ga terug naar projectenoverzicht

Transformatie bungalow naar eigentijdse gezinswoning

Deze charmante vrijstaande bungalow uit de jaren 60 kon wel wat liefde gebruiken. De kleuren geel en bruin kwamen overal terug en de hokkerige indeling paste niet bij het gezinsleven van de opdrachtgever. Door een aantal tussenwanden op de woonverdieping te verwijderen en een nieuw dak met een steilere hellingshoek te creëren, konden we de bungalow meer woonruimte geven binnen de oorspronkelijke muren.

De buitenzijde is helemaal na-geïsoleerd en vervolgens wit gestuct, wat de woning een eigentijdse uitstraling geeft. Dit sluit goed aan bij de stijl en smaak van de bewoners.

Project: 20364
Jaar: 2020
Locatie: Noordwijk
Omschrijving: Verbouwing bungalow
Werkzaamheden: aanvraag omgevingsvergunning, ontwerp

Door de verbouwing zo grondig aan te pakken, kon het huis compleet verduurzaamd worden. Het dak, de vloer en wanden zijn goed geïsoleerd en overal zijn nieuwe kozijnen geplaatst. In de nieuwe situatie wordt verwarmd met een lucht-water warmtepomp en vloerverwarming, plus mechanische ventilatie. Ook liggen er op het dak zonnepanelen.

Met andere woorden, een geslaagde transformatie van een verouderde bungalow naar een duurzame en eigentijdse gezinswoning.