Slim ontwerpen

In de ontwerpfase kan al rekening gehouden worden met slimme oplossingen om jouw woning duurzaam te maken. Een goed voorbeeld hiervan is de oriëntatie van de woning ten opzichte van de zon. Grote glasvlakken en ramen naar het zuiden oriënteren en de dichte goed geïsoleerde gevels richten op het koude noorden, is naar ons idee een slimme eerste ontwerp stap. Of het nu gaat om een dakopbouw, een aanbouw of een vernieuwde gevel, een duurzame verbouwing is mogelijk voor elk type huis.

duurzaamheid-slim-ontwerpen-verbouwen-architectenbureau-1200x600

We gebruiken in onze ontwerpen de zon om de woning in de winter op te warmen. Om ervoor te zorgen dat de woning in de zomer niet te warm wordt kan gebruik gemaakt worden van een luifel. Een andere duurzame oplossing als zonnewering zijn lamellen. In de zomer zorgt dit voor het blokkeren van direct zonlicht inde woning, terwijl in de winter de laagstaande zon direct door de woning binnen kan komen.

Terug naar het overzicht

73-1-18337-pieter-bothstraat-26-utrecht-1200x600
Flinke uitbreiding voor charmante jaren 10 woning

Deze charmante jaren 10 woning in de Utrechtse wijk Lombok heeft een afwijkende vorm door haar ligging in de buitenbocht van de straat. 

De nieuwe bewoners, een gezin van 5, zagen de potentie van dit huis goed in. Hun belangrijkste wensen waren: meer leefruimte, functionele opbergruimte én architectonische details. 

ga naar project
80-verbouw-watertoren-tot-woonhuis-watertoren
Van watertoren tot woonhuis Rijswijk

Het is de droom van velen om in een karakteristiek, industrieel gebouw te wonen. De functionele vormgeving en de monumentale status van een dergelijk gebouw maken van de transformatie tot woning een interessante ontwerpopgave. Hierbij komen zowel esthetische als technische aspecten aan bod.

ga naar project