Inloopspreekuur: brainstormen en advies

In gedachten heb je misschien al een beeld gevormd van het resultaat van jullie bouwplannen; genieten van een drankje op je nieuwe dakterras, een diner met vrienden in je riante woonkeuken, een totaal vernieuwde woning door een volledige verbouwing of het bouwen van je eigen droomhuis. Tijdens het kosteloze inloopspreekuur denken wij graag met je mee om deze plannen concreet te maken. Schetsen, brainstormen of meer informatie over proces en regelgeving, alles is mogelijk.

inloopspreekuur-maarten-innemee

"Kom langs voor een kosteloos gesprek!"


De gang van zaken tijdens het inloopspreekuur is heel simpel: vertel ons wat je wensen zijn en wij denken vrijblijvend met je mee hoe je deze wensen concreet kunt maken. Verder beantwoorden we graag je vragen en informeren je over de mogelijke vervolgstappen.

Neem vooral (oude) tekeningen, foto’s en/of schetsen mee naar het spreekuur, want dat helpt ons zo optimaal mogelijk mee te denken.

Het inloopspreekuur organiseren wij in Den Haag, Leiden en in Amsterdam. Het inloopspreekuur van Rotterdam vindt tijdelijk in Den Haag plaats.

studioschaeffer-regio-architecten-team at-the-office-studioschaefffer-architecten studioschaeffer-architecten-bureau
regio-architecten-team-inloopspreekuur

Regioarchitecten Den Haag

bekijk hier
studioschaeffer-architecen-jeroen-lange-min

Regioarchitect Rotterdam

bekijk hier
studioschaeffer-architecen-bas-van-den-broeck

Regioarchitect Leiden

bekijk hier
studioschaeffer-architecen-maarten-innemee

Regioarchitect Amsterdam

bekijk hier
Studio appartementen aan de gracht

In Amsterdam transformeerden wij dit grachtenpand tot een appartementengebouw met vijf zelfstandige woningen. In overleg met de welstandscommissie is de oude erker in ere hersteld en is een nieuwe dakkapel toegevoegd aan dit orde 2 pand. Hiertoe hebben wij een uitgebreide analyse van de historische foto’s en bouwtekeningen gemaakt. Met behulp van dit historisch onderzoek is de de gevel in originele bouwstijl weten te herstelt.

De woningen hebben allemaal een prachtig uitzicht over de gracht en kijken het tegenoverliggende straatje in waar de Westerkerk aan het einde te zien is. Om deze rede zijn de woonkamers aan de voorzijde gepositioneerd en de slaapkamers aan de achterzijde. Door het kleine vloeroppervlak van de verdiepingen is het passen en meten geweest om alle functies op een goede manier in de plattegrond verenigd te krijgen. Met veel meetwerk en creatieve inzichten van de opdrachtgever is dit uiteindelijk een succesvolle transformatie geworden.

ga naar project
Een monument energiezuinig isoleren

Voor dit Rijksmonument in Wassenaar werden wij gevraagd om een plan te maken voor de renovatie en isolatie. De villa wordt gekenmerkt door een grote rieten kap en robuuste gevelmaterialen. De wens van de bewoner was om de stookkosten omlaag te krijgen en de duurzaamheid van het pand te verhogen. Een ander belangrijk uitgangspunt was om meer daglicht toe te laten in de woning.

ga naar project
Eigentijdse verbouwing van woonark

Het project betreft een verbouwing van een enkellaagse woonark in Rotterdam. De oude woonark was voorzien van horizontale grijze kunststof beplating en witte kozijnen. Ons ontwerp geeft een split-level aan de woonark. Op de bovenverdieping bevindt zich de woonruimte, terwijl de slaapkamers onderin de betonbak liggen.

ga naar project
Van monumentaal kantoor naar luxe stadsappartementen

Dit Rijksmonumententale kantoorpand aan de Scheveningseweg wordt getransformeerd naar een woongebouw met daarin vijf luxe appartementen. Hiermee wordt de originele woonfunctie weer in ere hersteld. Ook het omliggende terrein zal volledig getransformeerd worden van een open parkeerplaats naar een tuinontwerp met daarin parkeerplaatsen opgenomen.

ga naar project
Van kantoorgebouw naar acht luxe stadsappartementen

Aan de Laan Copes van Cattenburgh is het voormalig VVD hoofdkantoor getransformeerd naar 8 luxe stadsappartementen van ongeveer tweehonderd vierkantemeter. 

ga naar project
Verbouwing vrijstaande woning Muiderberg

Het project betreft de complete verbouwing van dit vrijstaande huis in Muiderberg, waarbij de oude woning is voorzien van een grote aanbouw. De aanbouw is een verlenging van de woonkamer en is deels verdiept uitgevoerd. Hier is voor gekozen, omdat de bestaande plafondhoogte in de woning zeer beperkt was. De aanbouw is wat vormgeving betreft contrasterend ontworpen te opzichte van het bestaande woonhuis.

ga naar project
Van koetsfabriek naar stadsvilla

Aan de Nieuwe Schoolstraat in Den Haag transformeerden wij een voormalige koetsfabriek tot een unieke stadsvilla. De te verbouwen fabriek kan vanaf twee zijden worden bereikt. Met de auto vanaf de Nieuwe Schoolstraat en te voet via een patio en een hofje vanaf de Denneweg. 

ga naar project
Zinken dakopbouw

In Den Haag hebben wij een dakopbouw gemaakt op een oud jaren 30 pand. De dakopbouw ligt terug van de voorgevel, zodat wij een balkon op de voorgevel konden maken vanwege het mooie uitzicht. Omdat het een terugliggende dakopbouw is hebben we ervoor gekozen een ander materiaal te gebruiken dan de bakstenen waar het hele pand van gemaakt is. We hebben gekozen voor grijs zink, dat weer terugkomt in het hekwerk, in de luiken en in de kozijnen die we gebruikt hebben.

ga naar project
Monumentaal pakhuis Amsterdam

Bij de verbouwing van dit monumentale pakhuis in Amsterdam stonden wij voor de opgave om van een souterrain zonder ramen een volwaardige woonverdieping te maken. In nauw overleg met monumentenzorg is een vergunning verkregen voor het maken van een vide tussen bel-etage en souterrain. De vide brengt licht in het souterrain en zorgt voor een visuele en fysieke verbinding tussen beide etages. Omdat de vloerbalken een monumentale status hebben is ervoor gekozen om alleen de grenen vloerdelen ter plaatse van de vide te verwijderen: er loopt dus een flinke balk door de vide heen. Dit geeft echter veel karakter aan deze bouwkundige ingreep.

ga naar project