ga terug naar projectenoverzicht

Aanbouw met veranda

Ontwerpen met licht

Deze originele jaren 20 woning heeft altijd een veranda aan de achterzijde gehad. Het was de wens van de opdrachtgever om ook aan de nieuwe aanbouw een veranda te ontwerpen. Bij de verbouwing van deze jaren 20 woning is getracht om zoveel mogelijk daglicht de woning binnen te laten komen. In het ontwerp zijn daarom zowel de aanbouw als het dak van de veranda voorzien van daklichten. Dit levert een mooie lichtinval op in de woning en onder de luifel van de veranda.

Project: 13097
Jaar: 2013
Locatie: Rijerskoop - Boskoop
Omschrijving: Aanbouw met overkapping

"Dakraam zorgt voor subtiele verbinding tussen aanbouw en originele woning"


De nieuwe aanbouw is met een dakraam los gehouden van de originele woning. Dit levert vanuit de aanbouw een spectaculair zicht op. Op het dak van de aanbouw is een sedumdak gemaakt. Vanaf de 1e verdieping levert dit een mooi beeld op. Tevens zorgt het sedumdak voor extra waterbuffering en de massa van de grond zorgt ervoor dat tijdens koude en warme dagen de interne temperatuur meer constant is.

bouwtekening-verbouwing-leiden-768x525-1 bouwtekening-verbouwing-leiden-768x525-2

De woning is gelegen in het Groene Hart aan de Rijerskoop te Boskoop. 

Hieronder is de lichtstraat te zien die tussen de woning en de aanbouw is ontworpen. Vanuit de aanbouw is de originele jaren 20 gevel te zien. Dit levert een spectaculair beeld op.


verbouwing-veranda-leiden-768x525-1

De gevel van de aanbouw is zo transparant mogelijk gemaakt. Hierdoor is er vanuit de aanbouw prachtig zicht op de achterliggende landerijen.

Speel jij ook met de gedachten om je woning te verbouwen? Tijdens  het inloopspreekuur kunnen wij hierover met jou van gedachten wisselen.

verbouwing-veranda-leiden-768x525-2
verbouwing-veranda-leiden-1200x600-3
Dakopbouw geeft uitzicht en extra slaapkamers
ga naar project
Moderne dakopbouw geeft verhoogd woongenot

Aan de Amstelveenseweg in Amsterdam bevindt zich een appartementencomplex, waarvan de bovenste bewoners een uitbreiding van hun woning wensten. Door het plaatsen van een dakopbouw wordt het opppervlak van de woning bijna verdubbelt. Hierdoor konden de bewoners blijven wonen op de plek waar ze zo graag wonen, maar met een ruime extra verdieping inclusief een dakterras.

ga naar project
Vrijblijvend advies van onze architecten
ga naar pagina
Tuin op het zuiden aan de Zuiderparklaan

Kenmerkend voor de portiekwoningen aan de Zuiderparklaan is het sterke ritme van erkers en portieken. De bovenkant van het bouwblok wordt op krachtige wijze geaccentueerd door de witte daklijst. Deze krachtige kenmerken zijn intact gelaten en zelfs door ons versterkt door een ingetogen herhaling van het bestaande gevelritme in onze dakopbouwen. De herhaling bestaat uit een lamellenstructuur per woning. De opbouw staat in zijn geheel terug ten opzicht van de bestaande voorgevel. Zodoende ontstaat er een rustige toevoeging op het bestaande bouwblok.

ga naar project
Van watertoren tot woonhuis

Het is de droom van velen om in een karakteristiek, industrieel gebouw te wonen. De functionele vormgeving en de monumentale status van een dergelijk gebouw maken van de transformatie tot woning een interessante ontwerpopgave. Hierbij komen zowel esthetische als technische aspecten aan bod.

ga naar project
Doorgemetselde dakopbouw

De dakopbouw aan de Rozenstraat in Den Haag kenmerkt zich door een doorgemetselde gevel, waarbij zorgvuldig is gezocht naar een baksteen, die het bestaande metselwerk op een goede wijze continueert. Op de erker is bij deze verbouwing een balkon doorgemetseld. Dit balkon verbindt de dakopbouw als het ware met de onderbouw. 

ga naar project
Transformatie Reeuwijk
ga naar project
Minimalistische aanbouw in Den Haag
ga naar project
Vier dakopbouwen IJburg
ga naar project
Gemetselde woninguitbreiding

In Utrecht is door aannemingsbedrijf Pos en Zanoli een woninguitbreiding in Utrecht gerealiseerd.  De keuken is in dit project vergroot, verhoogd en efficiënter ingedeeld. Door de nieuwe daglichtopeningen is de relatie tussen de woning en de tuin verbeterd.

ga naar project