ga terug naar projectenoverzicht

Vakantiepark - Saint Pierre (FR)

Het maken van gites in een aantal oude gebouwen

Op een landgoed in Saint Pierre in Zuid Frankrijk zijn oude schuren en woningen herbestemd ten behoeve van een kuuroord. De oude schuren en woningen staan verspreid in het glooiende landschap. Voor aanvang van de ontwerp werkzaamheden zijn de gebouwen bouwkundig opgenomen en in kaart gebracht. Na de bouwkundige opname is er een ontwerp gemaakt voor diverse logeerverblijven (Gites) en een badhuis.

Project: 0614
Jaar: 2006
Locatie: Gites - Saint Pierre Frankrijk
Omschrijving: Vakantiepark - Saint Pierre (FR)
Werkzaamheden: aanvraag omgevingsvergunning, bouwtekeningen , ontwerp

In dit oude woonhuis zijn 4 nieuwe logeerverblijven ontworpen. Alle logeerverblijven hebben een eigen badkamer en keuken. De dikke muren en kleine gevelopeningen zorgen ervoor dat de ruimten in de zomer aangenaam koel blijven. De oude schuur op foto twee wordt omgebouwd tot badhuis met diverse wellness ruimten op de eerste verdieping en een logeerverblijf op de begane grond. De bestaande gevel wordt nageïsoleerd en voorzien van een pleisterlaag. 

5-herbestemming-kuuroord-gevelaanzichten 6-herbestemming-kuuroord-doorsnede

In het badhuis zijn de sauna, het caldarium, het Turkse bad, de massage ruimten en de overige voorzieningen gegroepeerd rondom het tepidarium. 

3-herbestemming-kuuroord-interieur-badhuis

Vanuit het tepidarium is er een mooi vergezicht over het glooiende Franse landschap. Op de begane grond bevindt zich de technische ruimte en een ruim logeerverblijf met groot terras.

2-herbestemming-kooruurd-badhuis-interieur