt.

De hoek van de aanbouw bestaat uit een aluminium schuifpui dit in zijn geheel opengeschoven kan worden. Op deze wijze hebben wij de wens van de klant in vervulling gebracht.

ga naar project
Van garage naar loftwoningen

Het garage bedrijf, gelegen in het Statenkwartier in Den Haag, wordt getransformeerd naar 3 luxe loftwoningen. De garage is gesitueerd in de gehele plint van het bovenliggende woongebouw. In de open ruimte staan karakteristieke betonnen kolommen met betonnen balken. De vrije hoogte is ongeveer drie-en-een-halve meter. De industriële ruimte loopt onder het woongebouw door en heeft aan de achterzijde een lichtstraat en een pui naar een tuin.

ga naar project
Van monumentaal kantoor naar luxe stadsappartementen

Dit Rijksmonumententale kantoorpand aan de Scheveningseweg wordt getransformeerd naar een woongebouw met daarin vijf luxe appartementen. Hiermee wordt de originele woonfunctie weer in ere hersteld. Ook het omliggende terrein zal volledig getransformeerd worden van een open parkeerplaats naar een tuinontwerp met parkeerplaatsen daarin opgenomen.

ga naar project
Inrichting stijlvolle appartementen

Dit voormalige kantoorpand aan de Mauritskade in Den Haag is met een slim ontwerp omgebouwd tot een short-stay appartementencomplex. De uitdaging lag hierbij in het creëren van appartementen met genoeg licht en ruimte. Door creatief en efficiënt om te gaan met de ruimte hebben we per verdieping drie appartementen kunnen realiseren. Daarbij is er een dakopbouw ontworpen om het oppervlak te vergroten. Door de woningen te laten verspringen komt in ieder appartement zowel aan de voor- als de achterkant de optimale hoeveelheid licht binnen. Het resultaat is een aangename leefomgeving.

ga naar project
Eikenhouten binten in Bemmel
ga naar project
Van watertoren tot woonhuis Rijswijk

Het is de droom van velen om in een karakteristiek, industrieel gebouw te wonen. De functionele vormgeving en de monumentale status van een dergelijk gebouw maken van de transformatie tot woning een interessante ontwerpopgave. Hierbij komen zowel esthetische als technische aspecten aan bod.

ga naar project
11-23202-duurzaam-1200x600
Open keuken in aanbouw

Voor deze woning in Hilversum hebben wij een uitbouw ontworpen die naadloos aansluit bij de karakteristieke jaren 30 woning. Naast het ontwerp van de aanbouw hebben wij een interieurvoorstel voor de aanbouw gemaakt.

ga naar project
Monumentaal pakhuis Amsterdam
ga naar project
Extra (duurzame) woonruimte aan de Laan van Poot
ga naar project
Van koetswoning naar een ruime eengezinswoning met veel daglicht

Modern wonen in een voormalige koetswoning in een historisch gedeelte van Den Haag. In Den Haag hebben wij een ontwerp gemaakt  waarbij een oude koetswoning wordt verbouwd tot eengezinswoning. Het karakteristieke pand is zoveel mogelijk in zijn waarde gelaten.

ga naar project
Dakopbouw in Amsterdam verbindt binnen met buiten

Midden in Amsterdam biedt deze dakopbouw met twee dakterrassen een oase van rust. Grote ramen kenmerken deze moderne dakopbouw in Amsterdam en brengen extra daglicht in de woning. Onze opdrachtgever zocht naar een manier om de woning uit te breiden en binnen met buiten te verbinden. Met aan zowel de voorzijde als achterzijde een dakterras maakt deze dakopbouw dat mogelijk.

ga naar project
47-1-22109-duurzaam-1200x600
Aanbouw met schuin dak

Meer licht en ruimte creëren in een eengezinswoning in Utrecht. Dat is de vraag die wij van de bewoners van deze woning kregen.

ga naar project
Flinke uitbreiding voor charmante jaren 10 woning

Deze charmante jaren 10 woning in Utrecht heeft een afwijkende vorm door haar ligging in de buitenbocht van de straat. Met een bredere achter- dan voorgevel bood dit ruimte voor een flinke uitbreiding. Met een gezin van vijf waren meer leefruimte, functionele opbergruimte én architectonische details de wensen van de bewoners.

ga naar project
1-22256-duurzaam-1200x600
Dijkhuis met 2-laagse unieke aanbouw

De eigenaren van dit authentieke verouderde dijkhuis in Amsterdam Noord wensten een comfortabele gezinswoning met een unieke indeling die aansluit bij een moderne levensstijl.

ga naar project
Minimalistische aanbouw in Den Haag
ga naar project
31-1-15027-spaargarenstraat-27-1200x600
Woningrenovatie in het Oranjepark in Oegstgeest

Deze woning aan de Spaargarenstraat in Oegstgeest hebben wij uitgebreid met een aanbouw en volledig gerenoveerd. De originele woning is aan de binnenzijde geheel gestript en vervolgens opnieuw opgebouwd. De woning is na-geïsoleerd en de oude beglazing is vervangen door HR++ beglazing. Het eindresultaat is een ruime volledig gemoderniseerde jaren ‘30 eengezinswoning met een passende aanbouw.

ga naar project
Energiezuinige renovatie rijksmonument Helena Anna Hof

Voor dit rijksmonument in Wassenaar werden wij gevraagd om een plan te maken voor het renoveren en verduurzamen van het pand. Het landhuis wordt gekenmerkt door een grote rieten kap en robuuste gevelmaterialen. De wens van de bewoner was om de stookkosten omlaag te krijgen en de duurzaamheid van het pand te verhogen. Een ander belangrijk uitgangspunt was om meer daglicht toe te laten in de woning.

ga naar project
1-20364-duurzaam-1200x600
Transformatie bungalow naar eigentijdse gezinswoning

Deze charmante vrijstaande bungalow uit de jaren 60 kon wel wat liefde gebruiken. De kleuren geel en bruin kwamen overal terug en de hokkerige indeling paste niet bij het gezinsleven van de opdrachtgever. Door een aantal tussenwanden op de woonverdieping te verwijderen en een nieuw dak met een steilere hellingshoek te creëren, konden we de bungalow meer woonruimte geven binnen de oorspronkelijke muren.

De buitenzijde is helemaal na-geïsoleerd en vervolgens wit gestuct, wat de woning een eigentijdse uitstraling geeft. Dit sluit goed aan bij de stijl en smaak van de bewoners.

ga naar project
1-duurzaam-20174-haarlemmerweg-34-1200x600
Dakopbouw met mansarde dakvorm in Leiden

Hoe kun je een zo ruim mogelijke dakopbouw creëren wanneer deze een schuin dak moet krijgen van de gemeente? Het antwoord op deze vraag is te vinden aan de Haarlemmerweg 34 in Leiden. Wij hebben op deze woning uit 1900 een dakopbouw ontworpen met een mansarde dakvorm. Bij een mansardedak maakt het dakvlak een extra knik, waardoor binnen de kapvorm extra ruimte ontstaat.

ga naar project
Jaren 30 woning
ga naar project
Industrieel en luxueus wonen in een gerenoveerde garage

Een oude garage renoveren tot een luxueus appartement. Met deze vraag kwam de opdrachtgever naar ons toe. Het uitgangspunt in ons ontwerp is om de industriële uitstraling van de garage te behouden. De uitdaging was de wisselwerking tussen het robuuste karakter van het bestaande pand en het toevoegen van een luxueuze woonsfeer.  

Om dit te realiseren is de ruimtelijkheid van de garage behouden. Er is een visueel grote open ruimte gecreëerd met de keuken als centraal punt. De voorgevel is zo ontworpen dat de stijl van de bestaande garagedeuren behouden blijft. 

ga naar project
8-transformatie-interieur-stal-tot-woonhuis
Boerderij groene hart

De stal van deze boerderij in het Groene Hart hebben wij getransformeerd naar een loftachtige woonruimte. In de stal zitten diverse karakteristieke elementen die een uniek karakter geven aan het nieuwe woonhuis. Voor het interieur is de industriële betonstructuur in het zichtgelaten. Ten behoeve van extra daglicht en een ruimtelijke verbinding tussen de begane grond en de verdieping is gedeeltelijk de betonvloer open gezaagd. In de gevel zijn de originele stalen ramen na-geïsoleerd. 

ga naar project
1-scandinavian-living-web-vjeh-1200x600
Verbouwd: met een vleugje 60’s

In hartje Amsterdam is deze bungalowachtige woning verbouwd naar een droomhuis. Het exterieur van de woning kenmerkt zich door de bakstenen muren die van buiten door naar binnen lopen. De bakstenen muren en open haard zijn bewust niet gestuukt, zodat binnen met buiten blijft communiceren en de lengtelijnen van het huis niet worden doorbroken.

Tijdens de verbouwing is vooral het interieur aangepakt. De stijl en kleur van het huis vormden de basis voor het kleurenpalet: aards, warm en natuurlijk. Verder is er veel gebruikgemaakt van linnen, natuursteen, licht eiken en kalkverf in het interieur. De keuken staat in open verbinding met de woonkamer. Dit geeft een ruimtelijk gevoel. Ook is er in de keuken en daklicht geplaatst wat zorgt voor meer lichtinval in de woning. Door het gebruik van natuurlijke materialen zoals baksteen, hout en aardekleuren krijgt de woning een bijzondere rustige sfeer.

ga naar project
95-1-duurzaam-17267-rijn-en-schiekade-83-1200x600
Totaalrenovatie met woningvergroting in Leiden

Hoe kun je een gedateerde woning weer helemaal up-to-date krijgen? Dat is een vraag die wij geregeld krijgen. Met de nodige creativiteit komen we altijd weer tot verrassende resultaten. Zo ook bij deze woning aan de Rijn- en Schiekade in Leiden. Het geheel oogde nogal rommelig en vervallen bij ons eerste bezoek. Wij zagen echter direct de potentie van de woning. Er was ruimte voor extra volume op de eerste verdieping en de oorspronkelijke woning had mooie originele elementen.

ga naar project
Afzinkkelder in de tuin

Het was de droom van de opdrachtgever om een grote multifunctionele ruimte bij het huis te hebben. Omdat dit in het bestaande bouwvolume niet te realiseren was, is ervoor gekozen om een grote afzinkkelder in de tuin te realiseren. Om de kelder met de bestaande woning te verbinden is een aanbouw op de begane grond toegevoegd aan het huis. Via de aanbouw, die opgetrokken is uit traditioneel metselwerk, kan via de trap de kelder bereikt worden. Daglicht komt in de kelder via het ruim gedimensioneerde trapgat in de aanbouw en via een aantal hoge ramen aan de achterzijde van de kelder. Deze ramen waren mogelijk omdat de oorspronkelijk tuin schuin afliep. Op het dak van de kelder bevindt zich een plaatselijk verhoogde tuin.

ga naar project
Verbouwing vrijstaande woning Muiderberg

Het project betreft de complete verbouwing van dit vrijstaande huis in Muiderberg, waarbij de oude woning is voorzien van een grote aanbouw. De aanbouw is een verlenging van de woonkamer en is deels verdiept uitgevoerd. Hier is voor gekozen, omdat de bestaande plafondhoogte in de woning zeer beperkt was. De aanbouw is wat vormgeving betreft contrasterend ontworpen te opzichte van het bestaande woonhuis.

ga naar project
Complete renovatie herenhuis

Aan de Tweede Oosterparkstaat in Amsterdam staat een aantal unieke herenhuizen met zowel een voortuin als een achtertuin. De huizen zijn van oudsher ontwikkeld met een relatief lage begane grondverdieping en een grote eerste verdiepingshoogte. De eerste verdieping bevatte de meest representatieve ruimtes van het pand.

Onze opdracht was om een woonkamer met open keuken op de begane grond te realiseren en daarbij rekening te houden met een mooie overgang van woning naar tuin.

ga naar project
Jaren 20 woning duurzaam verbouwen

Een jaren 20 woning vergroten, verduurzamen en van het gas af? Het kan! Wij zijn gevraagd om het ontwerp te maken voor de verduurzaming en uitbreiding van deze woning in Voorburg.

ga naar project
veluwe-1
Uitbreiden en moderniseren woning midden in de natuur op de Veluwe

Studioschaeffer heeft deze woning midden in de natuur op de Veluwe uitgebreid en gemoderniseerd. De houten colonnade vormt een kraag om de woning, zorgt voor de schaduw op de zuidzijde en kadert het landschap eromheen in. In een vloeiende beweging worden loop- en zichtlijnen geleid. De bijgebouwen op het landgoed en de boomrijke omgeving worden zo onderdeel van de woning.

ga naar project
woonen-aan-water-1200x600-1
Optimaal uitzicht op de Friese meren

Geniet vanuit je woonkamer van het weidse uitzicht over één van de Friese meren! Bij de woning aan het Doniapark in Langweer is de relatie tussen het water en de woning versterkt, waardoor de omgeving optimaal tot zijn recht komt. Daarmee is ook de kwaliteit van het wonen verhoogt. Naast een sterke visuele connectie was het uitgangspunt om het water ook fysiek toegankelijker te maken vanuit de woning. Verder had de opdrachtgever de wensen om meer ruimte te creëren en de woning op een prettige en efficiënte wijze te verwarmen.

ga naar project
1-20539-duurzaam-1200x600
Dakopbouw met intern loftgevoel

Voor een woning aan de Joan Maetsuyckerstraat in Den Haag hebben wij een ruimte dakopbouw ontworpen met een verbijzondering in het metselwerk aan de achtergevel van de dakopbouw. Duurzaamheid speelt bij dit project een belangrijke rol. Daarom is er een hybride warmtepomp geplaatst en op de dakopbouw komt een groendak met zonnepanelen. 

ga naar project
1-goethelaan-utrecht-1200x600
Aanbouw maakt ruimte voor woonkeuken

De diepe tuin maakt plaats voor een moderne uitbouw. Het ontwerp van de aanbouw sluit aan bij de architectonische stijl van de bestaande woning, maar dan met een moderne twist. Door de glazen puien die doorlopen tot aan de grond valt er veel daglicht in de woning en ontstaat er een open verbinding met de tuin.

ga naar project
24-1-21148-duurzaam-1200x600
Totaalrenovatie woning

Deze voormalige bakkerij met winkel is al jaren een woonhuis. De indeling van de woning sloot niet aan bij de wensen van de bewoners. Het is tijd voor een grondige renovatie! We brengen veel details terug in de gevel en creëren een eigentijdse, praktische woningindeling. 

ga naar project