ga terug naar projectenoverzicht

Totaalrenovatie met woningvergroting in Leiden

Hoe kun je een gedateerde woning weer helemaal up-to-date krijgen? Dat is een vraag die wij geregeld krijgen. Met de nodige creativiteit komen we altijd weer tot verrassende resultaten. Zo ook bij deze woning aan de Rijn- en Schiekade in Leiden. Het geheel oogde nogal rommelig en vervallen bij ons eerste bezoek. Wij zagen echter direct de potentie van de woning. Er was ruimte voor extra volume op de eerste verdieping en de oorspronkelijke woning had mooie originele elementen.

Project: 17267
Jaar: 2017
Locatie: Leiden
Omschrijving: Dakopbouw en renovatie
Werkzaamheden: definitief ontwerp, ontwerp

De totaalrenovatie biedt direct de kans om de woning te verduurzamen. Na het strippen van de gehele woning zijn de vloeren, de gevels en het dak na-geïsoleerd. Dankzij deze ingrepen is er een sprong gemaakt naar energielabel A.

20-2-17267-rijn-en-schiekade-83-768x525

Binnen het bestemmingsplan Leiden Zuidelijke Schil was er ruimte voor het vergroten van de woning aan de achterzijde. Dit hebben wij vertaald in een dakuitbouw op de eerste verdieping. Door deze uitbreiding is er een woning gecreëerd van ruim 200 vierkant meter.


↓ Achterzijde bestaande woning

98-4-17267-rijn-en-schiekade-83-768x525

De originele woning is opnieuw ingedeeld en voorzien van een open ruimtelijke plattegrond op de begane grond. Op de verdiepingen zijn in totaal twee badkamers en vijf slaapkamers gecreëerd. In het ontwerp zijn verschillende originele details behouden gebleven. In combinatie met de strakke afwerking is er een mooie balans ontstaan tussen bestaand en nieuw.

47-3-17267-rijn-en-schiekade-83-768x525