ga terug naar projectenoverzicht

Moderne aanbouw jaren 30 woning in Eefde

In balans met de bestaande woning, maar met een eigentijds karakter. De opvallende houten kruisspant en glazen pui tot aan de dakrand maken een duidelijk statement. Deze moderne aanbouw is een eigentijdse miniatuur van de bestaande woning.

Project: 20014
Jaar: 2014
Locatie: eefde
Omschrijving: Moderne aanbouw
Werkzaamheden: definitief ontwerp, ontwerp, schetsontwerp, voorlopig ontwerp

De gevel bestaat uit cassette panelen van Acoma die doen denken aan Cortenstaal. De herkenbare oranje verweerde kleur sluit zo aan bij het metselwerk en dakpannen van de bestaande woning. De aanbouw maakt van de huidige keuken een ruime leefkeuken met uitzicht op de beboste omgeving.

verbouwing-aanbouw-friesland-768x525-01 verbouwing-aanbouw-friesland-768x525-02 verbouwing-aanbouw-friesland-768x525-03

 

verbouwing-aanbouw-friesland-768x525-3 verbouwing-aanbouw-friesland-768x525-4

 

verbouwing-aanbouw-friesland-768x525-6
Kelder en aanbouw

Het was de droom van de opdrachtgever om een grote multifunctionele ruimte bij het huis te hebben. Omdat dit in het bestaande bouwvolume niet te realiseren was, is ervoor gekozen om een grote afzinkkelder in de tuin te realiseren. Om de kelder met de bestaande woning te verbinden is een aanbouw op de begane grond toegevoegd aan het huis. Via de aanbouw, die opgetrokken is uit traditioneel metselwerk, kan via de trap de kelder bereikt worden. Daglicht komt in de kelder via het ruim gedimensioneerde trapgat in de aanbouw en via een aantal hoge ramen aan de achterzijde van de kelder. Deze ramen waren mogelijk omdat de oorspronkelijk tuin schuin afliep. Op het dak van de kelder bevindt zich een plaatselijk verhoogde tuin.

ga naar project
Jaren 30 woning

Aan de Roodborstlaan gelegen in de vogelbuurt te Den Haag, staat deze jaren 30 hoekwoning. Het is een grondgebonden, vrijstaande woning met een royale entree en fraaie luifelconstructie bij de voordeur. De bijzondere vormgeving van kozijnen en de fraaie metselwerkdetailleringen zijn kenmerkend voor dit type woning. 

ga naar project
1-0957-brugsestraat-75-1200x600
Minimalistische aanbouw in Den Haag

Deze aanbouw, met een hoog ambitieniveau, is aan de buitenkant zo gedetailleerd dat hij lijkt te zweven als een tijdelijk object naast de woning. De gevel is afwisselend gesloten en transparant. De glasvlakken lopen van vloer tot plafond en zijn gemaakt van strakke, slanke, stalen kozijnen.

ga naar project
1-fabritiuslaan-42-hilversum-1200x600
Open keuken in aanbouw

Voor deze woning in Hilversum hebben wij een uitbouw ontworpen die naadloos aansluit bij de karakteristieke jaren 30 woning. Naast het ontwerp van de aanbouw hebben wij een interieurvoorstel voor de aanbouw gemaakt.

ga naar project
30-1-22109-zandhofsestraat-8-1200x600
Aanbouw met schuin dak

Meer licht en ruimte creëren in een eengezinswoning in Utrecht. Dat is de vraag die wij van de bewoners van deze woning kregen.

ga naar project
31-1-15027-spaargarenstraat-27-1200x600
Woningrenovatie in het Oranjepark in Oegstgeest

Deze woning aan de Spaargarenstraat in Oegstgeest hebben wij uitgebreid met een aanbouw en volledig gerenoveerd. De originele woning is aan de binnenzijde geheel gestript en vervolgens opnieuw opgebouwd. De woning is na-geïsoleerd en de oude beglazing is vervangen door HR++ beglazing. Het eindresultaat is een ruime volledig gemoderniseerde jaren ‘30 eengezinswoning met een passende aanbouw.

ga naar project
Eikenhouten binten in Bemmel
ga naar project
Transformatie Reeuwijk
ga naar project
Duinvilla Wassenaar
ga naar project
1-22256-1200x600
Dijkhuis met 2-laagse unieke aanbouw

De eigenaren van dit authentieke verouderde dijkhuis in Amsterdam Noord wensten een comfortabele gezinswoning met een unieke indeling die aansluit bij een moderne levensstijl.

ga naar project