ga terug naar projectenoverzicht

Jaren 30 woning uitgebreid in Wassenaar

Aan de Van Oldenbarneveltweg in Wassenaar hebben wij deze jaren 30 woning uitgebreid met een moderne aanbouw. Deels is de aanbouw over twee bouwlagen ontworpen. Dit komt voort vanuit de bijzondere ligging. De tuin heeft een helling die aansluit op de begane grond. Langs deze helling bevindt zich een keermuur waarlangs de tuin aansluit op het souterrain.

In de aanbouw zijn typische jaren 30 elementen op een moderne manier vertaald. De horizontale belijning van de dakranden is overgenomen en deze wordt gedragen door metselwerk penanten. In de gevel zijn strakke zwarte kozijnen toegepast.

Voor de verbouwing wordt de begane grond totaal verbouwd. De aanbouw zorgt door de sprong in de gevel voor een bijzondere plattegrond. De woning krijgt plotseling ook licht vanuit de zijgevel. Dit spel met licht is ook doorgezet in het dakvlak. Hier zijn grote dakramen ontworpen.

Project: 18455
Jaar: 2018
Locatie: Wassenaar
Omschrijving: Jaren 30 aanbouw met twee verdiepingen
Werkzaamheden: aanvraag omgevingsvergunning, bouwtekeningen , definitief ontwerp, voorlopig ontwerp

Op deze wijze zijn de wensen van de opdrachtgever vertaald in een passend ontwerp. Hierna hebben wij de vergunningsaanvraag in orde gemaakt en vervolgens de technische omschrijving en de bouwtekeningen gemaakt. Deze stukken zijn gebruikt voor de aanbesteding bij meerdere aannemers.

Mocht je ook plannen hebben om te verbouwen, kom dan langs op ons inloopspreekuur!

Moderne dakopbouw Leiden
ga naar project
8-transformatie-interieur-stal-tot-woonhuis
Boerderij groene hart

De stal van deze boerderij in het Groene Hart hebben wij getransformeerd naar een loftachtige woonruimte. In de stal zitten diverse karakteristieke elementen die een uniek karakter geven aan het nieuwe woonhuis. Voor het interieur is de industriële betonstructuur in het zichtgelaten. Ten behoeve van extra daglicht en een ruimtelijke verbinding tussen de begane grond en de verdieping is gedeeltelijk de betonvloer open gezaagd. In de gevel zijn de originele stalen ramen na-geïsoleerd. 

ga naar project
Duinvilla Wassenaar
ga naar project
verbouwing-bungalow-herontwerp-leiden-1200x600-1
Verbouwing bungalow in Boskoop

In Boskoop hebben wij een bestaande bungalow uitgebreid met een uitbouw en voorzien van nieuwe gevelbekleding. De nieuwe gevelbekleding zorgt voor een samenhangend geheel tussen de bestaande bouw en de uitbouw. Alle kozijnen in de bestaande bungalow zijn vervangen door strakke zwarte steellook aluminium kozijnen. De originele houten dakrand is vervangen door een donkergrijze zinken dakrand. In de dakrand is een horizontale felsnaad toegepast. De uitbouw heeft een volledig glazen gevel en is ook voorzien van een zinkendakrand. 

ga naar project
Dakopbouw Leiden

De eigenaar van deze woning uit begin 1900 had de wens om de woning uit te breiden met een dakopbouw. Wij hebben dit vertaald in een ontwerp van een dakopbouw met een traditionele mansardekap met aan weerszijde een volledig glazen gevel. Dit zorgt voor veel lichtinval in de grote open loftachtige binnenruimte. 

ga naar project
aanbouw-zink-vergunningsvrij-1200x600-1
Verbouwing Katwijk aan Zee

Deze vrijstaande jaren 70 woning in Katwijk hebben wij intern verbouwd en uitgebouwd met een aanbouw en een grote pergola. Een belangrijk onderdeel in de ontwerpopgave was het verbinden van de woon- en leefruimte met de tuin. Hiervoor zijn er diverse binnenwanden gesneuveld en zijn de gevelopeningen in de bestaande achtergevel vergroot. 

De aanbouw heeft een strakke pergola gekregen ten behoeve van het aanzetten van de verbinding tussen de originele woning en de tuin.

ga naar project
Uitbreiding woning Cobetstraat in Leiden
ga naar project
7-verbouwing-leiden-architect-1200x600-1
Transformatie van monument in Leiden

Voor dit monumentale pakhuis in Leiden hebben wij een concept ontwerp gemaakt voor een cultureel centrum. De centrale ligging in het Leidse Cultuurkwartier maakte dit pand zeer geschikt voor deze nieuwe functie. Op de begane grond moest een bijzondere ruimte komen die gebruikt zou worden voor kleinschalige evenementen en tevens als concept store en expositie ruimte. Op de bovenliggende verdiepingen zou een atelier en werkruimten worden gesitueerd.

In ons conceptontwerp hebben wij twee strakke witte elementen toegevoegd die contrasteerde met de bestaande rauwe bouwmuren en gietijzeren kolommen. Deze elementen staan in dienst van het nieuwe gebruik. Zo is het grote element te gebruiken als trap en tribune. Onder deze trap is het toilet en een berging opgelost.

ga naar project
dakopbouw-leiden-architect-1200x600-1
Dakopbouw in Leiden

Op deze woning aan de Da Costastraat in Leiden mocht een dakopbouw gemaakt worden waarbij de dakopbouw iets terug moest liggen ten opzichte van de voorgevel. In het bestemmingsplan was ruimte voor extra bouwhoogte aan de achterzijde. Met deze informatie en de wensen van de opdrachtgever hebben wij een moderne dakopbouw ontworpen met een entresol. Dit leverde een verrassende en speelse ruimte op. Midden in het dakvlak van de opbouw zit een sprong. Hierdoor komt er extra daglicht binnen en is er ruimte voor een entresol verdieping.

ga naar project
7-moderne-aanbouw-leiden-architect-1200x600-1
Wonen aan het water

Aan de Woudwetering in Woubrugge is het mooi wonen. De bestaande jaren 90 woning is direct gelegen aan het water. De woning was echter te klein en te gedateerd voor onze opdrachtgever. Samen met de opdrachtgever hebben wij verschillende verbouwingsmogelijkheden ontworpen en onderzocht. Uitgangspunt was een transparante en moderne aanbouw met een knipoog naar de originele woning met zadeldak.

De aanbouw is ontworpen over twee bouwlagen. Hierdoor is zowel de begane grond als de eerste verdieping uitgebreid. In de gevel is gewerkt met veel glas en dezelfde baksteen als bij de originele woning. Het zadeldak is voorzien van roevendak met donker zink.

Heb je ook verbouwplannen? Schuif dan een keer aan tijdens ons inloopspreekuur.

ga naar project
1-restauratie-rijksmonument-exterieur-0630-1200x600-gr1
Restauratie Rijksmonument

Het Rijksmonument Huis Maarheeze, is gesitueerd aan de Rijksstraat te Wassenaar. Deze villa is in de periode van 1914 tot 1916 gebouwd op het voormalig grondgebied van het landgoed Oud Clingendaal. De villa en de architectonische tuin zijn ontworpen door de architect J.J. Brandes. Het voormalige woonhuis was voor de restauratie in gebruik als kantoor. De villa bevond zich voor restauratie in redelijke staat de tuin was echter zeer vervallen. 

ga naar project
verbouwing-veranda-leiden-1200x600-1
Aanbouw met veranda

Deze originele jaren 20 woning heeft altijd een veranda aan de achterzijde gehad. Het was de wens van de opdrachtgever om ook aan de nieuwe aanbouw een veranda te ontwerpen. Bij de verbouwing van deze jaren 20 woning is getracht om zoveel mogelijk daglicht de woning binnen te laten komen. In het ontwerp zijn daarom zowel de aanbouw als het dak van de veranda voorzien van daklichten. Dit levert een mooie lichtinval op in de woning en onder de luifel van de veranda.

ga naar project