ga terug naar projectenoverzicht

Boerderij groene hart

Van stal tot woonhuis

De stal van deze boerderij in het Groene Hart hebben wij getransformeerd naar een loftachtige woonruimte. In de stal zitten diverse karakteristieke elementen die een uniek karakter geven aan het nieuwe woonhuis. Voor het interieur is de industriële betonstructuur in het zichtgelaten. Ten behoeve van extra daglicht en een ruimtelijke verbinding tussen de begane grond en de verdieping is gedeeltelijk de betonvloer open gezaagd. In de gevel zijn de originele stalen ramen na-geïsoleerd. 

Project: 12041
Jaar: 2014
Locatie: Oostvlietweg - Leidschendam
Omschrijving: Renovatie schuur
Werkzaamheden: aanvraag omgevingsvergunning, bouwtekeningen , bouwvoorbereiding, ontwerp


"Vide creëert open verbinding"


De trap en de balustrade zijn uitgevoerd in zwart staal. Deze elementen versterken het industriële karakter van de ruimte. Voor de vloer van de begane grond is gekozen voor een zandkleurige gietvloer en de verdieping heeft een houten vloer. Samen met de houten spanten zorgen deze vloeren voor een warme toevoeging aan de ruimte.

7-transformatie-stal-tot-woonhuis-plattegronden-1ste-verdieping-bestaand-en-nieuw 3-transformatie-stal-tot-woonhuis-gevelaanzicht-nieuw

Aan de gevel hebben wij zo min mogelijk veranderd. De enige toevoegingen zijn ranke zwart stalen deuren in Jansen profielen en een zwart stalen terras met spiltrap. Deze trap vormt een tweede entree die de kantoorruimte op de verdieping ontsluit.

transformatie-stal-tot-woonhuis-exterieur

Wij hebben een zo open mogelijke ruimte ontworpen op de begane grond. Op de verdieping zijn de slaapkamers en badkamer geplaatst. Aan de achterzijde bevindt zicht een kantoorruimte op de verdieping. De kantoorruimte staat in open verbinding met de begane grond via de vide. 

transformatie-stal-tot-woonhuis-interieur-living
transformatie-stal-tot-woonhuis-interieur
Vrijblijvend advies van onze architecten
ga naar pagina
Van watertoren tot woonhuis

Het is de droom van velen om in een karakteristiek, industrieel gebouw te wonen. De functionele vormgeving en de monumentale status van een dergelijk gebouw maken van de transformatie tot woning een interessante ontwerpopgave. Hierbij komen zowel esthetische als technische aspecten aan bod.

ga naar project
Transformatie Reeuwijk
ga naar project
Doorgemetselde dakopbouw

De dakopbouw aan de Rozenstraat in Den Haag kenmerkt zich door een doorgemetselde gevel, waarbij zorgvuldig is gezocht naar een baksteen, die het bestaande metselwerk op een goede wijze continueert. Op de erker is bij deze verbouwing een balkon doorgemetseld. Dit balkon verbindt de dakopbouw als het ware met de onderbouw. 

ga naar project
Vier dakopbouwen IJburg
ga naar project
Dakopbouw geeft uitzicht en extra slaapkamers
ga naar project
Tuin op het zuiden aan de Zuiderparklaan

Kenmerkend voor de portiekwoningen aan de Zuiderparklaan is het sterke ritme van erkers en portieken. De bovenkant van het bouwblok wordt op krachtige wijze geaccentueerd door de witte daklijst. Deze krachtige kenmerken zijn intact gelaten en zelfs door ons versterkt door een ingetogen herhaling van het bestaande gevelritme in onze dakopbouwen. De herhaling bestaat uit een lamellenstructuur per woning. De opbouw staat in zijn geheel terug ten opzicht van de bestaande voorgevel. Zodoende ontstaat er een rustige toevoeging op het bestaande bouwblok.

ga naar project
Moderne dakopbouw geeft verhoogd woongenot

Aan de Amstelveenseweg in Amsterdam bevindt zich een appartementencomplex, waarvan de bovenste bewoners een uitbreiding van hun woning wensten. Door het plaatsen van een dakopbouw wordt het opppervlak van de woning bijna verdubbelt. Hierdoor konden de bewoners blijven wonen op de plek waar ze zo graag wonen, maar met een ruime extra verdieping inclusief een dakterras.

ga naar project
Minimalistische aanbouw in Den Haag
ga naar project
Gemetselde woninguitbreiding

In Utrecht is door aannemingsbedrijf Pos en Zanoli een woninguitbreiding in Utrecht gerealiseerd.  De keuken is in dit project vergroot, verhoogd en efficiënter ingedeeld. Door de nieuwe daglichtopeningen is de relatie tussen de woning en de tuin verbeterd.

ga naar project