ga terug naar projectenoverzicht

Optimaal uitzicht op de Friese meren

Geniet vanuit je woonkamer van het weidse uitzicht over één van de Friese meren! Bij de woning aan het Doniapark in Langweer is de relatie tussen het water en de woning versterkt, waardoor de omgeving optimaal tot zijn recht komt. Daarmee is ook de kwaliteit van het wonen verhoogt. Naast een sterke visuele connectie was het uitgangspunt om het water ook fysiek toegankelijker te maken vanuit de woning. Verder had de opdrachtgever de wensen om meer ruimte te creëren en de woning op een prettige en efficiënte wijze te verwarmen.

Project: 19301
Jaar: 2020
Locatie: Friesland
Werkzaamheden: definitief ontwerp, ontwerp, schetsontwerp, voorlopig ontwerp

Dankzij een samenwerking met de opdrachtgever en de aannemer, hebben wij met veel enthousiasme aan deze succesvolle renovatie meegewerkt. Vanaf het begin van het ontwerpproces was de aannemer betrokken bij het project, waardoor ook in vroege stadia rekening gehouden kon worden met de uitvoering.

Het bestemmingsplan bood weinig ruimte voor het vergroten van de eerste verdieping, wat voor een uitdaging zorgde. Door middel van ontwerpstudies hebben wij verschillende varianten geanalyseerd, om tot een passend ontwerp te komen dat aansluit op de architectuur en de omgeving.

woonen-aan-water-768x525-huisje

De eyecatchers zijn de puien richting het water. Ze bieden een geweldig uitzicht en maken de tuin en het water direct toegankelijk vanuit de woonkamer. Daarnaast is een aanbouw gerealiseerd om meer ruimte te creëren. Hierbij wordt de vorm van de woning versterkt doordat de twee bouwdelen verlengd zijn. Voor de materialisering is gekozen om het bestaande type metselwerk, dat kenmerkend is voor de gehele wijk, door te zetten. Op deze manier wordt de aanbouw onderdeel van de woning en blijft de woning in zijn omgeving passen.

woonen-aan-water-plattegrond-768x525-2

Tot slot is de woning voorzien van vloerverwarming, zijn de splitlevels eruit gehaald en zorgt een dakkapel voor meer ruimte op de eerste verdieping. Door deze totaal-verbouwing voldoet de woning opnieuw aan alle wensen om comfortabel en spectaculair te wonen.

woonen-aan-water-plattegrond-768x525-1