ga terug naar projectenoverzicht

Verbouwing voormalige kerk

Verbouwing kerk tot woonhuis

In een voormalige kerk hebben wij een ontwerp gemaakt voor een verbouwing waarbij een grote woning wordt gerealiseerd. Ten tijde van ons ontwerp werd het gebouw alleen gebruikt op de bovenste twee verdiepingen, omdat de ligging van deze verdiepingen optimaal ten opzichte van de zon was. De iets donkere, maar ruimtelijk zeer aantrekkelijke begane grond stond leeg. Het doel van ons ontwerp was om de begane grond en de daaraan gelegen tuin een integraal onderdeel van de woning te maken. Hetzelfde gold voor het achterhuis. 

Project: 1075
Jaar: 2010
Locatie: Rozenstraat - Amsterdam
Omschrijving: Verbouwing voormalige kerk
Werkzaamheden: aanvraag omgevingsvergunning, bouwtekeningen , ontwerp

De nieuwe houten trap draait om de witte badkamer heen naar boven. Het ruim gedimensioneerde trappenhuis zorgt voor een prachtige ruimtelijke relatie tussen de drie verdiepingen. Vanuit de slaapkamer is er toegang tot het trappenhuis en tot de badkamer. Het kookeiland is gedurende het ontwerpproces op verschillende locaties gepositioneerd, maar ten tijde van het laatste ontwerp is het in de nabijheid van de tuin geplaatst.

verbouwing-kerk-tot-woonhuis-plattegrond-begane-grond-nieuw verbouwing-kerk-tot-woonhuis-plattegrond-1ste-verdieping-nieuw

Het overgedimensioneerde trappenhuis zorgt voor een prachtige ruimtelijke relatie tussen de drie verdiepingen.

verbouwing-kerk-tot-woonhuis-interieur-trappenhuis

De slaapkamer geeft toegang tot het trappenhuis en tot de badkamer.

verbouwing-kerk-tot-woonhuis-interieur-slaapkamer
interieur-verbouwing-kerk-tot-woonhuis
Tuin op het zuiden aan de Zuiderparklaan

Kenmerkend voor de portiekwoningen aan de Zuiderparklaan is het sterke ritme van erkers en portieken. De bovenkant van het bouwblok wordt op krachtige wijze geaccentueerd door de witte daklijst. Deze krachtige kenmerken zijn intact gelaten en zelfs door ons versterkt door een ingetogen herhaling van het bestaande gevelritme in onze dakopbouwen. De herhaling bestaat uit een lamellenstructuur per woning. De opbouw staat in zijn geheel terug ten opzicht van de bestaande voorgevel. Zodoende ontstaat er een rustige toevoeging op het bestaande bouwblok.

ga naar project
Dakopbouw geeft uitzicht en extra slaapkamers
ga naar project
Gemetselde woninguitbreiding

In Utrecht is door aannemingsbedrijf Pos en Zanoli een woninguitbreiding in Utrecht gerealiseerd.  De keuken is in dit project vergroot, verhoogd en efficiënter ingedeeld. Door de nieuwe daglichtopeningen is de relatie tussen de woning en de tuin verbeterd.

ga naar project
Vrijblijvend advies van onze architecten
ga naar pagina
Doorgemetselde dakopbouw

De dakopbouw aan de Rozenstraat in Den Haag kenmerkt zich door een doorgemetselde gevel, waarbij zorgvuldig is gezocht naar een baksteen, die het bestaande metselwerk op een goede wijze continueert. Op de erker is bij deze verbouwing een balkon doorgemetseld. Dit balkon verbindt de dakopbouw als het ware met de onderbouw. 

ga naar project
Transformatie Reeuwijk
ga naar project
Van watertoren tot woonhuis

Het is de droom van velen om in een karakteristiek, industrieel gebouw te wonen. De functionele vormgeving en de monumentale status van een dergelijk gebouw maken van de transformatie tot woning een interessante ontwerpopgave. Hierbij komen zowel esthetische als technische aspecten aan bod.

ga naar project
Vier dakopbouwen IJburg
ga naar project
Minimalistische aanbouw in Den Haag
ga naar project
Moderne dakopbouw geeft verhoogd woongenot

Aan de Amstelveenseweg in Amsterdam bevindt zich een appartementencomplex, waarvan de bovenste bewoners een uitbreiding van hun woning wensten. Door het plaatsen van een dakopbouw wordt het opppervlak van de woning bijna verdubbelt. Hierdoor konden de bewoners blijven wonen op de plek waar ze zo graag wonen, maar met een ruime extra verdieping inclusief een dakterras.

ga naar project