ga terug naar projectenoverzicht

Industrieel en luxueus wonen in een gerenoveerde garage

Een oude garage renoveren tot een luxueus appartement. Met deze vraag kwam de opdrachtgever naar ons toe. Het uitgangspunt in ons ontwerp is om de industriële uitstraling van de garage te behouden. De uitdaging was de wisselwerking tussen het robuuste karakter van het bestaande pand en het toevoegen van een luxueuze woonsfeer.  

Om dit te realiseren is de ruimtelijkheid van de garage behouden. Er is een visueel grote open ruimte gecreëerd met de keuken als centraal punt. De voorgevel is zo ontworpen dat de stijl van de bestaande garagedeuren behouden blijft. 

Project: 17296
Jaar: 2017
Locatie: Den Haag
Omschrijving: Herbestemming garage naar luxe appartement

"In de open ruimte worden als het ware ‘boxen’ geplaatst waarin de slaapkamers en badkamers zijn gesitueerd."


Alle voorzieningen zijn geïntegreerd en op maat gemaakt als inbouwelementen. Door het toepassen van hout ontstaan er warme tinten in het industriële uiterlijk van de woning. Met glazen taatsdeuren wordt een open geheel gecreëerd waardoor je van voor naar achter kan doorkijken. Door middel van een grote lichtstraat wordt de ruimtelijkheid versterkt.

transformatie-architect-renovatie-garage-768x525-3

Om de garage van alle woongemakken te voorzien is er vloerverwarming toegepast. De vloerverwarming is in zones opgedeeld en los van elkaar te bedienen.

transformatie-architect-renovatie-garage-768x525-1

In de stijl van de garage wordt een betonnen vloer gestort en als afwerkvloer gebruikt. De woning is geheel na-geïsoleerd en verdere verduurzaming wordt gedaan door het toepassen van een warmtepomp.

transformatie-architect-renovatie-garage-768x525-2
Minimalistische aanbouw in Den Haag
ga naar project
Moderne dakopbouw geeft verhoogd woongenot

Aan de Amstelveenseweg in Amsterdam bevindt zich een appartementencomplex, waarvan de bovenste bewoners een uitbreiding van hun woning wensten. Door het plaatsen van een dakopbouw wordt het opppervlak van de woning bijna verdubbelt. Hierdoor konden de bewoners blijven wonen op de plek waar ze zo graag wonen, maar met een ruime extra verdieping inclusief een dakterras.

ga naar project
Dakopbouw geeft uitzicht en extra slaapkamers
ga naar project
Van watertoren tot woonhuis

Het is de droom van velen om in een karakteristiek, industrieel gebouw te wonen. De functionele vormgeving en de monumentale status van een dergelijk gebouw maken van de transformatie tot woning een interessante ontwerpopgave. Hierbij komen zowel esthetische als technische aspecten aan bod.

ga naar project
Vier dakopbouwen IJburg
ga naar project
Vrijblijvend advies van onze architecten
ga naar pagina
Tuin op het zuiden aan de Zuiderparklaan

Kenmerkend voor de portiekwoningen aan de Zuiderparklaan is het sterke ritme van erkers en portieken. De bovenkant van het bouwblok wordt op krachtige wijze geaccentueerd door de witte daklijst. Deze krachtige kenmerken zijn intact gelaten en zelfs door ons versterkt door een ingetogen herhaling van het bestaande gevelritme in onze dakopbouwen. De herhaling bestaat uit een lamellenstructuur per woning. De opbouw staat in zijn geheel terug ten opzicht van de bestaande voorgevel. Zodoende ontstaat er een rustige toevoeging op het bestaande bouwblok.

ga naar project
Transformatie Reeuwijk
ga naar project
Doorgemetselde dakopbouw

De dakopbouw aan de Rozenstraat in Den Haag kenmerkt zich door een doorgemetselde gevel, waarbij zorgvuldig is gezocht naar een baksteen, die het bestaande metselwerk op een goede wijze continueert. Op de erker is bij deze verbouwing een balkon doorgemetseld. Dit balkon verbindt de dakopbouw als het ware met de onderbouw. 

ga naar project
Gemetselde woninguitbreiding

In Utrecht is door aannemingsbedrijf Pos en Zanoli een woninguitbreiding in Utrecht gerealiseerd.  De keuken is in dit project vergroot, verhoogd en efficiënter ingedeeld. Door de nieuwe daglichtopeningen is de relatie tussen de woning en de tuin verbeterd.

ga naar project