Als een collectief opdracht geven voor een grote verbouwing?

Collectief opdrachtgeverschap

Ben je van plan om met een groep gelijkgestemden een bouwproject te starten? Wij begeleiden dit collectief particulier opdrachtgeverschap vanaf het eerste initiatief tot aan de uiteindelijke oplevering. Een eenvoudig voorbeeld van collectief particulier opdrachtgeverschap is wanneer twee buren samen twee dakopbouwen laten plaatsen, maar wanneer een heel bouwblok besluit om samen het initiatief te nemen tot een renovatie, dan is dat ook collectief particulier opdrachtgeverschap.

Vier dakopbouwen IJburg

Op de Jan Vrijmanstraat in Amsterdam bouwden wij vier dakopbouwen naast elkaar. Het initiatief werd door één van de buren genomen, waarna de drie anderen mee deden. Dit project werd zodoende een collectief particulier opdrachtgeverschap. Wij hebben diverse ontwerpstudies gemaakt waarbij we onderzochten of we enerzijds in het bestaande groen geschilderde multiplex moesten bouwen of anderzijds juist het metselwerk moesten doorzetten in de nieuwe bouwlaag. Wij vonden het rustiger voor het gehele bouwblok om het metselwerk slechts toe te passen op de onderste drie bouwlagen en de extra verdieping neutraler te ontwerpen. 

ga naar project
Dubbele dakopbouw Scheveningen

Wij hebben op een hoekpand in Scheveningen voor twee woningen een dakopbouw verzorgd. De dakopbouw is in een moderne stijl ontworpen, maar door de gevel iets terug te leggen en door het ritme van de ramen door te voeren, sluit deze zeer goed aan bij de bestaande bebouwing. 

ga naar project