Heb ik een vergunning nodig voor mijn verbouwing?


Omgevingsvergunning

Bij de meeste verbouwprojecten krijg je alleen te maken met de omgevingsvergunning. De doorlooptijd van een omgevingsvergunning bij de gemeente is ongeveer 8 weken. De gemeente mag dit nog met 6 weken verlengen. Vervolgens moet de aanvraag nog 6 weken ter inzage liggen. Bij interne verbouwingen heb je een omgevingsvergunning nodig wanneer je bijvoorbeeld:

  • grote hoeveelheden materiaal of asbesthoudend materiaal gaat slopen
  • een bestemmingswijziging door wilt voeren
  • aan een monument gaat (ver)bouwen
  • constructieve delen van de woning wilt veranderen
  • grote interne wijzigingen wilt doorvoeren
  • brandscheidingen wilt wijzigen
  • meerdere woningen wilt maken in een bestaande woning


Deze opsomming geeft slechts een indicatie. Wanneer je zekerheid wilt over de vraag of je vergunningplichtig bent, dan kan je de vergunningscheck doen op de website van de overheid: www.omgevingsloket.nl/. Uiteraard kan je ook altijd contact opnemen met de gemeente.

Zowel voor grote als kleine interne verbouwingen, als ook voor verbouwingen aan exterieur kunnen wij helpen met het aanvragen van de omgevingsvergunning. Wij kunnen de benodigde tekeningen maken, berekeningen aanleveren en het contact met de gemeente onderhouden. 

Wij helpen je graag! 

4-renovatie-architect-verbouwing-herenhuis-amsterdam-1200x600-3
Complete renovatie herenhuis

Aan de Tweede Oosterparkstaat in Amsterdam staat een aantal unieke herenhuizen met zowel een voortuin als een achtertuin. De huizen zijn van oudsher ontwikkeld met een relatief lage begane grondverdieping en een grote eerste verdiepingshoogte. De eerste verdieping bevatte de meest representatieve ruimtes van het pand.

Onze opdracht was om een woonkamer met open keuken op de begane grond te realiseren en daarbij rekening te houden met een mooie overgang van woning naar tuin.

ga naar project
4-moderne-aanbouw-architect-1200x600-1-kr
Eikenhouten binten in Bemmel

Op ongeveer een uur rijden van onze bespreekruimte in Zwolle ligt een van onze meest spectaculaire projecten. Het betreft een grote aanbouw in het verlengde van een schattige oude woning. Architect Keke d’Ancona ontwierp, naar wens van de opdrachtgevers, samen met de aannemer robuusteiken.nl een eikenhouten draagconstructie, die dezelfde hoofdvorm heeft als het bestaande huis.

De gevelafwerking is uitgevoerd in zink, dat een moderne uitstraling heeft en meteen een prachtig contrast vormt met de warme binnenzijde van de aanbouw.

 

ga naar project
44-new-project-48
Verbouwing vrijstaande woning Muiderberg

Het project betreft de complete verbouwing van dit vrijstaande huis in Muiderberg, waarbij de oude woning is voorzien van een grote aanbouw. De aanbouw is een verlenging van de woonkamer en is deels verdiept uitgevoerd. Hier is voor gekozen, omdat de bestaande plafondhoogte in de woning zeer beperkt was. De aanbouw is wat vormgeving betreft contrasterend ontworpen te opzichte van het bestaande woonhuis.

ga naar project
Energiezuinige renovatie rijksmonument Helena Anna Hof

Dit project heeft een eervolle vermelding gekregen bij de Wassenaarse Monumenten Prijs 2019 en is genomineerd voor de longlist van de Rijnlandse Architectuur Prijs 2019.

ga naar project
8-transformatie-interieur-stal-tot-woonhuis
Boerderij groene hart

De stal van deze boerderij in het Groene Hart hebben wij getransformeerd naar een loftachtige woonruimte. In de stal zitten diverse karakteristieke elementen die een uniek karakter geven aan het nieuwe woonhuis. Voor het interieur is de industriële betonstructuur in het zichtgelaten. Ten behoeve van extra daglicht en een ruimtelijke verbinding tussen de begane grond en de verdieping is gedeeltelijk de betonvloer open gezaagd. In de gevel zijn de originele stalen ramen na-geïsoleerd. 

ga naar project
1-duurzaam-17296-de-ruyterstraat-14a-1200x600
Industrieel en luxueus wonen in een gerenoveerde garage

Een oude garage renoveren tot een luxueus appartement. Met deze vraag kwam de opdrachtgever naar ons toe. Het uitgangspunt in ons ontwerp is om de industriële uitstraling van de garage te behouden. De uitdaging was de wisselwerking tussen het robuuste karakter van het bestaande pand en het toevoegen van een luxueuze woonsfeer.  

Om dit te realiseren is de ruimtelijkheid van de garage behouden. Er is een visueel grote open ruimte gecreëerd met de keuken als centraal punt. De voorgevel is zo ontworpen dat de stijl van de bestaande garagedeuren behouden blijft. 

ga naar project