ga terug naar projectenoverzicht

Glazen aanbouw in Leiden

De belangrijkste opgave bij deze verbouwing was het nog meer verbinden van de woning met de tuin. Deze nieuwbouw woning in Leiden had al een grote pui aan de tuinzijde. De opdrachtgever wilde echter een nog transparantere relatie met de tuin. En de pui moest helemaal open kunnen. Deze wens hebben wij vertaald in een glazen gevel die net even voorbij de bestaande baksteen gevel steekt. De hoek van de aanbouw bestaat uit een aluminium schuifpui dit in zijn geheel opengeschoven kan worden. Op deze wijze hebben wij de wens van de klant in vervulling gebracht.

Intern zijn twee bouwmuren voorzien van een wanddoorbraak. Op deze wijze zijn de bestaande ruimten op een mooie manier verbonden met de nieuwe lichte tuinkamer. De vloerafwerking van de bestaande ruimten is intact gelaten. In de tuinkamer is er gekozen voor dezelfde tegels als de tuin. Hierdoor vloeit buiten mooi door naar binnen.

Project: 18125
Jaar: 2020
Locatie: Leiden
Omschrijving: Verbouwing met aanbouw

"Een kolomloze hoek voor maximale transparantie!"

verbouwing-architect-tuinkamer-768x525-3

Door een slimme constructieve ingreep heeft de aanbouw in de hoek geen kolom gekregen. In deze hoek is de gevel voorzien van een hoek schuifpui. Dankzij de constructie oplossing is de hoek bij een openstaande pui volledig vrij en open. Het tegelwerk van de tuin loopt door in de tuinkamer. Bij mooi weer en een openstaande pui voelt binnen als buiten. Bij minder weer zorgt de volledig glazen gevel en de nabijheid van het groen voor een echt tuinkamer gevoel.

5-bouwtekening-aanbouw-tuinkamer-768x525-1 3-bouwtekening-aanbouw-tuinkamer-768x525-2

De aanbouw is in contrast met de bestaande woning ontworpen. De woning bestaat uit metselwerk en houten puien. Bij het ontwerp van de aanbouw is gekozen voor een donkere aluminium pui en strak zinkwerk als dakrand en kader. Op deze wijze is er op een subtiele manier een toevoeging gemaakt met respect voor de bestaande bebouwing.

Wil jij ook extra licht, lucht en ruimte bij je woning? Laat het ons weten en kom langs op ons inloopspreekuur. Wij denken graag met je mee!


verbouwing-architect-tuinkamer-768x525-4