ga terug naar projectenoverzicht

Vier dakopbouwen IJburg

Collectief particulier opdrachtgeverschap

Op de Jan Vrijmanstraat in Amsterdam bouwden wij vier dakopbouwen naast elkaar. Het initiatief werd door één van de buren genomen, waarna de drie anderen mee deden. Dit project werd zodoende een collectief particulier opdrachtgeverschap. Wij hebben diverse ontwerpstudies gemaakt waarbij we onderzochten of we enerzijds in het bestaande groen geschilderde multiplex moesten bouwen of anderzijds juist het metselwerk moesten doorzetten in de nieuwe bouwlaag. Wij vonden het rustiger voor het gehele bouwblok om het metselwerk slechts toe te passen op de onderste drie bouwlagen en de extra verdieping neutraler te ontwerpen. 

Lees hier meer over Collectief Particulier Opdrachtgeverschap.


Project: 12131
Jaar: 2012
Locatie: Jan Vrijmanstraat - Amsterdam
Omschrijving: Vier dakopbouwen IJburg


"Vier verschillende inbouwpakketten"


Tijdens dit collectief particulier opdrachtgeverschap hebben we een uitvraag naar aannemers gedaan waarbij voor de vier optoppingen een casco offerte werd aangevraagd en per dakopbouw aan de aannemer een aanbieding gevraagd werd voor een ‘inbouwpakket’. Dit hebben wij op deze manier aangepakt, omdat iedere bewoner zijn eigen specifieke wensen had met betrekking tot de indeling van de dakopbouw.

dakopbouwen-collectief-particulier-opdrachtgeverschap-gevelaanzicht-voorgevel-exterieur dakopbouwen-collectief-particulier-opdrachtgeverschap-gevelaanzicht-achtergevel-exterieur

In de straatgevel is goed te zien dat het exterieur voor alle vier panden gelijk gebleven is. 

dakopbouwen-collectief-particulier-opdrachtgeverschap-straatgevel-exterieur

Ook in de achtergevel is de eenheid van het exterieur rustiger in het straatbeeld.

dakopbouwen-collectief-particulier-opdrachtgeverschap-achtergevel-exterieur
Dakopbouw in Amsterdam verbindt binnen met buiten

Midden in Amsterdam biedt deze dakopbouw met twee dakterrassen een oase van rust. Grote ramen kenmerken deze moderne dakopbouw in Amsterdam en brengen extra daglicht in de woning. Onze opdrachtgever zocht naar een manier om de woning uit te breiden en binnen met buiten te verbinden. Met aan zowel de voorzijde als achterzijde een dakterras maakt deze dakopbouw dat mogelijk.

ga naar project
Renovatie Oosterparkbuurt

Aan de Tweede Oosterparkstaat in Amsterdam staat een aantal unieke herenhuizen met zowel een voortuin als een achtertuin. De huizen zijn van oudsher ontwikkeld met een relatief lage begane grondverdieping en een grote eerste verdiepingshoogte. De eerste verdieping bevatte de meest representatieve ruimtes van het pand.

Onze opdracht was om een woonkamer met open keuken op de begane grond te realiseren en daarbij rekening te houden met een mooie overgang van woning naar tuin.

ga naar project
Monumentaal pakhuis Amsterdam

Bij de verbouwing van dit monumentale pakhuis in Amsterdam stonden wij voor de opgave om van een souterrain zonder ramen een volwaardige woonverdieping te maken. In nauw overleg met monumentenzorg is een vergunning verkregen voor het maken van een vide tussen bel-etage en souterrain. De vide brengt licht in het souterrain en zorgt voor een visuele en fysieke verbinding tussen beide etages. Omdat de vloerbalken een monumentale status hebben is ervoor gekozen om alleen de grenen vloerdelen ter plaatse van de vide te verwijderen: er loopt dus een flinke balk door de vide heen. Dit geeft echter veel karakter aan deze bouwkundige ingreep.

ga naar project
Amsterdams schoolgebouw getransformeerd

Het ene klaslokaal is getransformeerd tot woonkeuken, terwijl het andere klaslokaal nu als woonkamer gebruikt wordt. In de aangrenzende gangzone, waar vroeger de kapstokken en toiletten waren, is nu een viertal kamers, een badkamer en een toilet gemaakt.

ga naar project
1-22256-1200x600
Dijkhuis met 2-laagse unieke aanbouw

De eigenaren van dit authentieke verouderde dijkhuis in Amsterdam Noord wensten een comfortabele gezinswoning met een unieke indeling die aansluit bij een moderne levensstijl.

ga naar project
1-scandinavian-living-web-vjeh-1200x600
Verbouwd: met een vleugje 60’s

In hartje Amsterdam is deze bungalowachtige woning verbouwd naar een droomhuis. Het exterieur van de woning kenmerkt zich door de bakstenen muren die van buiten door naar binnen lopen. De bakstenen muren en open haard zijn bewust niet gestuukt, zodat binnen met buiten blijft communiceren en de lengtelijnen van het huis niet worden doorbroken.

Tijdens de verbouwing is vooral het interieur aangepakt. De stijl en kleur van het huis vormden de basis voor het kleurenpalet: aards, warm en natuurlijk. Verder is er veel gebruikgemaakt van linnen, natuursteen, licht eiken en kalkverf in het interieur. De keuken staat in open verbinding met de woonkamer. Dit geeft een ruimtelijk gevoel. Ook is er in de keuken en daklicht geplaatst wat zorgt voor meer lichtinval in de woning. Door het gebruik van natuurlijke materialen zoals baksteen, hout en aardekleuren krijgt de woning een bijzondere rustige sfeer.

ga naar project