ga terug naar projectenoverzicht

Dakopbouw geeft uitzicht en extra slaapkamers

Verbouwing van woning combineert traditionele en moderne bouw

In het Bezuidenhout aan de Carel Reinierszkade hebben wij een dakopbouw ontworpen waarin de traditionele jaren 30 stijl is gecombineerd met een moderne stijl. Op de hoek is de dakopbouw doorgemetseld en zijn de stalen kozijnen conform de originele stalen kozijnen. Aan de achterzijde is extra ruimte gecreëerd middels een uitkraging. Deze uitkraging bestaat uit een gestuct kader met daarin een grote glazen vliesgevel. 

Project: 12001
Jaar: 2012
Locatie: Carel Reinierszkade - Den Haag
Omschrijving: Baksteen dakopbouw met gestuct kader



"Gestucte kaders verbinden oud met nieuw"


"De gestucte kaders van de dakopbouw sluiten goed aan op de bestaande bebouwing, terwijl het tegelijkertijd een moderne uitstraling geeft aan het gebouw"

dakopbouw-a-gevelaanzicht-nieuw dakopbouw-b-gevelaanzicht-bestaand dakopbouw-c-plattegrond-bestaand-en-nieuw

Deze verbouwing geeft de bewoners een extra badkamer en twee ruime extra slaapkamers, die een mooi uitzicht geven op het Park Overbosch en Het Eerensplein. 


9-traditionele-dakopbouw

Tijdens de bouwwerkzaamheden vinden alle bewegingen van en naar de dakopbouw buitenom plaats. Zodoende is er zo min mogelijk hinder tijdens de bouwwerkzaamheden. Nadat de dakopbouw wind- en waterdicht is zal pas het trapgat naar de bestaande woning worden gemaakt.

10-traditionele-dakopbouw2
dakopbouw-exterieur-detail-stalen-kozijnen
Huis Maarheeze

In 2007 begonnen wij aan de  grootscheepse restauratie van deze villa. Het Rijksmonument op het voormalig grondgebied van het landgoed Oud Clingendaal was in redelijke staat. De tuin was echter zeer vervallen. Onze restauratie had betrekking op zowel het interieur als het exterieur.

ga naar project
Transformatie Reeuwijk

In sommige gevallen is het lastig om te kiezen of een pand gesloopt moet worden, waarna nieuwbouw plaats kan vinden, of dat het efficiënter is het pand te verbouwen. In Reeuwijk was dat niet anders. Na het maken van diverse kostenramingen heeft de opdrachtgever besloten tot verbouw over te gaan. Dit had niet in de laatste plaats te maken met een gedurende het proces toenemende affiniteit met de oude woning.

ga naar project
Tuin op het zuiden aan de Zuiderparklaan

Kenmerkend voor de portiekwoningen aan de Zuiderparklaan is het sterke ritme van erkers en portieken. De bovenkant van het bouwblok wordt op krachtige wijze geaccentueerd door de witte daklijst. Deze krachtige kenmerken zijn intact gelaten en zelfs door ons versterkt door een ingetogen herhaling van het bestaande gevelritme in onze dakopbouwen. De herhaling bestaat uit een lamellenstructuur per woning. De opbouw staat in zijn geheel terug ten opzicht van de bestaande voorgevel. Zodoende ontstaat er een rustige toevoeging op het bestaande bouwblok.

ga naar project
Minimalistische aanbouw
ga naar project
Duinvilla wassenaar
ga naar project
Van koetsfabriek naar stadsvilla
ga naar project
Verbouwing monumentaal pakhuis Amsterdam
ga naar project
Zinken dakopbouw
ga naar project
Moderne dakopbouw geeft verhoogd woongenot
ga naar project