Groene daken

Ruimten onder een plat dak worden in de zomer vaak onaangenaam warm. Doordat de zon vaak de gehele dag op een zwart dakoppervlak staat, kan de temperatuur op een dak flink oplopen (tot wel 70 graden!) . Door gebruik te maken van een groen dak zal de temperatuur van het dak niet verder oplopen dan ongeveer 37 graden. Een zogenoemd sedumdak beschermt jouw woning ook tegen UV-straling.

sedum-dak-groendak-duurzaamheid-architectenbureau-1200x600-2

Door de aanleg van een groendak blijft ook de onderliggende woning in de zomer koeler. Naast deze voordelen voor jouw woning, zorgen groene daken voor verlaging van de druk op het riool, vergoot het de biodiversiteit in de stad en zorgt het voor een betere geluidsdemping. Als architectenbureau vinden wij dat een groen dak, ook wel een vegetatiedak, een prettige sfeer in een ontwerp brengt. Dit geldt zeker als het betreffende duurzame groene dak in het zicht is. 

Wij hebben ervaring met het aanleggen van groene daken en denken graag mee over hoe sedum dakbedekking bij jouw verbouwing kan worden gebruikt.


Terug naar het overzicht

1-20539-duurzaam-1200x600
Dakopbouw met intern loftgevoel

Voor een woning aan de Joan Maetsuyckerstraat in Den Haag hebben wij een ruimte dakopbouw ontworpen met een verbijzondering in het metselwerk aan de achtergevel van de dakopbouw. Duurzaamheid speelt bij dit project een belangrijke rol. Daarom is er een hybride warmtepomp geplaatst en op de dakopbouw komt een groendak met zonnepanelen. 

ga naar project