ga terug naar projectenoverzicht

Dakopbouw in Amsterdam verbindt binnen met buiten

Midden in Amsterdam biedt deze dakopbouw met twee dakterrassen een oase van rust. Grote ramen kenmerken deze moderne optopping in Amsterdam en brengen extra daglicht in de woning. Onze opdrachtgever zocht naar een manier om de woning uit te breiden en binnen met buiten te verbinden. Met aan zowel de voorzijde als achterzijde een dakterras maakt deze dakopbouw dat mogelijk. De keuken en woonkamer zijn in de nieuwe verdieping gevestigd zodat optimaal genoten kan worden van de nieuwe buitenruimtes. 

Project: 18058
Jaar: 2020
Locatie: Amsterdam
Omschrijving: Moderne dakopbouw met dakterras

"Door de gevels bijna geheel van glas te maken voelt de woning ruim en licht aan."

moderne-dakopbouw-dakterras-amsterdam-768x525-5

Om het klassieke pand niet aan te tasten is gekozen voor een ontwerp met een setback. Dit wil zeggen dat de dakopbouw terug ligt van de dakrand aan de voorzijde. In ons ontwerp hebben we daarnaast gekozen voor een spel tussen symmetrie en asymmetrie.

moderne-dakopbouw-dakterras-amsterdam-768x525-1 moderne-dakopbouw-dakterras-amsterdam-768x525-2

Tot slot is er gebruik gemaakt van zwart zink, hoogwaardige dunne aluminium kozijnen en zwart gebrand hout om te zorgen voor een moderne afwerking en eigentijds ontwerp.

moderne-dakopbouw-dakterras-amsterdam-768x525-4
nieuw-gevelaanzicht-splitlevel-dakopbouw
Lunterenstraat

In de wijk Oostbroek, hebben wij op de hoek van de Lunterenstraat en de Wolfhezestraat een hoekwoning uitgebreid met een dakopbouw. De gevel van de optopping is uitgevoerd in hetzelfde materiaal als het bestaande gebouw. Hierdoor krijgt dit woonblok een krachtige uitstraling. De originele hoekwoning heeft twee verschillende dakhoogtes. Deze hoogteverschillen zijn vertaald in de nieuwe dakopbouw. De keuken aan de straatgevel bevindt zich op een hoger niveau dan de woonkamer aan het dakterras.

ga naar project
Vrijblijvend advies van onze architecten
ga naar pagina