ga terug naar projectenoverzicht

Dakopbouw met karakteristiek torentje

Alle hoekpanden aan dit plein in Den Haag kenmerken zich door de verschillende torentjes. Wij hebben een dakopbouw ontworpen waarbij het karakteristieke torentje doorgezet is in de opbouw. De gevel ligt iets terug ten opzichte van de bestaande voorgevel, maar wordt ter plaatse van de portiek doorgemetseld.

Project: 19180
Jaar: 2021
Locatie: Den Haag
Omschrijving: Dakopbouw met een karakteristiek toerentje
Werkzaamheden: ontwerp, voorlopig ontwerp

Het ontwerp voor deze dakopbouw wordt gepubliceerd in het jaarverslag 2019-2020 van de Welstands- en Monumentencommissie van de gemeente Den Haag. De afdeling en de commissie waren zeer enthousiast over het plan.

karakteristiek-torentje-dakopbouw-768x525-b
dakopbouw-met-karakteristiek-torentjeplattegrond-768x525-a dakopbouw-met-karakteristiek-torentjeplattegrond-768x525-b
dakopbouw-met-karakteristiek-torentjeplattegrond-768x525-c
dakopbouw-met-karakteristiek-torentje-1200x600-side
Dakopbouw geeft uitzicht en extra slaapkamers

Verbouwing van woning combineert traditionele en moderne bouw

ga naar project
Dakopbouw Mient

De dakopbouw op de Mient in Den Haag is uitgevoerd met een doorgemetselde gevel. De woonkamer is naar de dakopbouw verhuisd en de slaapkamers zijn op de tweede verdieping geplaatst. Voordeel hiervan is dat de slaapkamers in de zomer koel blijven en de woonkamer direct aan het dakterras ligt. Tevens is deze indeling wat kosten betreft interessant. We hebben ervoor gekozen om de houten balken van bouwmuur tot bouwmuur te laten overspannen. Hierdoor is de dakopbouw geheel flexibel in te delen. In dit geval hebben de bewoners ervoor gekozen om de dakopbouw een grote ruimte te laten.

ga naar project
Doorgemetselde dakopbouw

De dakopbouw aan de Rozenstraat in Den Haag kenmerkt zich door een doorgemetselde gevel, waarbij zorgvuldig is gezocht naar een baksteen, die het bestaande metselwerk op een goede wijze continueert. Op de erker is bij deze verbouwing een balkon doorgemetseld. Dit balkon verbindt de dakopbouw als het ware met de onderbouw. 

ga naar project
nieuw-gevelaanzicht-splitlevel-dakopbouw
Lunterenstraat

In de wijk Oostbroek, hebben wij op de hoek van de Lunterenstraat en de Wolfhezestraat een hoekwoning uitgebreid met een dakopbouw. De gevel van de dakopbouw is uitgevoerd in hetzelfde materiaal als het bestaande gebouw. Hierdoor krijgt dit woonblok een krachtige uitstraling. De originele hoekwoning heeft twee verschillende dakhoogtes. Deze hoogteverschillen zijn vertaald in de nieuwe dakopbouw. De keuken aan de straatgevel bevindt zich op een hoger niveau dan de woonkamer aan het dakterras.

ga naar project
moderne-aanbouw-leiderdorp-1200x600
Uitbreiding aan de jaren ‘20 woonhuis

In Leiderdorp heeft een klassiek, vrijstaand jaren ‘20 woonhuis een uitbouw en dakopbouw gekregen. Het woonoppervlak van de gezinswoning is hiermee vergroot. De nieuwe aanbouw en dakopbouw aan de achterzijde van het huis hebben een strakke, moderne uitstraling. Dit is bewerkstelligd door gebruik te maken van veel glas en ranke aluminium kozijnen. Dit in tegenstelling tot het originele huis met veel charmante details. Het contrast zorgt ervoor dat de aanbouw dienend is naar het originele ontwerp.


ga naar project
Dakopbouw Zonnebloemstraat

De rijwoning aan de Zonnebloemstraat is opgebouwd met een extra slaapverdieping met badkamer en dakterras. Door deze dakopbouw verandert de woning van een 4-kamer woning naar een 6-kamer woning. De nieuwe open trap is boven de bestaande trap gepositioneerd en boven de nieuwe trap bevindt zich een daklicht. Op deze wijze treedt het daglicht diep in de woning. De dakopbouw is ontworpen in contrast met de bestaande architectuur maar volgt wel het ritme van de bestaande gevel.

ga naar project
Elegante dubbele dakopbouw in Scheveningen
ga naar project
Dakopbouw met karakteristieke rode baksteen

Deze twee opbouwen liggen in de Vlierboomstraat in de Vruchtenbuurt. De opbouwen hebben een doorgemetselde gevel waarbij de karakteristieke rode baksteen van de bestaande gevel is herhaald. Tussen het bestaande metselwerk en het nieuwe metselwerk is een rollaag aangebracht van verticale bakstenen die een klein beetje uitsteken ten opzichte van de gevel. De nieuwe gevel sluit hierdoor netjes aan op de bestaande gevel. 

ga naar project