Heb ik een vergunning nodig voor mijn verbouwing?


Omgevingsvergunning

Bij de meeste verbouwprojecten krijg je alleen te maken met de omgevingsvergunning. De doorlooptijd van een omgevingsvergunning bij de gemeente is ongeveer 8 weken. De gemeente mag dit nog met 6 weken verlengen. Vervolgens moet de aanvraag nog 6 weken ter inzage liggen. Bij interne verbouwingen heb je een omgevingsvergunning nodig wanneer je bijvoorbeeld:

  • grote hoeveelheden materiaal of asbesthoudend materiaal gaat slopen
  • een bestemmingswijziging door wilt voeren
  • aan een monument gaat (ver)bouwen
  • constructieve delen van de woning wilt veranderen
  • grote interne wijzigingen wilt doorvoeren
  • brandscheidingen wilt wijzigen
  • meerdere woningen wilt maken in een bestaande woning


Deze opsomming geeft slechts een indicatie. Wanneer je zekerheid wilt over de vraag of je vergunningplichtig bent, dan kan je de vergunningscheck doen op de website van de overheid: www.omgevingsloket.nl/. Uiteraard kan je ook altijd contact opnemen met de gemeente.

Zowel voor grote als kleine interne verbouwingen, als ook voor verbouwingen aan exterieur kunnen wij helpen met het aanvragen van de omgevingsvergunning. Wij kunnen de benodigde tekeningen maken, berekeningen aanleveren en het contact met de gemeente onderhouden. 

Wij helpen je graag! 

1089-bv-pre-web-2016-10-24-2-grote-afb-compressed-2
Aanbouw jaren 30 woning

Deze aanbouw in het Belgische Park is uitgevoerd in dezelfde stijl als de originele jaren 30 architectuur. De raamverdeling, de profilering van de kozijnen en de baksteen gevel van de jaren 30 woning is overgenomen in de aanbouw. Voor de verbouwing is de bestaande scheiding tussen de woonkamer en de keuken verwijderd. Hiervoor is een staalconstructie in de bestaande bouwmuurgemaakt. De keuken, bestaande uit een lang kookeiland en een meubel langs de bouwmuur, staat in openverbinding met de woonkamer. 

ga naar project
Dakopbouw geeft uitzicht en extra slaapkamers
ga naar project
dakopbouw-dakterras-lamellen-hoofd-1200x600
Tuin op het zuiden aan de Zuiderparklaan

Kenmerkend voor de portiekwoningen aan de Zuiderparklaan is het sterke ritme van erkers en portieken. De bovenkant van het bouwblok wordt op krachtige wijze geaccentueerd door de witte daklijst. Deze krachtige kenmerken zijn intact gelaten en zelfs door ons versterkt door een ingetogen herhaling van het bestaande gevelritme in onze dakopbouwen. De herhaling bestaat uit een lamellenstructuur per woning. De opbouw staat in zijn geheel terug ten opzicht van de bestaande voorgevel. Zodoende ontstaat er een rustige toevoeging op het bestaande bouwblok.

ga naar project
Doorgemetselde dakopbouw

De dakopbouw aan de Rozenstraat in Den Haag kenmerkt zich door een doorgemetselde gevel, waarbij zorgvuldig is gezocht naar een baksteen, die het bestaande metselwerk op een goede wijze continueert. Op de erker is bij deze verbouwing een balkon doorgemetseld. Dit balkon verbindt de dakopbouw als het ware met de onderbouw. 

ga naar project
Moderne dakopbouw geeft verhoogd woongenot
ga naar project
Dakopbouw met karakteristieke rode baksteen

Deze twee opbouwen liggen in de Vlierboomstraat in de Vruchtenbuurt. De opbouwen hebben een doorgemetselde gevel waarbij de karakteristieke rode baksteen van de bestaande gevel is herhaald. Tussen het bestaande metselwerk en het nieuwe metselwerk is een rollaag aangebracht van verticale bakstenen die een klein beetje uitsteken ten opzichte van de gevel. De nieuwe gevel sluit hierdoor netjes aan op de bestaande gevel. 

ga naar project
14028-bv-pre-web-website-1200x600-gr1-compressed-2
Gemetselde woninguitbreiding

In Utrecht is door aannemingsbedrijf Pos en Zanoli een woninguitbreiding in Utrecht gerealiseerd.  De keuken is in dit project vergroot, verhoogd en efficiënter ingedeeld. Door de nieuwe daglichtopeningen is de relatie tussen de woning en de tuin verbeterd.


ga naar project
Minimalistische aanbouw
ga naar project
Vier dakopbouwen IJburg
ga naar project