ga terug naar projectenoverzicht

Extra (duurzame) woonruimte aan de Laan van Poot

Meer woonruimte. In deze tijd van woningnood is dat een veelgehoorde wens. Aan de Laan van Poot hebben wij een ontwerp gemaakt waar door middel van een aanbouw en het vergroten van de dakkapellen meer leefruimte ontstaat.

In de aanbouw is ruimte voor een open keuken en extra zitruimte. Op de plaats waar de keuken stond, is nu ruimte voor een werkkamer die gebruikt kan worden voor pottenbakken. Daarnaast is er ook een droogruimte voor de potten. Vanuit de bestaande woonkamer zal een nieuw raam een leuke doorkijk bieden op de creaties die staan te drogen.

De aanbouw is ontworpen van donker- en lichtgrijs zink met een grote glazen pui. Over de hele breedte is er de mogelijkheid om de pui door middel van houten schuifpanelen dicht te maken.

Project: 22014
Jaar: 2022
Locatie: Den Haag
Omschrijving: Aanbouw en verduurzaming

De dakkapellen worden vergroot, zowel aan de voor- als achterkant. Hierdoor wordt ook de tweede verdieping een stuk ruimer.

Het hele huis wordt beter geïsoleerd, er komt vloerverwarming en een warme terugwin-installatie. Tot slot komt er een opvangsysteem met filter om zo regenwater te kunnen gebruiken. Ruim én duurzaam!

Denk jij ook na over uitbreiding, verduurzaming of verbouwing van je huis? Klik op de link links en maak een vrijblijvende afspraak!

Kelder en aanbouw

Het was de droom van de opdrachtgever om een grote multifunctionele ruimte bij het huis te hebben. Omdat dit in het bestaande bouwvolume niet te realiseren was, is ervoor gekozen om een grote afzinkkelder in de tuin te realiseren. Om de kelder met de bestaande woning te verbinden is een aanbouw op de begane grond toegevoegd aan het huis. Via de aanbouw, die opgetrokken is uit traditioneel metselwerk, kan via de trap de kelder bereikt worden. Daglicht komt in de kelder via het ruim gedimensioneerde trapgat in de aanbouw en via een aantal hoge ramen aan de achterzijde van de kelder. Deze ramen waren mogelijk omdat de oorspronkelijk tuin schuin afliep. Op het dak van de kelder bevindt zich een plaatselijk verhoogde tuin.

ga naar project
35-1-21148-1200x600
Totaalrenovatie woning

Deze voormalige bakkerij met winkel is al jaren een woonhuis. De indeling van de woning sloot niet aan bij de wensen van de bewoners. Het is tijd voor een grondige renovatie! We brengen veel details terug in de gevel en creëren een eigentijdse, praktische woningindeling. De aanbouw sluit naadloos aan bij de huidige woning, maar dan met moderne hoge aluminium puien. Met oog op de toekomst wordt de woning volledig verduurzaamd.

ga naar project
73-1-18337-pieter-bothstraat-26-utrecht-1200x600
Flinke uitbreiding voor charmante jaren 10 woning

Deze charmante jaren 10 woning in de Utrechtse wijk Lombok heeft een afwijkende vorm door haar ligging in de buitenbocht van de straat. 

De nieuwe bewoners, een gezin van 5, zagen de potentie van dit huis goed in. Hun belangrijkste wensen waren: meer leefruimte, functionele opbergruimte én architectonische details. 

ga naar project
30-1-22109-zandhofsestraat-8-1200x600
Aanbouw met schuin dak

Meer licht en ruimte creëren in een eengezinswoning in Utrecht. Dat is de vraag die wij van de bewoners van deze woning kregen.

ga naar project
1-fabritiuslaan-42-hilversum-1200x600
Open keuken in aanbouw

Voor deze woning in Hilversum hebben wij een uitbouw ontworpen die naadloos aansluit bij de karakteristieke jaren 30 woning. Naast het ontwerp van de aanbouw hebben wij een interieurvoorstel voor de aanbouw gemaakt.

ga naar project
31-1-15027-spaargarenstraat-27-1200x600
Woningrenovatie in het Oranjepark in Oegstgeest

Deze woning aan de Spaargarenstraat in Oegstgeest hebben wij uitgebreid met een aanbouw en volledig gerenoveerd. De originele woning is aan de binnenzijde geheel gestript en vervolgens opnieuw opgebouwd. De woning is na-geïsoleerd en de oude beglazing is vervangen door HR++ beglazing. Het eindresultaat is een ruime volledig gemoderniseerde jaren ‘30 eengezinswoning met een passende aanbouw.

ga naar project
1-0957-brugsestraat-75-1200x600
Minimalistische aanbouw in Den Haag

Deze aanbouw, met een hoog ambitieniveau, is aan de buitenkant zo gedetailleerd dat hij lijkt te zweven als een tijdelijk object naast de woning. De gevel is afwisselend gesloten en transparant. De glasvlakken lopen van vloer tot plafond en zijn gemaakt van strakke, slanke, stalen kozijnen.

ga naar project
83-1-22256-1200x600
Dijkhuis met 2-laagse unieke aanbouw

De eigenaren van dit authentieke verouderde dijkhuis in Amsterdam Noord wensten een comfortabele gezinswoning met een unieke indeling die aansluit bij een moderne levensstijl.

ga naar project
Glazen aanbouw in Leiden

De belangrijkste opgave bij deze verbouwing was het nog meer verbinden van de woning met de tuin. Deze wens hebben wij vertaald in een glazen gevel die net even voorbij de bestaande baksteen gevel steekt.

De hoek van de aanbouw bestaat uit een aluminium schuifpui dit in zijn geheel opengeschoven kan worden. Op deze wijze hebben wij de wens van de klant in vervulling gebracht.

ga naar project