Jouw verbouwing plannen?

In de onderstaande planning kun je zien hoe lang het realiseren van jouw verbouwproject duurt. Van de eerste kennismaking met de architect tot en met het kiezen van de aannemer. Ook tijdens de verbouwing kunnen we nog helpen met bouwbegeleiding. Deze planning is gebaseerd op een standaard verbouwingsproces en een normale doorlooptijd bij de gemeente. Liever een persoonlijke planning? Neem gerust contact met ons op of kom langs op ons inloopspreekuur.

transformatie-duurzame-villa-zijgevel
1

Na de kennismaking en het bespreken van de plannen hebben wij, afhankelijk van de plannen, ongeveer 4 weken nodig om al je wensen om te zetten in een tekeningenset die geschikt is voor een aanvraag bij de gemeente.

2

De behandeling van je aanvraag bij de gemeente duurt 8 weken (o.a. voor toetsing door de welstand, stedenbouw en de brandweer). Wij streven er naar om dit traject zo kort mogelijk te maken. Dit lukt regelmatig onder andere door onze jarenlange ervaring met diverse gemeentes. Let op, deze termijn kan door de gemeente nog met 6 weken verlengd worden. 

3

Na het verkrijgen van de vergunning dient deze 6 weken ter inzage te liggen voor omwonenden, hierna kan de bouw gestart worden.

Tip: controleer na 6 weken bij de gemeente of er geen bezwaar is ingediend. 

4

Aan het einde van het vergunningstraject (na de goedkeuring van de welstand) kunnen wij beginnen met het maken van de technische tekeningen. Hier hebben wij zo'n 3 weken voor nodig. 

5

Aannemers hebben gemiddeld zo'n  3 weken nodig om een offerte te maken. Tip: hou rekening met bouwvakanties, hierdoor kan de planning een aantal weken uitlopen. 

1 tot 2 weken hebben wij hierna nodig voor het bestuderen en het vergelijken van de offertes. Hierna kunnen we samen de keuze maken voor de juiste aannemer. 

6

De aannemer kan vertellen hoe lang hij bezig denkt te zijn met het maken van de verbouwing. Dit is afhankelijk van de grootte van het project en de bouwmethode en snelheid van de aannemer. 

Tip: Om het proces te versnellen zou je er voor kunnen kiezen om het traject van aanbesteden tegelijk te laten lopen met het vergunningstraject. 

woningsplitsing-herenhuis-1200x600-voorgevel
Woning splitsing

In Rotterdam werkten wij aan de splitsing van dit herenhuis in diverse kleinere appartementen. Wij regelden de vergunningen bij de gemeente en maakten alle tekeningen.

ga naar project
aanbouw-exterieur-voorgevel
Minimalistische aanbouw

Deze aanbouw, met een hoog ambitieniveau, is aan de buitenkant zo gedetailleerd dat hij lijkt te zweven als een tijdelijk object naast de woning. De gevel is afwisselend gesloten en transparant. De glasvlakken lopen van vloer tot plafond en zijn gemaakt van strakke, slanke, stalen kozijnen.

ga naar project
nieuw-gevelaanzicht-splitlevel-dakopbouw
Lunterenstraat

In de wijk Oostbroek, hebben wij op de hoek van de Lunterenstraat en de Wolfhezestraat een hoekwoning uitgebreid met een dakopbouw. De gevel van de optopping is uitgevoerd in hetzelfde materiaal als het bestaande gebouw. Hierdoor krijgt dit woonblok een krachtige uitstraling. De originele hoekwoning heeft twee verschillende dakhoogtes. Deze hoogteverschillen zijn vertaald in de nieuwe dakopbouw. De keuken aan de straatgevel bevindt zich op een hoger niveau dan de woonkamer aan het dakterras.

ga naar project
14028-bv-pre-web-website-1200x600-gr1-compressed-2
Gemetselde woninguitbreiding

In Utrecht is door aannemingsbedrijf Pos en Zanoli een woninguitbreiding in Utrecht gerealiseerd.  De keuken is in dit project vergroot, verhoogd en efficiënter ingedeeld. Door de nieuwe daglichtopeningen is de relatie tussen de woning en de tuin verbeterd.


ga naar project
6-14064-uo-afb-2016-06-08-website-1200x600-slider-2
Transformatie Reeuwijk

In sommige gevallen is het lastig om te kiezen of een pand gesloopt moet worden, waarna nieuwbouw plaats kan vinden, of dat het efficiënter is het pand te verbouwen. In Reeuwijk was dat niet anders. Na het maken van diverse kostenramingen heeft de opdrachtgever besloten tot verbouw over te gaan. Dit had niet in de laatste plaats te maken met een gedurende het proces toenemende affiniteit met de oude woning.

ga naar project
Duinvilla Wassenaar

Aan de Dwarsweg in de wijk De Kieviet te Wassenaar hebben wij een oude villa gedeeltelijk gesloopt ten behoeve van een nieuw volume. De originele villa was voorzien van lessenaarsdaken en was opgedeeld in twee volumes. Voor het nieuwe ontwerp hebben wij de verdiepingshoogte verhoogd en het volume vergroot. Het resultaat is een strakke moderne villa verzonken in het glooiende duinlandschap.

ga naar project
5-14081-1uo-afb-2017-06-02-jaren-30-aanbouw-architect-1200x600-1
Jaren 30 woning uitgebreid

Op de begane grond van deze woning in Hilversum hebben wij een aanbouw ontworpen in dezelfde stijl als het bestaande huis. In de aanbouw bevinden zich een deel van de vergrote woonkamer, de eet- en bijkeuken. Door aan de achterkant van de aanbouw veel glas te gebruiken komt er genoeg licht in de verlengde woonkamer, terwijl de klassiek ogende kozijnen in combinatie met de juiste baksteen dat typische jaren 30-gevoel creëren. De aanbouw ligt niet alleen aan de achterkant maar ook deels aan de zijkant van het bestaande huis. Hierdoor heeft men vanuit de eetkeuken zowel zicht op de achter- als voortuin. In de bestaande woning zijn de terug liggende bovenramen en verspringingen in het metselwerk in het oog springende details. Door deze ook terug te laten komen in de aanbouw wordt een identieke bouwstijl gerealiseerd.

ga naar project
8-transformatie-interieur-stal-tot-woonhuis
Boerderij groene hart

De stal van deze boerderij in het Groene Hart hebben wij getransformeerd naar een loftachtige woonruimte. In de stal zitten diverse karakteristieke elementen die een uniek karakter geven aan het nieuwe woonhuis. Voor het interieur is de industriële betonstructuur in het zichtgelaten. Ten behoeve van extra daglicht en een ruimtelijke verbinding tussen de begane grond en de verdieping is gedeeltelijk de betonvloer open gezaagd. In de gevel zijn de originele stalen ramen na-geïsoleerd. 

ga naar project
4-aanbouw-verbindt-kelder-met-woonhuis-exterieur
Kelder en aanbouw

Het was de droom van de opdrachtgever om een grote multifunctionele ruimte bij het huis te hebben. Omdat dit in het bestaande bouwvolume niet te realiseren was, is ervoor gekozen om een grote afzinkkelder in de tuin te realiseren. Om de kelder met de bestaande woning te verbinden is een aanbouw op de begane grond toegevoegd aan het huis. Via de aanbouw, die opgetrokken is uit traditioneel metselwerk, kan via de trap de kelder bereikt worden. Daglicht komt in de kelder via het ruim gedimensioneerde trapgat in de aanbouw en via een aantal hoge ramen aan de achterzijde van de kelder. Deze ramen waren mogelijk omdat de oorspronkelijk tuin schuin afliep. Op het dak van de kelder bevindt zich een plaatselijk verhoogde tuin.

ga naar project