Na-isolatie van je woning

Het na-isoleren van je bestaande woning kent meerdere voordelen: de energiekosten gaan omlaag, je energielabel (en daarmee de verkoopbaarheid van je woning) omhoog en het klimaat in je woning wordt aangenaam.


na-isolatie-duurzaamheid-architectenbureau-1200x600

Lagere energiekosten, in de winter een lekker warm en zomers een koel huis. Bij een verbouwing is het slim om je woning na te isoleren. Een goede isolatie is verplicht bij nieuwbouw. Bij een verbouwing is het verstandig om ook gelijk goed te isoleren, maar kan het voordelig uitpakken om ook de andere delen van je huis te isoleren. Naast dat dit in energiekosten bespaart, kan er bij goede uitvoering een verbetering van het energielabel van de woning plaatsvinden. Bij een volledige na-isolatie van je woning is het ook verstandig om enkel glas te vervangen door minimaal HR++ isolatiebeglazing. Op deze website is meer informatie en advies te vinden over het na-isoleren van jouw woning.

Terug naar het overzicht

Isolatie dak vrijstaande villa

Isolatie was een belangrijk thema bij deze verbouwing. Om energieverlies te beperken zijn ook de ramen opnieuw geïsoleerd. De nieuwe rieten schroefkap is geïsoleerd met cellulose, isolatiemateriaal bestaande uit papiersnippers dat tegen het dak wordt gespoten. Op deze manier wordt het pand verwarmt en gekoeld wanneer het nodig is. Verder is dampregulerende folie gebruikt die het isolatiemateriaal zal beschermen voor een lange periode. Deze folie is ook nog eens 30 minuten brandwerend voor de gehele dakconstructie.

ga naar project
Duurzaam renoveren met na-isolatie

Om deze oude garage volledig duurzaam te renoveren tot luxueze woning wordt het gehele pand na-geïsoleerd. 

ga naar project