ga terug naar projectenoverzicht

Verbouwing Amsterdams herenhuis

Dit Amsterdamse herenhuis wordt verbouwd tot een appartementengebouw met vier zelfstandige woningen. De verbouwing omvat een complete renovatie waarbij het woonoppervlak flink wordt uitgebreid. Om extra woonruimte te realiseren wordt het souterrain uitgebreid en wordt de beletage uitgebouwd in de vorm van een aanbouw. Deze aanbouw aan de achterzijde zorgt voor een compleet eigentijds herontwerp van de achtergevel en een moderne uitstraling.

Het volledige pand wordt ontsloten door een lift en elke woning wordt voorzien van een buitenruimte. Aan de achterzijde wordt elke woning voorzien van een grote raampartij om meer licht naar binnen te laten. De woning op de derde etage krijgt toegang tot een nieuw dakterras. De voorzijde van het pand is gerestaureerd volledig in de stijl van het traditionele straatbeeld.

Project: 18468
Jaar: 2018
Locatie: Amsterdam
Omschrijving: Verbouwing met aanbouw aan achterzijde
moderne-dakopbouw-gevelaanzicht-voorzijde
Moderne dakopbouw geeft verhoogd woongenot

Aan de Amstelveenseweg in Amsterdam bevindt zich een appartementencomplex, waarvan de bovenste bewoners een uitbreiding van hun woning wensten. Door het plaatsen van een dakopbouw wordt het opppervlak van de woning bijna verdubbelt. Hierdoor konden de bewoners blijven wonen op de plek waar ze zo graag wonen, maar met een ruime extra verdieping inclusief een dakterras.

ga naar project
Renovatie Oosterparkbuurt

Aan de Tweede Oosterparkstaat in Amsterdam staat een aantal unieke herenhuizen met zowel een voortuin als een achtertuin. De huizen zijn van oudsher ontwikkeld met een relatief lage begane grondverdieping en een grote eerste verdiepingshoogte. De eerste verdieping bevatte de meest representatieve ruimtes van het pand.

Onze opdracht was om een woonkamer met open keuken op de begane grond te realiseren en daarbij rekening te houden met een mooie overgang van woning naar tuin.

ga naar project
woonark-architect-amsterdam-1200x600-1-compressed
Woonark Amsterdam

De woonark ligt aan de gracht in Amsterdam. Het verticale stramien in de gevel zorgt voor een heldere structuur. Door deze systematiek is het mogelijk om in hetzelfde gevelconcept zowel een open, glazen gevel richting de gracht als een gesloten gevel naar de straat te maken.

ga naar project
website-1
Studio appartementen aan de gracht

In Amsterdam transformeerden wij dit grachtenpand tot een appartementengebouw met vijf zelfstandige woningen. In overleg met de welstandscommissie is de oude erker in ere hersteld en is een nieuwe dakkapel toegevoegd aan dit orde 2 pand. Hiertoe hebben wij een uitgebreide analyse van de historische foto’s en bouwtekeningen gemaakt. Met behulp van dit historisch onderzoek is de de gevel in originele bouwstijl weten te herstelt.

De woningen hebben allemaal een prachtig uitzicht over de gracht en kijken het tegenoverliggende straatje in waar de Westerkerk aan het einde te zien is. Om deze rede zijn de woonkamers aan de voorzijde gepositioneerd en de slaapkamers aan de achterzijde. Door het kleine vloeroppervlak van de verdiepingen is het passen en meten geweest om alle functies op een goede manier in de plattegrond verenigd te krijgen. Met veel meetwerk en creatieve inzichten van de opdrachtgever is dit uiteindelijk een succesvolle transformatie geworden.

ga naar project
Dakterras in de Baarsjes

Dit project betreft het realiseren van een dakterras met een klein entreegebouwtje, ook wel duivetil genoemd. Materiaal en kleurstelling van het dakterras en het kleine opbouwtje komen met elkaar overeen, waardoor een harmonisch geheel ontstaat. In de opbouw is ruimte voor opslag van tuinstoelen, plantenbakken, etc. Ook is er een wateraansluiting en buitenkraan.

ga naar project
9-dakopbouwen-collectief-particulier-opdrachtgeverschap-voorgevel-exterieu-compressed
Vier dakopbouwen IJburg

Op de Jan Vrijmanstraat in Amsterdam bouwden wij vier dakopbouwen naast elkaar. Het initiatief werd door één van de buren genomen, waarna de drie anderen mee deden. Dit project werd zodoende een collectief particulier opdrachtgeverschap. Wij hebben diverse ontwerpstudies gemaakt waarbij we onderzochten of we enerzijds in het bestaande groen geschilderde multiplex moesten bouwen of anderzijds juist het metselwerk moesten doorzetten in de nieuwe bouwlaag. Wij vonden het rustiger voor het gehele bouwblok om het metselwerk slechts toe te passen op de onderste drie bouwlagen en de extra verdieping neutraler te ontwerpen. 

ga naar project
verbouwing-kerk-tot-woonhuis-interieur
Verbouwing voormalige kerk

In een voormalige kerk hebben wij een ontwerp gemaakt voor een verbouwing waarbij een grote woning wordt gerealiseerd. Ten tijde van ons ontwerp werd het gebouw alleen gebruikt op de bovenste twee verdiepingen, omdat de ligging van deze verdiepingen optimaal ten opzichte van de zon was. De iets donkere, maar ruimtelijk zeer aantrekkelijke begane grond stond leeg. Het doel van ons ontwerp was om de begane grond en de daaraan gelegen tuin een integraal onderdeel van de woning te maken. Hetzelfde gold voor het achterhuis. 

ga naar project
Inloopspreekuur Amsterdam
ga naar pagina
Monumentaal pakhuis Amsterdam

Bij de verbouwing van dit monumentale pakhuis in Amsterdam stonden wij voor de opgave om van een souterrain zonder ramen een volwaardige woonverdieping te maken. In nauw overleg met monumentenzorg is een vergunning verkregen voor het maken van een vide tussen bel-etage en souterrain. De vide brengt licht in het souterrain en zorgt voor een visuele en fysieke verbinding tussen beide etages. Omdat de vloerbalken een monumentale status hebben is ervoor gekozen om alleen de grenen vloerdelen ter plaatse van de vide te verwijderen: er loopt dus een flinke balk door de vide heen. Dit geeft echter veel karakter aan deze bouwkundige ingreep.

ga naar project