ga terug naar projectenoverzicht

Uitbreiden en moderniseren woning midden in de natuur op de Veluwe

Studioschaeffer heeft dit woning midden in de natuur op de Veluwe uitgebreid en gemoderniseerd. De houten colonnade vormt een kraag om de woning, zorgt voor de schaduw op de zuidzijde en Kadert het landschap eromheen in. In een vloeiende beweging worden loop en zichtlijnen geleid. De bijgebouwen op het landgoed en de bomenrijke omgeving worden zo onderdeel van de woning.

Project: 20018
Jaar: 2021
Locatie: Veluwe
Omschrijving: Verbouwing van een woning op de Veluwe
Werkzaamheden: definitief ontwerp, ontwerp, schetsontwerp, voorlopig ontwerp

De tweede verdiepingen hoge entree, waarvan het houten kader in het stucwerk van de woning snijdt, versterkt de zichtbaarheid en benadrukt de oriëntatie en looproutes door het landschap.


57-verbouwing-aanbouw-veluwe-768x525-d 87-verbouwing-aanbouw-veluwe-768x525-i

De aangepaste indeling van de T-vormige woning zorgt ervoor dat ieder uiteinde een uniek uitzicht heeft op de omgeving en iedere verblijfsruimte zo een eigen karakter krijgt.


81-verbouwing-aanbouw-veluwe-768x525-f

Om het wooncomfort aanzienlijk te vergroten, maar de omgeving intact te houden is er in ruime kelder onder woning gerealiseerd.


79-verbouwing-aanbouw-veluwe-768x525-g
verbouwing-aanbouw-veluwe-1200x600-d
Verbouwing Amsterdams herenhuis
ga naar project
Kansen voor een monumentaal grachtenpand

In Delft bevindt zich dit grachtenpand, dat toe is aan een grondige renovatie. Vanwege de monumentale status van het pand hebben we zorgvuldige afwegingen moeten maken in de verbouwingsmogelijkheden. Toch zijn er vaak ook bij monumenten verschillende mogelijkheden om een pand weer een nieuw leven te geven.

ga naar project
Verbouwing monumentaal pakhuis Amsterdam

Bij de verbouwing van dit monumentale pakhuis in Amsterdam stonden wij voor de opgave om van een souterrain zonder ramen een volwaardige woonverdieping te maken. In nauw overleg met monumentenzorg is een vergunning verkregen voor het maken van een vide tussen bel-etage en souterrain. De vide brengt licht in het souterrain en zorgt voor een visuele en fysieke verbinding tussen beide etages. Omdat de vloerbalken een monumentale status hebben is ervoor gekozen om alleen de grenen vloerdelen ter plaatse van de vide te verwijderen: er loopt dus een flinke balk door de vide heen. Dit geeft echter veel karakter aan deze bouwkundige ingreep.

ga naar project
Moderne villa met strakke detaillering

In het Gooi hebben wij deze villa ontworpen. De villa bestaat uit een patroon van afwisselend gesloten en open delen. De gesloten delen zijn metselwerk wanden met een stucwerk afwerking, terwijl de open delen van verdiepingshoog glas gemaakt zijn.

ga naar project
Tuin als verlenging van je woonkamer

Hoe laat je je huis groter voelen zonder dat deze werkelijke te vergroten? Dat is de vraag die met dit project beantwoord moest worden

ga naar project
Transformatie Reeuwijk
ga naar project
woonen-aan-water-1200x600-1
Optimaal uitzicht op de Friese meren

Geniet vanuit je woonkamer van het weidse uitzicht over één van de Friese meren! Bij de woning aan het Doniapark in Langweer is de relatie tussen het water en de woning versterkt, waardoor de omgeving optimaal tot zijn recht komt. Daarmee is ook de kwaliteit van het wonen verhoogt. Naast een sterke visuele connectie was het uitgangspunt om het water ook fysiek toegankelijker te maken vanuit de woning. Verder had de opdrachtgever de wensen om meer ruimte te creëren en de woning op een prettige en efficiënte wijze te verwarmen.

ga naar project