Duurzaamheid test2

Duurzaamheid draagt bij aan een gezond binnenklimaat en een prettige leefomgeving. In dit thema zijn er verschillende gradaties en methodes om je nieuwe woning duurzaam te realiseren. Een groen dak, een warmtepomp, het gebruik van de juiste materialen en veel meer kan bijdragen aan de verduurzaming van je woning.  Bij vroegtijdig de verschillende mogelijkheden mee te nemen in het ontwerp kunnen de kosten en baten het best worden afgestemd.

Zo kan de woning ook circulair, energie neutraal of vernaculair (low tech) worden ontworpen. In de tegels hieronder staan de verschillende duurzame mogelijkheden verder uitgelegd.

Besparen door labelupgrade
lees verder
Na-isoleren

Een dakopbouw zorgt ervoor dat het bestaande (in veel situaties) ongeïsoleerde dak, geïsoleerd wordt. Het is slim en eenvoudig om ook direct het niet bebouwde gedeelte van het dak na te isoleren. Zodoende wordt uw gehele oude dak nageïsoleerd. De dakopbouw zelf zal aan de geldende bouwregelgeving voldoen en is daarom hoogwaardig geïsoleerd. Om nog meer energie te besparen kunt u ook uw bestaande woning na-isoleren en enkel glas vervangen door HR++ isolatiebeglazing. Meer informatie of advies over het na-isoleren van uw woning kunt u vinden op: http://www.ingenieursbureau-deraaij.nl/ 

lees verder