ga terug naar projectenoverzicht

Dijkhuis met 2-laagse unieke aanbouw

De eigenaren van dit authentieke verouderde dijkhuis in Amsterdam Noord wensten een comfortabele gezinswoning met een unieke indeling die aansluit bij een moderne levensstijl.

Project: 22256
Jaar: 2024
Locatie: Amsterdam
Omschrijving: Aanbouw en verbouwing
Werkzaamheden: aanvraag omgevingsvergunning, definitief ontwerp, ontwerp, voorlopig ontwerp

Achter het dijkhuis hebben wij een aanbouw over twee verdiepingen ontworpen. De uitdaging binnen dit project was het leefbaar maken van de bestaande 2,1 meter hoge souterrain verdieping. Door de lage souterrain verdieping te verhogen creëren we een volwaardige woonverdieping, waar de ruime woonkeuken geplaatst kan worden. De begane grond biedt ruimte voor een royale woonkamer met een aparte werkkamer. Door de vide ontstaat er een fijne connectie tussen de ruimtes en de 5 meter hoge raampartij zorgt voor een prachtig uitzicht over de Kadoelenpolder.

48-2-22256-768x525

De uitbouw is ontworpen met oog voor detail en respect voor de bestaande architectuur. Het metselwerk vormt de basis, een duurzame, slijtvaste en onderhoudsvriendelijke keuze die naadloos aansluit bij de bestaande woning. Zowel een blank-gelakte houten pui als de aluminium kozijnen zorgen voor een moderne touch en benadrukken de gemaakte vide.

↓ bouwfoto's

3-22256-768x1000

De verouderde woning is geheel verduurzaamd in het verbouwingsproces. Door middel van een warmtepomp systeem is de woning van het gas af. Overal in de woning ligt vloerverwarming, er zijn zonnepanelen op het dak gelegd en in de kozijnen aan de zuidzijde hebben we gewerkt met ingebouwde zonneschermen. De woning is klaar voor de toekomst!

Het interieurvoorstel is gemaakt door WIJ interior design.

4-22256-768x1000