ga terug naar projectenoverzicht

Uitbreiding woning Cobetstraat in Leiden

Voor deze jaren 30 woning in de Professorenwijk te Leiden hebben wij een ontwerp gemaakt voor de verbouwing en hierna de bouwtekeningen verzorgd. Tijdens ons inloopspreekuur in Leiden hebben wij samen met de eigenaar de eerste schetsen en ideeën gemaakt. Na dit aangename kennismakingsgesprek zijn wij verder gegaan met het uitwerken van deze schetsen en ideeën. Wij hebben de tekeningen voor  de aanvraag omgevingsvergunning verzorgd en hierna zijn de bouwtekeningen en de technische omschrijving opgesteld voor de aanbesteding bij meerdere aannemers.

De opdrachtgever had de wens om de begane grond te vergroten met een aanbouw met behoud van voldoende daglicht. In het ontwerp is dit vertaald middels een volledig glazen pui en grote dakramen. Op de twee bovenliggende verdiepingen wilde de opdrachtgever graag vier volwaardige slaapkamers. Hier hebben wij na flink wat puzzelwerk een passend oplossing voor gevonden. In de kap is een grote dakuitbouw gemaakt ten behoeve van extra ruimte op de eerste verdieping.

Project: 15157
Jaar: 2016
Locatie: Leiden
Omschrijving: Aanbouw en dakuitbouw aan hoekwoning
Werkzaamheden: aanvraag omgevingsvergunning, definitief ontwerp, prijs- en contractvorming (aannemer), schetsontwerp
Aanbouw met veranda

Deze originele jaren 20 woning heeft altijd een veranda aan de achterzijde gehad. Het was de wens van de opdrachtgever om ook aan de nieuwe aanbouw een veranda te ontwerpen. Bij de verbouwing van deze jaren 20 woning is getracht om zoveel mogelijk daglicht de woning binnen te laten komen. In het ontwerp zijn daarom zowel de aanbouw als het dak van de veranda voorzien van daklichten. Dit levert een mooie lichtinval op in de woning en onder de luifel van de veranda.

ga naar project
Duinvilla Wassenaar
ga naar project
Dakopbouw in Leiden

Op deze woning aan de Da Costastraat in Leiden mocht een dakopbouw gemaakt worden waarbij de dakopbouw iets terug moest liggen ten opzichte van de voorgevel. In het bestemmingsplan was ruimte voor extra bouwhoogte aan de achterzijde. Met deze informatie en de wensen van de opdrachtgever hebben wij een moderne dakopbouw ontworpen met een entresol. Dit leverde een verrassende en speelse ruimte op. Midden in het dakvlak van de opbouw zit een sprong. Hierdoor komt er extra daglicht binnen en is er ruimte voor een entresol verdieping.

ga naar project
Restauratie Rijksmonument in Wassenaar

Het Rijksmonument Huis Maarheeze, is gesitueerd aan de Rijksstraat te Wassenaar. Deze villa is in de periode van 1914 tot 1916 gebouwd op het voormalig grondgebied van het landgoed Oud Clingendaal. De villa en de architectonische tuin zijn ontworpen door de architect J.J. Brandes. Het voormalige woonhuis was voor de restauratie in gebruik als kantoor. De villa bevond zich voor restauratie in redelijke staat de tuin was echter zeer vervallen. 

ga naar project
Wonen aan het water

Aan de Woudwetering in Woubrugge is het mooi wonen. De bestaande jaren 90 woning is direct gelegen aan het water. De woning was echter te klein en te gedateerd voor onze opdrachtgever. Samen met de opdrachtgever hebben wij verschillende verbouwingsmogelijkheden ontworpen en onderzocht. Uitgangspunt was een transparante en moderne aanbouw met een knipoog naar de originele woning met zadeldak.

ga naar project
Verbouwing bungalow in Boskoop

In Boskoop hebben wij een bestaande bungalow uitgebreid met een uitbouw en voorzien van nieuwe gevelbekleding. De nieuwe gevelbekleding zorgt voor een samenhangend geheel tussen de bestaande bouw en de uitbouw. Alle kozijnen in de bestaande bungalow zijn vervangen door strakke zwarte steellook aluminium kozijnen. De originele houten dakrand is vervangen door een donkergrijze zinken dakrand. In de dakrand is een horizontale felsnaad toegepast. De uitbouw heeft een volledig glazen gevel en is ook voorzien van een zinkendakrand. 

ga naar project
Dakopbouw Leiden

De eigenaar van deze woning uit begin 1900 had de wens om de woning uit te breiden met een dakopbouw. Wij hebben dit vertaald in een ontwerp van een dakopbouw met een traditionele mansardekap met aan weerszijde een volledig glazen gevel. Dit zorgt voor veel lichtinval in de grote open loftachtige binnenruimte. 

ga naar project
8-transformatie-interieur-stal-tot-woonhuis
Boerderij groene hart

De stal van deze boerderij in het Groene Hart hebben wij getransformeerd naar een loftachtige woonruimte. In de stal zitten diverse karakteristieke elementen die een uniek karakter geven aan het nieuwe woonhuis. Voor het interieur is de industriële betonstructuur in het zichtgelaten. Ten behoeve van extra daglicht en een ruimtelijke verbinding tussen de begane grond en de verdieping is gedeeltelijk de betonvloer open gezaagd. In de gevel zijn de originele stalen ramen na-geïsoleerd. 

ga naar project