Ter inspiratie


Ter inspiratie willen wij je hier kennis laten maken met leuke materiaaltoepassingen, strakke detailleringen en mooie producten. Wij hopen dat deze pagina je enthousiast maakt om op een gedetailleerd niveau over jouw verbouwing na te denken.


Vide

Om een ruimtelijke relatie tussen twee verdiepingen te maken, kan ervoor gekozen worden om een deel van de vloer te verwijderen. Zo ontstaat een prachtige vide. De positie van de vide is natuurlijk erg belangrijk. In dit voorbeeld is de vide centraal in de woning geplaatst om het souterrain te voorzien van daglicht en het zo een integraal onderdeel van de woning te laten zijn. Dit effect wordt versterkt door de grote glaspartij aan de vide.

Lamellenluifel

Bij dit project wilde de opdrachtgever wilde het dakterras als een beschutte ruimte vormgegeven hebben. Met de gesloten balustrade en de houten lamellenluifel is de gewenste beschutting gerealiseerd. Doordat de lamellen onderling 25 cm van elkaar staan komt er veel indirect daglicht door de luifel. Gedurende de zomer wordt de zon door de luifel buiten de woonruimte gehouden. In de winter kan de zon juist diep de woonruimte binnentreden.

Maatwerk sanitair: NotOnlyWhite

NotOnlyWhite is het nieuwe design-sanitairmerk van Marike Andeweg. NotOnlyWhite kenmerkt zich door het aanbieden van maatwerk sanitair. Handig, wanneer je bijvoorbeeld een nis in de badkamer hebt waar je over de gehele breedte een wastafel in wilt kunnen plaatsen. Ontwerpster Marike Andeweg heeft met haar Blend-fontein van NotOnlyWhite de iF-Designprijs 2011 in de wacht gesleept. Kijk voor meer informatie op www.notonlywhite.com.



Veranda

Tijdens het eerste kennismakingsgesprek, dat wij met de opdrachtgever voerden, kwam naar voren dat de opdrachtgever een bijzondere relatie tussen de binnenruimte en het dakterras wenste. In de ontwerpfase is dit vertaald in een volledig transparante vouwgevel, een dakoverstek en een verbrede gang. Wanneer de vouwgevel volledig wordt opengevouwen resulteert dit in een veranda-achtige ruimte aan het terras.

Strekmetaal als gevelbekleding

Bij een aanbouw in Den Haag is door ons strekmetaal als gevelbekleding toegepast. Het strekmetaal is een industrieel materiaal, maar krijgt een luxe uitstraling wanneer het wit gecoat wordt geleverd. Bij het ontwerp hebben we rekening gehouden met de paneelverdeling, waardoor het patroon van het strekmetaal op een strakke wijze per paneel doorloopt. Het project is inmiddels opgeleverd en meer foto’s zijn hier te bekijken.

Minimale dakrand

Dakranden worden bij houtskeletbouw (HSB) constructies vaak bijzonder dik. Dit komt onder ander door de constructiehoogte en het benodigde afschot voor het regenwater. Bij dit HSB project was juist een strakke dakrand gewenst. Door de dakrand iets terug te leggen en te voorzien van L-vormig zetwerk is er een strakke dakrand gerealiseerd.

6-14064-uo-afb-2016-06-08-website-1200x600-slider-2
Transformatie Reeuwijk

In sommige gevallen is het lastig om te kiezen of een pand gesloopt moet worden, waarna nieuwbouw plaats kan vinden, of dat het efficiënter is het pand te verbouwen. In Reeuwijk was dat niet anders. Na het maken van diverse kostenramingen heeft de opdrachtgever besloten tot verbouw over te gaan. Dit had niet in de laatste plaats te maken met een gedurende het proces toenemende affiniteit met de oude woning.

ga naar project
aanbouw-jaren-30-verbouwing-1200x600-1
Jaren 30 woning

Aan de Roodborstlaan gelegen in de Vogelbuurt te Den Haag, staat deze jaren 30 hoekwoning. Het is een grondgebonden, vrijstaande woning met een royale entree en fraaie luifelconstructie bij de voordeur. De bijzondere vormgeving van kozijnen en de fraaie metselwerkdetailleringen zijn kenmerkend voor dit type woning. 

ga naar project
1-12158-laan-van-eik-en-duinen-140-1200x600
Afzinkkelder in de tuin

Het was de droom van de opdrachtgever om een grote multifunctionele ruimte bij het huis te hebben. Omdat dit in het bestaande bouwvolume niet te realiseren was, is ervoor gekozen om een grote afzinkkelder in de tuin te realiseren. Om de kelder met de bestaande woning te verbinden is een aanbouw op de begane grond toegevoegd aan het huis. Via de aanbouw, die opgetrokken is uit traditioneel metselwerk, kan via de trap de kelder bereikt worden. Daglicht komt in de kelder via het ruim gedimensioneerde trapgat in de aanbouw en via een aantal hoge ramen aan de achterzijde van de kelder. Deze ramen waren mogelijk omdat de oorspronkelijk tuin schuin afliep. Op het dak van de kelder bevindt zich een plaatselijk verhoogde tuin.

ga naar project
2-energiezuinige-renovatie-rijksmonument-helena-anna-hof-slider-1200x600-3
Energiezuinige renovatie rijksmonument Helena Anna Hof

Voor dit rijksmonument in Wassenaar werden wij gevraagd om een plan te maken voor het renoveren en verduurzamen van het pand. Het landhuis wordt gekenmerkt door een grote rieten kap en robuuste gevelmaterialen. De wens van de bewoner was om de stookkosten omlaag te krijgen en de duurzaamheid van het pand te verhogen. Een ander belangrijk uitgangspunt was om meer daglicht toe te laten in de woning.

We hebben een ontwerp gemaakt waarbij we middels subtiele ingrepen meer gevelopeningen hebben gecreëerd. Er zijn openslaande deuren geplaatst op de plekken waar eerder ramen zaten en ook in de rieten kap zijn enkele toevoegingen gedaan. De bestaande kleine dakkapellen zijn behouden gebleven en er zijn nieuwe in dezelfde proporties toegevoegd.

ga naar project
44-new-project-48
Verbouwing vrijstaande woning Muiderberg

Het project betreft de complete verbouwing van dit vrijstaande huis in Muiderberg, waarbij de oude woning is voorzien van een grote aanbouw. De aanbouw is een verlenging van de woonkamer en is deels verdiept uitgevoerd. Hier is voor gekozen, omdat de bestaande plafondhoogte in de woning zeer beperkt was. De aanbouw is wat vormgeving betreft contrasterend ontworpen te opzichte van het bestaande woonhuis.

ga naar project
8-transformatie-interieur-stal-tot-woonhuis
Boerderij groene hart

De stal van deze boerderij in het Groene Hart hebben wij getransformeerd naar een loftachtige woonruimte. In de stal zitten diverse karakteristieke elementen die een uniek karakter geven aan het nieuwe woonhuis. Voor het interieur is de industriële betonstructuur in het zichtgelaten. Ten behoeve van extra daglicht en een ruimtelijke verbinding tussen de begane grond en de verdieping is gedeeltelijk de betonvloer open gezaagd. In de gevel zijn de originele stalen ramen na-geïsoleerd. 

ga naar project
verbouwing-amsterdams-herenhuis-1200x600
Monumentaal pakhuis Amsterdam

Bij de verbouwing van dit monumentale pakhuis in Amsterdam stonden wij voor de opgave om van een souterrain zonder ramen een volwaardige woonverdieping te maken. In nauw overleg met monumentenzorg is een vergunning verkregen voor het maken van een vide tussen bel-etage en souterrain. De vide brengt licht in het souterrain en zorgt voor een visuele en fysieke verbinding tussen beide etages. Omdat de vloerbalken een monumentale status hebben is ervoor gekozen om alleen de grenen vloerdelen ter plaatse van de vide te verwijderen: er loopt dus een flinke balk door de vide heen. Dit geeft echter veel karakter aan deze bouwkundige ingreep.

ga naar project
woonkamer-transformatie-koetsfabriek-naar-stadvilla-1200x600-compressed
Van koetsfabriek naar stadsvilla

Aan de Nieuwe Schoolstraat in Den Haag transformeerden wij een voormalige koetsfabriek tot een unieke stadsvilla. De te verbouwen fabriek kan vanaf twee zijden worden bereikt. Met de auto vanaf de Nieuwe Schoolstraat en te voet via een patio en een hofje vanaf de Denneweg. 

ga naar project
Duinvilla Wassenaar

Aan de Dwarsweg in de wijk De Kieviet te Wassenaar hebben wij een oude villa gedeeltelijk gesloopt ten behoeve van een nieuw volume. De originele villa was voorzien van lessenaarsdaken en was opgedeeld in twee volumes. Voor het nieuwe ontwerp hebben wij de verdiepingshoogte verhoogd en het volume vergroot. Het resultaat is een strakke moderne villa verzonken in het glooiende duinlandschap.

ga naar project