ga terug naar projectenoverzicht

Ruim en luxe wonen in een loft!

Grote hoge loftachtige ruimtes achter een karakteristieke voorgevel kenmerken de transformatie van dit monumentale pakhuis in het centrum van Den Haag.

Het gesloten monumentale karakter van de voorgevel is extra benadrukt door achter de voorgevel een 12 meter hoog atrium met groot daklicht te maken. Stel je voor, je komt binnen door een zware monumentale deur in een voorgevel met nauwelijks ramen en ineens sta je in een 12 meter hoog en licht atrium! Vanuit deze ruimte ga je verder met de lift naar je loft. Vanuit de lift kom je in je loft en heb je een mooi uitzicht over het groene en rustige binnenterrein. Rust midden in de stad!

Project: 17447
Jaar: 2020
Locatie: Den Haag
Omschrijving: Transformatie monumentaal pakhuis
Werkzaamheden: aanvraag omgevingsvergunning, bouwvoorbereiding, definitief ontwerp, studie, voorlopig ontwerp

'Transformatie van leegstaande panden is één van de antwoorden op de vraag naar extra woningen in de stad.'


Na uitgebreid overleg en met de gemeente en monumentenzorg hebben we de transformatie van dit pand kunnen realiseren. Ten grondslag aan het ontwerp ligt een bouwhistorisch onderzoek. In dit onderzoek is de geschiedenis van het bouwwerk onderzocht en zijn de historisch waardevolle delen bepaald. Zo is de voorgevel is een vroeg voorbeeld van de zogenaamde expressionistische architectuurstijl waarbij behalve glas in lood ook sculpturen aan weerszijden van de entreedeur werden toegepast.

56-architect-dakopbouw-transformatie-768x525-8

Om de transformatie ook financieel mogelijk te maken in is het pand uitgebreid met een dubbel laags dakopbouw. Om het monumentale karakter in takt te laten is de dakopbouw ruim t.o.v. de voorgevel teruggelegd.

In totaal zitten er vier woningen in het pand. De woningen beslaan een volledige verdieping, met uitzondering van het penthouse. Deze bevindt zich in de dakopbouw en heeft 2 verdiepingen. 

92-architect-dakopbouw-transformatie-768x525-15

Het penthouse zal met zijn glazen gevels, luxe uitstraling, verbindende vide, groot terras en woonoppervlakte van circa 200m2 een luxe appartement worden. 

Alle appartementen zijn bereikbaar met een lift en krijgen veel stalen puien met glas, hiermee worden lange zichtlijnen gecreëerd en blijft de uitstraling van het voormalig pakhuis zoveel mogelijk behouden.

98-architect-dakopbouw-transformatie-768x525-16