Bouwplaats

Er gebeurt van alles op een bouwplaats. Verschillende mensen komen en gaan en zijn bezig met hun taken binnen een project. Een complex proces, wat zorgvuldig georganiseerd moet worden. Onderstaand filmpje laat zien hoe een door ons ontworpen passief-huis prefab geplaatst wordt.

Dit project is een duurzame nieuwbouwwoning in Wageningen. De verschillende onderdelen van de woning zijn al in de fabriek gemaakt, zodat het werk op de bouwplaats zo snel mogelijk gedaan kan worden. Hierdoor stond een groot gedeelte van de woning al binnen een paar dagen. 

Kelder en aanbouw

Het was de droom van de opdrachtgever om een grote multifunctionele ruimte bij het huis te hebben. Omdat dit in het bestaande bouwvolume niet te realiseren was, is ervoor gekozen om een grote afzinkkelder in de tuin te realiseren. Om de kelder met de bestaande woning te verbinden is een aanbouw op de begane grond toegevoegd aan het huis. Via de aanbouw, die opgetrokken is uit traditioneel metselwerk, kan via de trap de kelder bereikt worden. Daglicht komt in de kelder via het ruim gedimensioneerde trapgat in de aanbouw en via een aantal hoge ramen aan de achterzijde van de kelder. Deze ramen waren mogelijk omdat de oorspronkelijk tuin schuin afliep. Op het dak van de kelder bevindt zich een plaatselijk verhoogde tuin.

ga naar project