ga terug naar projectenoverzicht

Interne verbouwing Zeeland

Vrijstaande woning Ouwekerk

In het Zeeuwse Ouwerkerk hebben wij gewerkt aan de complete renovatie van dit woonhuis. De kap is voorzien van een grote dakkapel en de begane grond is opengewerkt en voorzien van een nieuwe keuken. Op de verdieping is een nieuwe badkamer geplaatst. Het huis is aangekocht omdat de opdrachtgevers gevallen waren voor de prachtige plek aan de rand van het dorp. 

Project: 13094
Jaar: 2013
Locatie: Burg Romijnstraat - Ouwekerk
Omschrijving: Interne verbouwing
Werkzaamheden: aanvraag omgevingsvergunning, bouwtekeningen , bouwvoorbereiding, ontwerp
"Wij zijn vervolgens ingeschakeld om de woning eigen te maken. Het werd een complete renovatie en we hebben de levensloop bestendigheid van de woning vergroot"


852c14190aa955b879bd788507ed15194ce69c76 76e598e67aefe83f21d555ad4d8e15ab73c6dd3a

Tevens is gekozen voor een stoere open keuken van waaruit contact met de woonkamer gehouden kan worden wanneer er mensen over de vloer zijn. Open keuken met eetgedeelte.

13094-bv-pre-web-website-768x525-kl1new1482490516

In de hal is een vide gemaakt, waardoor een connectie met de bovenverdieping gerealiseerd wordt. De bovenverdieping met toegevoegde dakkapel.

13094-bv-pre-web-website-768x525-kl2new1482490474
13094-bv-pre-web-website-1200x600-gr31482490122
Vrijblijvend advies van onze architecten
ga naar pagina
Tuin op het zuiden aan de Zuiderparklaan

Kenmerkend voor de portiekwoningen aan de Zuiderparklaan is het sterke ritme van erkers en portieken. De bovenkant van het bouwblok wordt op krachtige wijze geaccentueerd door de witte daklijst. Deze krachtige kenmerken zijn intact gelaten en zelfs door ons versterkt door een ingetogen herhaling van het bestaande gevelritme in onze dakopbouwen. De herhaling bestaat uit een lamellenstructuur per woning. De opbouw staat in zijn geheel terug ten opzicht van de bestaande voorgevel. Zodoende ontstaat er een rustige toevoeging op het bestaande bouwblok.

ga naar project
Moderne dakopbouw geeft verhoogd woongenot

Aan de Amstelveenseweg in Amsterdam bevindt zich een appartementencomplex, waarvan de bovenste bewoners een uitbreiding van hun woning wensten. Door het plaatsen van een dakopbouw wordt het opppervlak van de woning bijna verdubbelt. Hierdoor konden de bewoners blijven wonen op de plek waar ze zo graag wonen, maar met een ruime extra verdieping inclusief een dakterras.

ga naar project
Transformatie Reeuwijk
ga naar project
Vier dakopbouwen IJburg
ga naar project
Minimalistische aanbouw in Den Haag
ga naar project
Dakopbouw geeft uitzicht en extra slaapkamers
ga naar project
Doorgemetselde dakopbouw

De dakopbouw aan de Rozenstraat in Den Haag kenmerkt zich door een doorgemetselde gevel, waarbij zorgvuldig is gezocht naar een baksteen, die het bestaande metselwerk op een goede wijze continueert. Op de erker is bij deze verbouwing een balkon doorgemetseld. Dit balkon verbindt de dakopbouw als het ware met de onderbouw. 

ga naar project
Van watertoren tot woonhuis

Het is de droom van velen om in een karakteristiek, industrieel gebouw te wonen. De functionele vormgeving en de monumentale status van een dergelijk gebouw maken van de transformatie tot woning een interessante ontwerpopgave. Hierbij komen zowel esthetische als technische aspecten aan bod.

ga naar project
Gemetselde woninguitbreiding

In Utrecht is door aannemingsbedrijf Pos en Zanoli een woninguitbreiding in Utrecht gerealiseerd.  De keuken is in dit project vergroot, verhoogd en efficiënter ingedeeld. Door de nieuwe daglichtopeningen is de relatie tussen de woning en de tuin verbeterd.

ga naar project