ga terug naar projectenoverzicht

Nieuwe functie voor oud schoolgebouw

Wat zijn de mogelijkheden voor dit leegstaande schoolgebouw aan de Daguerrestraat in Den Haag? Met die vraag is in 2017 het proces gestart voor het transformeren van dit pand uit 1905. Na uitgebreid onderzoek en overleg met de gemeente en buurtbewoners is een plan tot stand gekomen voor het realiseren van 20 appartementen.

Project: 17243
Jaar: 2022
Locatie: Den Haag
Omschrijving: Transformatie van school naar woningen
Werkzaamheden: definitief ontwerp, voorlopig ontwerp

Voor het maken van de 20 appartementen is gekozen voor het behoud van het pand en een aantal karakteristieke elementen. De voordeur van de school blijft behouden en geeft toegang tot de gangen en het originele trappenhuis dat de woningen ontsluit. 

De appartementen worden gecreëerd in de oude klaslokalen en toiletgroepen. De toiletgroepen zullen de natte ruimten worden met badkamer, toilet en wasmachineruimte. Het klaslokaal wordt de woonkamer, waarbij we de hoogte van de ruimte optimaal gebruiken door een entresol te realiseren waar de slaapkamers zich op bevinden. De woonkamer zal door de vide de volledige hoogte van het plafond krijgen. Op de plaats van de oude schoolpleinen worden de tuinen voor de begane grond woningen gerealiseerd.

3-duurzaam-transformatie-ruijterstraat-den-haag-stadsvilla-1200x600
Drie luxe stadsvilla’s in voormalig schoolgebouw

Een moderne stadsvilla met een ruim woonoppervlak, karakteristieke ruimten in een klassieke omgeving. Deze termen zijn kenmerkend voor de drie luxe Garden Lofts die worden gerealiseerd in het Zeeheldenkwartier in Den Haag.

De grootste uitdaging in ons ontwerp was om daglicht toe te voegen aan elke woning. Om dit te realiseren is elke woning ingericht als patiowoning. De relatie met de buitenruimte wordt versterkt door het licht en de ruimtelijkheid van de woning.

ga naar project
60-verbouwing-garage-naar-loftwoning-1200x600-1
Van garage naar loftwoningen Den Haag

Het garage bedrijf, gelegen in het Statenkwartier in Den Haag, wordt getransformeerd naar 3 luxe loftwoningen. De garage is gesitueerd in de gehele plint van het bovenliggende woongebouw. In de open ruimte staan karakteristieke betonnen kolommen met betonnen balken. De vrije hoogte is ongeveer drie-en-een-halve meter. De industriële ruimte loopt onder het woongebouw door en heeft aan de achterzijde een lichtstraat en een pui naar een tuin.

ga naar project
4-transformatie-kantoor-naar-short-stay-appartementen-1200x600
Inrichting stijlvolle appartementen

Dit voormalige kantoorpand aan de Mauritskade in Den Haag is met een slim ontwerp omgebouwd tot een short-stay appartementencomplex. De uitdaging lag hierbij in het creëren van appartementen met genoeg licht en ruimte. Door creatief en efficiënt om te gaan met de ruimte hebben we per verdieping drie appartementen kunnen realiseren. Daarbij is er een dakopbouw ontworpen om het oppervlak te vergroten. Door de woningen te laten verspringen komt in ieder appartement zowel aan de voor- als de achterkant de optimale hoeveelheid licht binnen. Het resultaat is een aangename leefomgeving.

ga naar project
Van koetswoning naar een ruime eengezinswoning met veel daglicht

Modern wonen in een voormalige koetswoning in een historisch gedeelte van Den Haag. In Den Haag hebben wij een ontwerp gemaakt  waarbij een oude koetswoning wordt verbouwd tot eengezinswoning. Het karakteristieke pand is zoveel mogelijk in zijn waarde gelaten.

ga naar project
14-keuken-en-woonkamer-1200x600
Van monumentaal kantoor naar luxe appartementen

Dit Rijksmonumententale kantoorpand aan de Scheveningseweg wordt getransformeerd naar een woongebouw. We hebben vijf luxe appartementen gerealiseerd in het woongebouw. Voor de bewoners van appartementen is ook een tuin ontworpen met daarin parkeerplaatsen. 

ga naar project
Schoolgebouw getransformeerd
ga naar project
1-20364-oude-zeeweg-52-noordwijk-1200x600
Transformatie bungalow naar eigentijdse gezinswoning

Deze charmante vrijstaande bungalow uit de jaren 60 kon wel wat liefde gebruiken. De kleuren geel en bruin kwamen overal terug en de hokkerige indeling paste niet bij het gezinsleven van de opdrachtgever. Door een aantal tussenwanden op de woonverdieping te verwijderen en een nieuw dak met een steilere hellingshoek te creëren, konden we de bungalow meer woonruimte geven binnen de oorspronkelijke muren.

De buitenzijde is helemaal na-geïsoleerd en vervolgens wit gestuct, wat de woning een eigentijdse uitstraling geeft. Dit sluit goed aan bij de stijl en smaak van de bewoners.

ga naar project
Industrieel en luxueus wonen in een gerenoveerde garage

Een oude garage renoveren tot een luxueus appartement. Met deze vraag kwam de opdrachtgever naar ons toe. Het uitgangspunt in ons ontwerp is om de industriële uitstraling van de garage te behouden. De uitdaging was de wisselwerking tussen het robuuste karakter van het bestaande pand en het toevoegen van een luxueuze woonsfeer.  

Om dit te realiseren is de ruimtelijkheid van de garage behouden. Er is een visueel grote open ruimte gecreëerd met de keuken als centraal punt. De voorgevel is zo ontworpen dat de stijl van de bestaande garagedeuren behouden blijft. 

ga naar project
80-verbouw-watertoren-tot-woonhuis-watertoren
Van watertoren tot woonhuis Rijswijk

Het is de droom van velen om in een karakteristiek, industrieel gebouw te wonen. De functionele vormgeving en de monumentale status van een dergelijk gebouw maken van de transformatie tot woning een interessante ontwerpopgave. Hierbij komen zowel esthetische als technische aspecten aan bod.

ga naar project
Van koetsfabriek naar stadsvilla

Aan de Nieuwe Schoolstraat in Den Haag transformeerden wij een voormalige koetsfabriek tot een unieke stadsvilla. De te verbouwen fabriek kan vanaf twee zijden worden bereikt. Met de auto vanaf de Nieuwe Schoolstraat en te voet via een patio en een hofje vanaf de Denneweg. 

ga naar project