ga terug naar projectenoverzicht

Doorgemetselde dakopbouw

Luxe extra slaapkamer bovenop de bestaande woning

De dakopbouw aan de Rozenstraat in Den Haag kenmerkt zich door een doorgemetselde gevel, waarbij zorgvuldig is gezocht naar een baksteen, die het bestaande metselwerk op een goede wijze continueert. Op de erker is bij deze verbouwing een balkon doorgemetseld. Dit balkon verbindt de dakopbouw als het ware met de onderbouw. 

Project: 12138
Jaar: 2012
Locatie: Rozenstraat - Den haag
Omschrijving: Doorgemetselde Dakopbouw

"Eenheid door continuering bestaand metselwerk"


Om aan de juiste isolatiewaarden te voldoen is het nodig een dik dakpakket te bouwen. Wij wilden dit in de gevel niet tot uitdrukking brengen en hebben daarom een terug liggende dakrand bedacht voor het geïsoleerde deel van het dak. Deze oplossing geeft de dakopbouw een charmante maat ten opzichte van het bestaande bouwwerk.

dakopbouw-plattegronden-2de-verdieping-bestaand-en-nieuw dakopbouw-plattegronden-3de-verdieping-bestaand-en-nieuw 8-dakopbouw-gevelaanzichten-bestaand-en-nieuw

Voor deze woning aan de Rozenstraat in den Haag hebben wij een dakopbouw verzorgd. Wij hebben als architect de bewoners ondersteund in dit proces door het maken het ontwerp, het aanvragen van de vergunningen, en het maken van bouwvoorbereidingstekeningen.

interieur-doorgemetselde-dakopbouw

Tevens hebben we de ondersteuning geboden bij het kiezen van een aannemer, tijdens de bouw en met de oplevering. Deze dakopbouw fungeert als een grote slaapkamer, met een suite studeerplek en badkamer, waarin de douche en toilet in een afgesloten ruimte zitten.

doorgemetselde-dakopbouw-interieur
dakopbouw-doorgemetselde-gevel
Van watertoren tot woonhuis

Het is de droom van velen om in een karakteristiek, industrieel gebouw te wonen. De functionele vormgeving en de monumentale status van een dergelijk gebouw maken van de transformatie tot woning een interessante ontwerpopgave. Hierbij komen zowel esthetische als technische aspecten aan bod.

ga naar project
Aanbouw jaren 30 woning

Deze aanbouw in het Belgische Park is uitgevoerd in dezelfde stijl als de originele jaren 30 architectuur. De raamverdeling, de profilering van de kozijnen en de baksteen gevel van de jaren 30 woning is overgenomen in de aanbouw. Voor de verbouwing is de bestaande scheiding tussen de woonkamer en de keuken verwijderd. Hiervoor is een staalconstructie in de bestaande bouwmuurgemaakt. De keuken, bestaande uit een lang kookeiland en een meubel langs de bouwmuur, staat in openverbinding met de woonkamer. 

ga naar project
a4fc4b051f6bdd24005bf368bbccfaaee76a9559
Patiowoning Scheveningen

In een binnen gebied van een bouwblok in Scheveningen hebben wij op een subtiele wijze een inbreiding gerealiseerd. De daken van de inbreiding hebben verschillende hoogtes. Dit is gedaan ten hoeve van extra daglicht toetreding en een nette aansluiting op bestaande bebouwing. De inbreiding bestaat uit twee aanbouwen die verbonden zijn met een gang langs een patio. In de aanbouw die direct aan de woning grenst is de keuken gesitueerd. De aanbouw achter in de tuin heeft een dubbele functie en wordt gebruikt als werkkamer en muziekkamer. 

ga naar project
Minimalistische aanbouw in Den Haag
ga naar project
Inloopspreekuur Den Haag
ga naar pagina
nieuw-gevelaanzicht-splitlevel-dakopbouw
Lunterenstraat

In de wijk Oostbroek, hebben wij op de hoek van de Lunterenstraat en de Wolfhezestraat een hoekwoning uitgebreid met een dakopbouw. De gevel van de dakopbouw is uitgevoerd in hetzelfde materiaal als het bestaande gebouw. Hierdoor krijgt dit woonblok een krachtige uitstraling. De originele hoekwoning heeft twee verschillende dakhoogtes. Deze hoogteverschillen zijn vertaald in de nieuwe dakopbouw. De keuken aan de straatgevel bevindt zich op een hoger niveau dan de woonkamer aan het dakterras.

ga naar project
Dakopbouw geeft uitzicht en extra slaapkamers
ga naar project
Dakopbouw met karakteristieke rode baksteen

Deze twee opbouwen liggen in de Vlierboomstraat in de Vruchtenbuurt. De opbouwen hebben een doorgemetselde gevel waarbij de karakteristieke rode baksteen van de bestaande gevel is herhaald. Tussen het bestaande metselwerk en het nieuwe metselwerk is een rollaag aangebracht van verticale bakstenen die een klein beetje uitsteken ten opzichte van de gevel. De nieuwe gevel sluit hierdoor netjes aan op de bestaande gevel. 

ga naar project
Tuin op het zuiden aan de Zuiderparklaan

Kenmerkend voor de portiekwoningen aan de Zuiderparklaan is het sterke ritme van erkers en portieken. De bovenkant van het bouwblok wordt op krachtige wijze geaccentueerd door de witte daklijst. Deze krachtige kenmerken zijn intact gelaten en zelfs door ons versterkt door een ingetogen herhaling van het bestaande gevelritme in onze dakopbouwen. De herhaling bestaat uit een lamellenstructuur per woning. De opbouw staat in zijn geheel terug ten opzicht van de bestaande voorgevel. Zodoende ontstaat er een rustige toevoeging op het bestaande bouwblok.

ga naar project