ga terug naar projectenoverzicht

Complete renovatie herenhuis

Aan de Tweede Oosterparkstaat in Amsterdam staat een aantal unieke herenhuizen met zowel een voortuin als een achtertuin. De huizen zijn van oudsher ontwikkeld met een relatief lage begane grondverdieping en een grote eerste verdiepingshoogte. De eerste verdieping bevatte de meest representatieve ruimtes van het pand.

Onze opdracht was om een woonkamer met open keuken op de begane grond te realiseren en daarbij rekening te houden met een mooie overgang van woning naar tuin.

Project: 17148
Jaar: 2017
Locatie: Amsterdam
Omschrijving: Renovatie herenhuis

Om deze relatie tussen binnen en buiten te versterken hebben wij een grote glazen pui in de achtergevel van de eerste verdieping voorgesteld en een terras met overkapping ontworpen. Het terras is gemaakt van stoere stalen profielen, die goed bij de achtergevel passen.

renovatie-verbouwing-herenhuis-plattegrond-bouwtekening-768x525-1 renovatie-verbouwing-herenhuis-plattegrond-bouwtekening-768x525-2 renovatie-verbouwing-herenhuis-plattegrond-bouwtekening-768x525-3 renovatie-verbouwing-herenhuis-plattegrond-bouwtekening-768x525-4

Bij de inrichting van het pand hebben wij gebruik gemaakt van een nieuw ontworpen volume in de ruimte waarin de toegang naar de kelder, het toilet en enkele apparatuur verwerkt zijn. 

renovatie-architect-verbouwing-herenhuis-amsterdam-768x1200-1

Dit volume staat van de wand af en zorgt zo voor een lichte beleving van de begane grond en begeleid tevens de trap naar de eerste verdieping.

renovatie-architect-verbouwing-herenhuis-amsterdam-768x1200-2
renovatie-architect-verbouwing-herenhuis-amsterdam-1200x600-2
Gemetselde woninguitbreiding

In Utrecht is door aannemingsbedrijf Pos en Zanoli een woninguitbreiding in Utrecht gerealiseerd.  De keuken is in dit project vergroot, verhoogd en efficiënter ingedeeld. Door de nieuwe daglichtopeningen is de relatie tussen de woning en de tuin verbeterd.

ga naar project
Tuin op het zuiden aan de Zuiderparklaan

Kenmerkend voor de portiekwoningen aan de Zuiderparklaan is het sterke ritme van erkers en portieken. De bovenkant van het bouwblok wordt op krachtige wijze geaccentueerd door de witte daklijst. Deze krachtige kenmerken zijn intact gelaten en zelfs door ons versterkt door een ingetogen herhaling van het bestaande gevelritme in onze dakopbouwen. De herhaling bestaat uit een lamellenstructuur per woning. De opbouw staat in zijn geheel terug ten opzicht van de bestaande voorgevel. Zodoende ontstaat er een rustige toevoeging op het bestaande bouwblok.

ga naar project
Moderne dakopbouw geeft verhoogd woongenot

Aan de Amstelveenseweg in Amsterdam bevindt zich een appartementencomplex, waarvan de bovenste bewoners een uitbreiding van hun woning wensten. Door het plaatsen van een dakopbouw wordt het opppervlak van de woning bijna verdubbelt. Hierdoor konden de bewoners blijven wonen op de plek waar ze zo graag wonen, maar met een ruime extra verdieping inclusief een dakterras.

ga naar project
Vier dakopbouwen IJburg
ga naar project
Transformatie Reeuwijk
ga naar project
Dakopbouw geeft uitzicht en extra slaapkamers
ga naar project
Doorgemetselde dakopbouw

De dakopbouw aan de Rozenstraat in Den Haag kenmerkt zich door een doorgemetselde gevel, waarbij zorgvuldig is gezocht naar een baksteen, die het bestaande metselwerk op een goede wijze continueert. Op de erker is bij deze verbouwing een balkon doorgemetseld. Dit balkon verbindt de dakopbouw als het ware met de onderbouw. 

ga naar project
Van watertoren tot woonhuis

Het is de droom van velen om in een karakteristiek, industrieel gebouw te wonen. De functionele vormgeving en de monumentale status van een dergelijk gebouw maken van de transformatie tot woning een interessante ontwerpopgave. Hierbij komen zowel esthetische als technische aspecten aan bod.

ga naar project
Vrijblijvend advies van onze architecten
ga naar pagina
Minimalistische aanbouw in Den Haag
ga naar project