ga terug naar projectenoverzicht

Jaren 30 woning

Vergrote woning door aanbouw en indelingswijziging

Aan de Roodborstlaan gelegen in de vogelbuurt te Den Haag, staat deze jaren 30 hoekwoning. Het is een grondgebonden, vrijstaande woning met een royale entree en fraaie luifelconstructie bij de voordeur. De bijzondere vormgeving van kozijnen en de fraaie metselwerkdetailleringen zijn kenmerkend voor dit type woning. 

Project: 15193
Jaar: 2015
Locatie: Roodborstlaan - Den Haag
Omschrijving: Vergrote woning door aanbouw en indelingswijziging

"Van oud naar nieuw"

Op het eerste gezicht lijkt de woning in goede staat, toch viel er veel te verbeteren, zonder daarbij de typische jaren 30 look te verliezen. Op de hiernaast staande plattegrond is de indelingswijziging van oud naar nieuw te zien. Wij hebben een uitbouw aan de zij- en achterzijde van de woning gerealiseerd, passend in bestaande stijl van de woning. Voor deze aanbouw hebben wij alle vergunningen aangevraagd, de kosten berekend, de bouw begeleid, geholpen bij het kiezen van de juiste aannemer en tijdens het bouwproces er op toegezien dat het werk werd uitgevoerd naar de eisen van de gesloten overeenkomst. 

02955b95c43dd62ef17006895e8c660ba458e561 d081df4dd45138a8a1af5f40972f57c085c35ec9 62afa0c20c1475ec6b174af9c266459b198e1250 70da9f6ca25915bb0278198988eacef3d9ddfa29

De ruime woonkeuken is voorzien van een kookeiland, zit-bar en een complete wand voor apparatuur en opbergruimte. De vlakke lichtkoepel boven de woonkeuken zorgt voor veel en natuurlijk daglicht in de woonkeuken. Dit wordt versterkt door de kleuren in de woning licht en basis te houden. 

15193-bv-pre-web-2017-01-12-website-kl1new1484305052

Door de indelingswijziging is er een doorkijk ontstaan tussen meerdere vertrekken. Deze doorkijk hebben we versterkt door donkere stalen binnendeuren die in contrast staan met de witte binnenwanden. 

6e4cd3a27a161a655cf9fd5e4bfd918f48f9ae63
aanbouw-jaren-30-verbouwing-1200x600-3
15193-bv-pre-web-2017-01-12-website-kl31484305072

De bestaande garage is in zijn geheel verwijderd en opnieuw opgebouwd om bij de woning als woonruimte te betrekken. Hierdoor is er een zeer grote serre ontstaan. De horizontale uitbouw zorgt voor een grote hoeveelheid daglicht in de woning en een zeer ruime woon/zitgelegenheid. De glazen gevel zorgt voor optimaal contact met de tuin.  

15193-bv-pre-web-2017-01-12-website-kl51484304829

De woning is door de uitbouw aan de zij- en achterzijde van de woning vergroot met een oppervlakte van 75 m2. De inval van het daglicht door de grote raamoppervlakten zorgt voor een sfeervol karakter. De houten vloer zorgt voor een warme, natuurlijke uitstraling.

15193-bv-pre-web-2017-01-12-website-kl41484304829

De eerste verdieping is voorzien van een derde slaapkamer en een nieuwe badkamer inclusief dubbele wastafel, ligbad en een tweede toiletgelegenheid. Door de herindeling is er ruimte ontstaan voor een werkkamer. Ook hebben we de balken onder het dak weer zichtbaar gemaakt om zo de tijdsgeest van de woning zoveel mogelijk te herstellen.

Dakopbouw geeft uitzicht en extra slaapkamers
ga naar project
Minimalistische aanbouw in Den Haag
ga naar project
Doorgemetselde dakopbouw

De dakopbouw aan de Rozenstraat in Den Haag kenmerkt zich door een doorgemetselde gevel, waarbij zorgvuldig is gezocht naar een baksteen, die het bestaande metselwerk op een goede wijze continueert. Op de erker is bij deze verbouwing een balkon doorgemetseld. Dit balkon verbindt de dakopbouw als het ware met de onderbouw. 

ga naar project
Van watertoren tot woonhuis

Het is de droom van velen om in een karakteristiek, industrieel gebouw te wonen. De functionele vormgeving en de monumentale status van een dergelijk gebouw maken van de transformatie tot woning een interessante ontwerpopgave. Hierbij komen zowel esthetische als technische aspecten aan bod.

ga naar project
Tuin op het zuiden aan de Zuiderparklaan

Kenmerkend voor de portiekwoningen aan de Zuiderparklaan is het sterke ritme van erkers en portieken. De bovenkant van het bouwblok wordt op krachtige wijze geaccentueerd door de witte daklijst. Deze krachtige kenmerken zijn intact gelaten en zelfs door ons versterkt door een ingetogen herhaling van het bestaande gevelritme in onze dakopbouwen. De herhaling bestaat uit een lamellenstructuur per woning. De opbouw staat in zijn geheel terug ten opzicht van de bestaande voorgevel. Zodoende ontstaat er een rustige toevoeging op het bestaande bouwblok.

ga naar project
a4fc4b051f6bdd24005bf368bbccfaaee76a9559
Patiowoning Scheveningen

In een binnen gebied van een bouwblok in Scheveningen hebben wij op een subtiele wijze een inbreiding gerealiseerd. De daken van de inbreiding hebben verschillende hoogtes. Dit is gedaan ten hoeve van extra daglicht toetreding en een nette aansluiting op bestaande bebouwing. De inbreiding bestaat uit twee aanbouwen die verbonden zijn met een gang langs een patio. In de aanbouw die direct aan de woning grenst is de keuken gesitueerd. De aanbouw achter in de tuin heeft een dubbele functie en wordt gebruikt als werkkamer en muziekkamer. 

ga naar project
Aanbouw jaren 30 woning

Deze aanbouw in het Belgische Park is uitgevoerd in dezelfde stijl als de originele jaren 30 architectuur. De raamverdeling, de profilering van de kozijnen en de baksteen gevel van de jaren 30 woning is overgenomen in de aanbouw. Voor de verbouwing is de bestaande scheiding tussen de woonkamer en de keuken verwijderd. Hiervoor is een staalconstructie in de bestaande bouwmuurgemaakt. De keuken, bestaande uit een lang kookeiland en een meubel langs de bouwmuur, staat in openverbinding met de woonkamer. 

ga naar project
Dakopbouw met karakteristieke rode baksteen

Deze twee opbouwen liggen in de Vlierboomstraat in de Vruchtenbuurt. De opbouwen hebben een doorgemetselde gevel waarbij de karakteristieke rode baksteen van de bestaande gevel is herhaald. Tussen het bestaande metselwerk en het nieuwe metselwerk is een rollaag aangebracht van verticale bakstenen die een klein beetje uitsteken ten opzichte van de gevel. De nieuwe gevel sluit hierdoor netjes aan op de bestaande gevel. 

ga naar project