ga terug naar projectenoverzicht

Loftappartement in Scheveningen

Houten balklagen in het zicht

Voor een appartement aan het Sweelinckplein in de wijk Duinoord hebben wij een loft ontworpen met daarin een spectaculaire trap naar het dakterras. In het appartement zijn lichte neutrale kleuren gecombineerd met de warme kleur van de bestaande houten dakconstructie. Op het terras is deze materialisering doorgezet. Vanaf het nieuwe dakterras is er een prachtig uitzicht over Scheveningen.

Project: 12105
Jaar: 2012
Locatie: Sweelinckplein - Den Haag
Omschrijving: Loftappartement in Scheveningen
Werkzaamheden: aanvraag omgevingsvergunning, bouwbegeleiding, bouwtekeningen , ontwerp"Spectaculaire trap naar dakterras"


De langwerpige keuken vormt een centraal punt in de woning. Het kooktoestel en de spoelbak zijn in een tafelmodel opgenomen. Alle overige voorzieningen (o.a. magnetron en koelkast) van de keuken zijn opgenomen in de kasten achter het kookeiland.

loftappartement-plattegronden-bestaand-en-nieuw loftappartement-gevelaanzichten-bestaand-en-nieuw

Onder de trap bevindt zich de inloop kledingkast. Het grote dakraam naar het dakterras zorgt voor extra daglicht in de loft.

loftappartement-met-dakterras-interieur-keuken

De badkamer, de inloopkast en de slaapruimte maken onderdeel uit van de trapconstructie naar het dakterras. Het dakterras is zowel vanuit de woning als het tweede dakterras te bereiken.

loftappartement-met-dakterras-interieur-living
loftappartement-dakterras
Tuin op het zuiden aan de Zuiderparklaan

Kenmerkend voor de portiekwoningen aan de Zuiderparklaan is het sterke ritme van erkers en portieken. De bovenkant van het bouwblok wordt op krachtige wijze geaccentueerd door de witte daklijst. Deze krachtige kenmerken zijn intact gelaten en zelfs door ons versterkt door een ingetogen herhaling van het bestaande gevelritme in onze dakopbouwen. De herhaling bestaat uit een lamellenstructuur per woning. De opbouw staat in zijn geheel terug ten opzicht van de bestaande voorgevel. Zodoende ontstaat er een rustige toevoeging op het bestaande bouwblok.

ga naar project
Doorgemetselde dakopbouw

De dakopbouw aan de Rozenstraat in Den Haag kenmerkt zich door een doorgemetselde gevel, waarbij zorgvuldig is gezocht naar een baksteen, die het bestaande metselwerk op een goede wijze continueert. Op de erker is bij deze verbouwing een balkon doorgemetseld. Dit balkon verbindt de dakopbouw als het ware met de onderbouw. 

ga naar project
Vrijblijvend advies van onze architecten
ga naar pagina
Dakopbouw geeft uitzicht en extra slaapkamers
ga naar project
Van watertoren tot woonhuis

Het is de droom van velen om in een karakteristiek, industrieel gebouw te wonen. De functionele vormgeving en de monumentale status van een dergelijk gebouw maken van de transformatie tot woning een interessante ontwerpopgave. Hierbij komen zowel esthetische als technische aspecten aan bod.

ga naar project
Minimalistische aanbouw in Den Haag
ga naar project
Moderne dakopbouw geeft verhoogd woongenot

Aan de Amstelveenseweg in Amsterdam bevindt zich een appartementencomplex, waarvan de bovenste bewoners een uitbreiding van hun woning wensten. Door het plaatsen van een dakopbouw wordt het opppervlak van de woning bijna verdubbelt. Hierdoor konden de bewoners blijven wonen op de plek waar ze zo graag wonen, maar met een ruime extra verdieping inclusief een dakterras.

ga naar project
Vier dakopbouwen IJburg
ga naar project
Transformatie Reeuwijk
ga naar project
Gemetselde woninguitbreiding

In Utrecht is door aannemingsbedrijf Pos en Zanoli een woninguitbreiding in Utrecht gerealiseerd.  De keuken is in dit project vergroot, verhoogd en efficiënter ingedeeld. Door de nieuwe daglichtopeningen is de relatie tussen de woning en de tuin verbeterd.

ga naar project