Studioschaeffer heeft deze woning midden in de natuur op de Veluwe uitgebreid en gemoderniseerd. De houten colonnade vormt een kraag om de woning, zorgt voor de schaduw op de zuidzijde en kadert het landschap eromheen in. In een vloeiende beweging worden loop- en zichtlijnen geleid. De bijgebouwen op het landgoed en de boomrijke omgeving worden zo onderdeel van de woning.
Project: | 20018 |
Jaar: | 2021 |
Locatie: | Uddel |
Omschrijving: | Verbouwing van een woning op de Veluwe |
Werkzaamheden: | definitief ontwerp, ontwerp, schetsontwerp, voorlopig ontwerp |
De tweede verdiepingen hoge entree, waarvan het houten kader in het stucwerk van de woning snijdt, versterkt de zichtbaarheid en benadrukken de oriëntatie en looproutes door het landschap.
De aangepaste indeling van de T-vormige woning zorgt ervoor dat ieder uiteinde een uniek uitzicht heeft op de omgeving en iedere verblijfsruimte zo een eigen karakter krijgt.
Om het wooncomfort aanzienlijk te vergroten, maar de omgeving intact te houden is er een ruime kelder onder woning gerealiseerd.
De eigenaren van dit authentieke verouderde dijkhuis in Amsterdam Noord wensten een comfortabele gezinswoning met een unieke indeling die aansluit bij een moderne levensstijl.
ga naar projectHoe kun je een gedateerde woning weer helemaal up-to-date krijgen? Dat is een vraag die wij geregeld krijgen. Met de nodige creativiteit komen we altijd weer tot verrassende resultaten. Zo ook bij deze woning aan de Rijn- en Schiekade in Leiden. Het geheel oogde nogal rommelig en vervallen bij ons eerste bezoek. Wij zagen echter direct de potentie van de woning. Er was ruimte voor extra volume op de eerste verdieping en de oorspronkelijke woning had mooie originele elementen.
ga naar projectMeer licht en ruimte creëren in een eengezinswoning in Utrecht. Dat is de vraag die wij van de bewoners van deze woning kregen.
ga naar projectDeze charmante jaren 10 woning in de Utrechtse wijk Lombok heeft een afwijkende vorm door haar ligging in de buitenbocht van de straat.
De nieuwe bewoners, een gezin van 5, zagen de potentie van dit huis goed in. Hun belangrijkste wensen waren: meer leefruimte, functionele opbergruimte én architectonische details.
ga naar projectIn hartje Amsterdam is deze bungalowachtige woning verbouwd naar een droomhuis. Het exterieur van de woning kenmerkt zich door de bakstenen muren die van buiten door naar binnen lopen. De bakstenen muren en open haard zijn bewust niet gestuukt, zodat binnen met buiten blijft communiceren en de lengtelijnen van het huis niet worden doorbroken.
ga naar projectDeze woning aan de Spaargarenstraat in Oegstgeest hebben wij uitgebreid met een aanbouw en volledig gerenoveerd. De originele woning is aan de binnenzijde geheel gestript en vervolgens opnieuw opgebouwd. De woning is na-geïsoleerd en de oude beglazing is vervangen door HR++ beglazing. Het eindresultaat is een ruime volledig gemoderniseerde jaren ‘30 eengezinswoning met een passende aanbouw.
ga naar projectGeniet vanuit je woonkamer van het weidse uitzicht over één van de Friese meren! Bij de woning aan het Doniapark in Langweer is de relatie tussen het water en de woning versterkt, waardoor de omgeving optimaal tot zijn recht komt. Daarmee is ook de kwaliteit van het wonen verhoogt. Naast een sterke visuele connectie was het uitgangspunt om het water ook fysiek toegankelijker te maken vanuit de woning. Verder had de opdrachtgever de wensen om meer ruimte te creëren en de woning op een prettige en efficiënte wijze te verwarmen.
ga naar projectHet is de droom van velen om in een karakteristiek, industrieel gebouw te wonen. De functionele vormgeving en de monumentale status van een dergelijk gebouw maken van de transformatie tot woning een interessante ontwerpopgave. Hierbij komen zowel esthetische als technische aspecten aan bod.
ga naar projectDeze charmante vrijstaande bungalow uit de jaren 60 kon wel wat liefde gebruiken. De kleuren geel en bruin kwamen overal terug en de hokkerige indeling paste niet bij het gezinsleven van de opdrachtgever. Door een aantal tussenwanden op de woonverdieping te verwijderen en een nieuw dak met een steilere hellingshoek te creëren, konden we de bungalow meer woonruimte geven binnen de oorspronkelijke muren.
De buitenzijde is helemaal na-geïsoleerd en vervolgens wit gestuct, wat de woning een eigentijdse uitstraling geeft. Dit sluit goed aan bij de stijl en smaak van de bewoners.
ga naar projectVoor deze woning in Hilversum hebben wij een uitbouw ontworpen die naadloos aansluit bij de karakteristieke jaren 30 woning. Naast het ontwerp van de aanbouw hebben wij een interieurvoorstel voor de aanbouw gemaakt.
ga naar projectHoe kun je een zo ruim mogelijke dakopbouw creëren wanneer deze een schuin dak moet krijgen van de gemeente? Het antwoord op deze vraag is te vinden aan de Haarlemmerweg 34 in Leiden. Wij hebben op deze woning uit 1900 een dakopbouw ontworpen met een mansarde dakvorm. Bij een mansardedak maakt het dakvlak een extra knik, waardoor binnen de kapvorm extra ruimte ontstaat.
ga naar projectBij de verbouwing van dit monumentale pakhuis in Amsterdam stonden wij voor de opgave om van een souterrain zonder ramen een volwaardige woonverdieping te maken. In nauw overleg met monumentenzorg is een vergunning verkregen voor het maken van een vide tussen bel-etage en souterrain. De vide brengt licht in het souterrain en zorgt voor een visuele en fysieke verbinding tussen beide etages. Omdat de vloerbalken een monumentale status hebben is ervoor gekozen om alleen de grenen vloerdelen ter plaatse van de vide te verwijderen: er loopt dus een flinke balk door de vide heen. Dit geeft echter veel karakter aan deze bouwkundige ingreep.
ga naar project