ga terug naar projectenoverzicht

Transformatie van kantoor naar hotel

Hergebruik in de Plaspoelpolder

Vernieuwd gemeentelijk beleid voor de Plaspoelpolder en de vele leegstaande kantoren biedt kansen voor herontwikkeling en transformatie van bestaand vastgoed. The Young Group ziet deze kansen en heeft dit vertaald in de transformatie van dit kantoorpand aan de Volmerlaan naar een hotel met nevenfuncties. De kwaliteiten van het bestaande pand zijn gecombineerd met een aantal krachtige nieuwe toevoegingen. 


Project: 17124
Jaar: 2017
Locatie: Volmerlaan - Rijswijk
Omschrijving: Oud kantoorpand wordt getransformeerd naar hotel met levendige plint
Werkzaamheden: aanvraag omgevingsvergunning, ontwerp

In plint komt dit tot uiting in de dubbelhoge glazen gevel aan de Volmerlaan. Dit zorgt voor een ruimtelijke, programmatische en visuele relatie met de directe omgeving. In de gevel zijn diverse letterborden geïntegreerd. Deze letterborden geven het gebouw een nieuwe identiteit en accentueren de entree van het hotel. Op het dak van het gebouw is een groot dakterras ontworpen in combinatie met grote stalenframes waarin de hotelnaam gecommuniceerd wordt.

Het bestaande interieur is volledig gestript. De betonnen structuur zal volledig in het zicht gelaten worden. Tussen de begane grond en de eerste verdieping worden gaten in de betonvloer gezaagd. Dit zorgt voor een rauwe industriële uitstraling, interessante ruimtelijke relaties en extra daglichttoetreding. In de dubbelhoge plint komen hotelkamers en er zijn voorzieningen voor de hotelbezoekers opgenomen. Er komt een filmruimte, de lobby is één grote ontspanningsruimte met koffiebar er komt een laundryroom er is ruimte voor het bereiden van eigen maaltijden en er zijn vergaderruimtes. De huidige voorzieningen in de directe omgeving, het station in de buurt en de nabijheid van het centrum van Delft, Rijswijk en Den Haag zorgen voor aanvullende kwaliteiten van deze locatie.

Transformatie van monument in Leiden

Voor dit monumentale pakhuis in Leiden hebben wij een concept ontwerp gemaakt voor een cultureel centrum. De centrale ligging in het Leidse Cultuurkwartier maakte dit pand zeer geschikt voor deze nieuwe functie. Op de begane grond moest een bijzondere ruimte komen die gebruikt zou worden voor kleinschalige evenementen en tevens als concept store en expositie ruimte. Op de bovenliggende verdiepingen zou een atelier en werkruimten worden gesitueerd.

ga naar project
Van koetswoning naar een ruime eengezinswoning met veel daglicht

Modern wonen in een voormalige koetswoning in een historisch gedeelte van Den Haag. In Den Haag hebben wij een ontwerp gemaakt  waarbij een oude koetswoning wordt verbouwd tot eengezinswoning. Het karakteristieke pand is zoveel mogelijk in zijn waarde gelaten.

ga naar project
Restauratie Rijksmonument

Het Rijksmonument Huis Maarheeze, is gesitueerd aan de Rijksstraat te Wassenaar. Deze villa is in de periode van 1914 tot 1916 gebouwd op het voormalig grondgebied van het landgoed Oud Clingendaal. De villa en de architectonische tuin zijn ontworpen door de architect J.J. Brandes. Het voormalige woonhuis was voor de restauratie in gebruik als kantoor. De villa bevond zich voor restauratie in redelijke staat de tuin was echter zeer vervallen. 

ga naar project
Van koetsfabriek naar stadsvilla

Aan de Nieuwe Schoolstraat in Den Haag transformeerden wij een voormalige koetsfabriek tot een unieke stadsvilla. De te verbouwen fabriek kan vanaf twee zijden worden bereikt. Met de auto vanaf de Nieuwe Schoolstraat en te voet via een patio en een hofje vanaf de Denneweg. 

ga naar project
Transformatie van oude school naar woning en werkruimte voor een architect

Toen de gemeente Heerenveen een prijsvraag uitschreef om een gebouw te winnen wist onze architect Gert-Jan Groenewoud meteen dat dit iets voor hem was. De wedstrijd bestond uit een kans om een oude school te transformeren tot woning en werkruimte. Met een uitgebreid plan en uitgewerkte bouwtekeningen won hij het gebouw.

ga naar project
1-verbouwing-architect-verbouwen-1200x600-2
Transformatie van garage naar moderne woning met tuin

Aan de Irisstraat in Den Haag transformeerden wij in samenwerking met Plein 1813 Ontroerend Goed een voormalige garage en werkplaats naar een moderne woning. 

Om het pand weer terug te brengen naar de oorspronkelijke woonfunctie hebben we goed gekeken naar de oude bouwtekeningen, om zoveel mogelijk van de originele structuur van het pand te kunnen achterhalen. Zo is de garagedeur gewijzigd naar de nieuwe entree van de woning en is er ook een voortuin in dezelfde stijl gecreëerd. De erker is opnieuw vormgegeven en er is metselwerk toegevoegd. Dit geeft een beschut gevoel en past beter bij een woongevel.

ga naar project
exterieur-opgebouwd-kantoorgebouw
Kantoorgebouw opgebouwd

Het hergebruik ontwerp voor het Bischoff-gebouw te Hengelo is een combinatie van oud en nieuw. Het bestaande gebouw is gedeeltelijk gestript, opengewerkt en uitgebreid met een nieuwe bovenwereld. 

ga naar project
1df408fd3936f5fa021c234c7ca240702f74fa5c
Van monumentaal kantoor naar luxe stadsappartementen

Dit Rijksmonumententale kantoorpand aan de Scheveningseweg wordt getransformeerd naar een woongebouw met daarin vijf luxe appartementen. Hiermee wordt de originele woonfunctie weer in ere hersteld. Ook het omliggende terrein zal volledig getransformeerd worden van een open parkeerplaats naar een tuinontwerp met daarin parkeerplaatsen opgenomen.

ga naar project
Van watertoren tot woonhuis

Het is de droom van velen om in een karakteristiek, industrieel gebouw te wonen. De functionele vormgeving en de monumentale status van een dergelijk gebouw maken van de transformatie tot woning een interessante ontwerpopgave. Hierbij komen zowel esthetische als technische aspecten aan bod.

ga naar project
Industrieel en luxueus wonen in een gerenoveerde garage

Een oude garage renoveren tot een luxueus appartement. Met deze vraag kwam de opdrachtgever naar ons toe. Het uitgangspunt in ons ontwerp is om de industriële uitstraling van de garage te behouden. De uitdaging was de wisselwerking tussen het robuuste karakter van het bestaande pand en het toevoegen van een luxueuze woonsfeer.  

Om dit te realiseren is de ruimtelijkheid van de garage behouden. Er is een visueel grote open ruimte gecreëerd met de keuken als centraal punt. De voorgevel is zo ontworpen dat de stijl van de bestaande garagedeuren behouden blijft. 

ga naar project