ga terug naar projectenoverzicht

Loftappartement in Scheveningen

Houten balklagen in het zicht

Voor een appartement aan het Sweelinckplein in de wijk Duinoord hebben wij een loft ontworpen met daarin een spectaculaire trap naar het dakterras. In het appartement zijn lichte neutrale kleuren gecombineerd met de warme kleur van de bestaande houten dakconstructie. Op het terras is deze materialisering doorgezet. Vanaf het nieuwe dakterras is er een prachtig uitzicht over Scheveningen.

Project: 12105
Jaar: 2012
Locatie: Sweelinckplein - Den Haag
Omschrijving: Loftappartement in Scheveningen
Werkzaamheden: aanvraag omgevingsvergunning, bouwbegeleiding, bouwtekeningen , ontwerp"Spectaculaire trap naar dakterras"


De langwerpige keuken vormt een centraal punt in de woning. Het kooktoestel en de spoelbak zijn in een tafelmodel opgenomen. Alle overige voorzieningen (o.a. magnetron en koelkast) van de keuken zijn opgenomen in de kasten achter het kookeiland.

loftappartement-plattegronden-bestaand-en-nieuw loftappartement-gevelaanzichten-bestaand-en-nieuw

Onder de trap bevindt zich de inloop kledingkast. Het grote dakraam naar het dakterras zorgt voor extra daglicht in de loft.

loftappartement-met-dakterras-interieur-keuken

De badkamer, de inloopkast en de slaapruimte maken onderdeel uit van de trapconstructie naar het dakterras. Het dakterras is zowel vanuit de woning als het tweede dakterras te bereiken.

loftappartement-met-dakterras-interieur-living
Gemetselde woninguitbreiding

In Utrecht is door aannemingsbedrijf Pos en Zanoli een woninguitbreiding in Utrecht gerealiseerd.  De keuken is in dit project vergroot, verhoogd en efficiënter ingedeeld. Door de nieuwe daglichtopeningen is de relatie tussen de woning en de tuin verbeterd.

ga naar project
woningsplitsing-herenhuis-1200x600-voorgevel
Woning splitsing

In Rotterdam werkten wij aan de splitsing van dit herenhuis in diverse kleinere appartementen. Wij regelden de vergunningen bij de gemeente en maakten alle tekeningen.

ga naar project
Vakantiepark - Saint Pierre (FR)
ga naar project
nieuw-gevelaanzicht-splitlevel-dakopbouw
Lunterenstraat

In de wijk Oostbroek, hebben wij op de hoek van de Lunterenstraat en de Wolfhezestraat een hoekwoning uitgebreid met een dakopbouw. De gevel van de optopping is uitgevoerd in hetzelfde materiaal als het bestaande gebouw. Hierdoor krijgt dit woonblok een krachtige uitstraling. De originele hoekwoning heeft twee verschillende dakhoogtes. Deze hoogteverschillen zijn vertaald in de nieuwe dakopbouw. De keuken aan de straatgevel bevindt zich op een hoger niveau dan de woonkamer aan het dakterras.

ga naar project
Jaren 30 woning uitgebreid

Op de begane grond van deze woning in Hilversum hebben wij een aanbouw ontworpen in dezelfde stijl als het bestaande huis. In de aanbouw bevinden zich een deel van de vergrote woonkamer, de eet- en bijkeuken. Door aan de achterkant van de aanbouw veel glas te gebruiken komt er genoeg licht in de verlengde woonkamer, terwijl de klassiek ogende kozijnen in combinatie met de juiste baksteen dat typische jaren 30-gevoel creëren. De aanbouw ligt niet alleen aan de achterkant maar ook deels aan de zijkant van het bestaande huis. Hierdoor heeft men vanuit de eetkeuken zowel zicht op de achter- als voortuin. In de bestaande woning zijn de terug liggende bovenramen en verspringingen in het metselwerk in het oog springende details. Door deze ook terug te laten komen in de aanbouw wordt een identieke bouwstijl gerealiseerd.

ga naar project
Minimalistische aanbouw in Den Haag
ga naar project
Vrijblijvend advies van onze architecten
ga naar pagina
Kelder en aanbouw

Het was de droom van de opdrachtgever om een grote multifunctionele ruimte bij het huis te hebben. Omdat dit in het bestaande bouwvolume niet te realiseren was, is ervoor gekozen om een grote afzinkkelder in de tuin te realiseren. Om de kelder met de bestaande woning te verbinden is een aanbouw op de begane grond toegevoegd aan het huis. Via de aanbouw, die opgetrokken is uit traditioneel metselwerk, kan via de trap de kelder bereikt worden. Daglicht komt in de kelder via het ruim gedimensioneerde trapgat in de aanbouw en via een aantal hoge ramen aan de achterzijde van de kelder. Deze ramen waren mogelijk omdat de oorspronkelijk tuin schuin afliep. Op het dak van de kelder bevindt zich een plaatselijk verhoogde tuin.

ga naar project
Transformatie Reeuwijk
ga naar project
Duinvilla Wassenaar
ga naar project