Slim ontwerpen

In de ontwerpfase kan al rekening gehouden worden met slimme oplossingen om jouw woning duurzaam te maken. Een goed voorbeeld hiervan is de oriëntatie van de woning ten opzichte van de zon. Grote glasvlakken en ramen naar het zuiden oriënteren en de dichte goed geïsoleerde gevels richten op het koude noorden, is naar ons idee een slimme eerste ontwerp stap. Of het nu gaat om een dakopbouw, een aanbouw of een vernieuwde gevel, een duurzame verbouwing is mogelijk voor elk type huis.

duurzaamheid-slim-ontwerpen-verbouwen-architectenbureau-1200x600

We gebruiken in onze ontwerpen de zon om de woning in de winter op te warmen. Om ervoor te zorgen dat de woning in de zomer niet te warm wordt kan gebruik gemaakt worden van een luifel. Een andere duurzame oplossing als zonnewering zijn lamellen. In de zomer zorgt dit voor het blokkeren van direct zonlicht inde woning, terwijl in de winter de laagstaande zon direct door de woning binnen kan komen.

Terug naar het overzicht

Lamellen als een slimme duurzame ‘low-tech’ oplossing

Het dakterras van dit appartement bevindt zich aan de voorzijde van het pand. De lamellen zorgen voor het kenmerkende ritme in de gevel, creëren privacy op het terras en generen beschutting bij een hoogstaande zon.

ga naar project
Zinken dakopbouw
ga naar project