ga terug naar projectenoverzicht

Uitbreiding aan de jaren ‘20 woonhuis

In Leiderdorp heeft een klassiek, vrijstaand jaren ‘20 woonhuis een uitbouw en dakopbouw gekregen. Het woonoppervlak van de gezinswoning is hiermee vergroot. De nieuwe aanbouw en dakopbouw aan de achterzijde van het huis hebben een strakke, moderne uitstraling. Dit is bewerkstelligd door gebruik te maken van veel glas en ranke aluminium kozijnen. Dit in tegenstelling tot het originele huis met veel charmante details. Het contrast zorgt ervoor dat de aanbouw dienend is naar het originele ontwerp.


Project: 19378
Werkzaamheden: aanvraag beginseluitspraak, aanvraag omgevingsvergunning, bouwbegeleiding, bouwtekeningen , bouwvoorbereiding, definitief ontwerp, kostenraming, ontwerp, prijs- en contractvorming (aannemer), schetsontwerp, studie, voorlopig ontwerp

Om een goede aansluiting te kunnen maken tussen ‘oud’ en ‘nieuw’ was er aandacht nodig voor de details. Hierbij is communicatie essentieel. De verbouwing lag in eerste instantie niet binnen het bestemmingsplan. In goed overleg met de gemeente is dit aangepast. Een goede samenwerking met alle betrokken partijen is in dit project de sleutel tot een succesvol eindresultaat geweest.

moderne-aanbouw-leiderdorp-640x480

 

14-moderne-aanbouw-leiderdorp-768-525-2

 

moderne-aanbouw-leiderdorp-768-525-4
71-moderne-aanbouw-leiderdorp-1200x600