ga terug naar projectenoverzicht

Verbouwing bungalow in Boskoop

Aanbouw en herontwerp gevel van bungalow

In Boskoop hebben wij een bestaande bungalow uitgebreid met een uitbouw en voorzien van nieuwe gevelbekleding. De nieuwe gevelbekleding zorgt voor een samenhangend geheel tussen de bestaande bouw en de uitbouw. Alle kozijnen in de bestaande bungalow zijn vervangen door strakke zwarte steellook aluminium kozijnen. De originele houten dakrand is vervangen door een donkergrijze zinken dakrand. In de dakrand is een horizontale felsnaad toegepast. De uitbouw heeft een volledig glazen gevel en is ook voorzien van een zinkendakrand. 

Project: 13082
Jaar: 2013
Locatie: Boskoop
Omschrijving: Renovatie en aanbouw bij bungalow

"Renovatie versterkt relatie binnenmet buiten"

 

Het ontwerp van deze uitbouw volgt de stijlvan het al bestaande gedeelte van de bungalow. In het herontwerp hebben wij debestaande verhoudingen tussen open en dichte geveldelen als uitgangspuntgenomen

8-bouwtekening-renovatie-bungalow-768x525-1 8-bouwtekening-renovatie-bungalow-768x525-2 4-bouwtekening-renovatie-bungalow-768x525-3 6-bouwtekening-renovatie-bungalow-768x525-4

Dit is een detail van de zinken gevelbekleding.

verbouwing-bungalow-herontwerp-leiden-768x525-1

De pergola kadert het terras af tot een buitenkamer en omlijst tegelijkertijd het uitzicht.

verbouwing-bungalow-herontwerp-leiden-768x525-2
verbouwing-bungalow-herontwerp-leiden-1200x600-2
verbouwing-bungalow-herontwerp-leiden-768x525-3

De strakke minimalistische detaillering en de transparante gevel komt goed tot zijn recht in de landelijke omgeving.

verbouwing-bungalow-herontwerp-leiden-768x525-4

Het volume van de uitbouw is hoger dan de originele bungalow. Dit vertaalt zich in een verspringing van de dakranden. Langs de zijgevel steekt de dakrand van de uitbouw uit als een pergola boven het terras.

verbouwing-bungalow-herontwerp-leiden-768x525-5


De entree van de woning is verplaatst naar de voorgevel. Hier springt de gevel een meter terug ten behoeve van een overkapping. Op deze wijze is de entree verbijzondering in de gevel.

Kom gerust een keer langs op ons inloopspreekuur wanneer je ook verbouwplannen hebt.

Duinvilla Wassenaar
ga naar project
Jaren 30 woning uitgebreid in Wassenaar

Aan de Van Oldenbarneveltweg in Wassenaar hebben wij deze jaren 30 woning uitgebreid met een moderne aanbouw. Deels is de aanbouw over twee bouwlagen ontworpen. Dit komt voort vanuit de bijzondere ligging. De tuin heeft een helling die aansluit op de begane grond. Langs deze helling bevindt zich een keermuur waarlangs de tuin aansluit op het souterrain.

ga naar project
Wonen aan het water

Aan de Woudwetering in Woubrugge is het mooi wonen. De bestaande jaren 90 woning is direct gelegen aan het water. De woning was echter te klein en te gedateerd voor onze opdrachtgever. Samen met de opdrachtgever hebben wij verschillende verbouwingsmogelijkheden ontworpen en onderzocht. Uitgangspunt was een transparante en moderne aanbouw met een knipoog naar de originele woning met zadeldak.

ga naar project
Verbouwing Katwijk aan Zee

Deze vrijstaande jaren 70 woning in Katwijk hebben wij intern verbouwd en uitgebouwd met een aanbouw en een grote pergola. Een belangrijk onderdeel in de ontwerpopgave was het verbinden van de woon- en leefruimte met de tuin. Hiervoor zijn er diverse binnenwanden gesneuveld en zijn de gevelopeningen in de bestaande achtergevel vergroot. 

De aanbouw heeft een strakke pergola gekregen ten behoeve van het aanzetten van de verbinding tussen de originele woning en de tuin.

ga naar project
Aanbouw met veranda

Deze originele jaren 20 woning heeft altijd een veranda aan de achterzijde gehad. Het was de wens van de opdrachtgever om ook aan de nieuwe aanbouw een veranda te ontwerpen. Bij de verbouwing van deze jaren 20 woning is getracht om zoveel mogelijk daglicht de woning binnen te laten komen. In het ontwerp zijn daarom zowel de aanbouw als het dak van de veranda voorzien van daklichten. Dit levert een mooie lichtinval op in de woning en onder de luifel van de veranda.

ga naar project
8-transformatie-interieur-stal-tot-woonhuis
Boerderij groene hart

De stal van deze boerderij in het Groene Hart hebben wij getransformeerd naar een loftachtige woonruimte. In de stal zitten diverse karakteristieke elementen die een uniek karakter geven aan het nieuwe woonhuis. Voor het interieur is de industriële betonstructuur in het zichtgelaten. Ten behoeve van extra daglicht en een ruimtelijke verbinding tussen de begane grond en de verdieping is gedeeltelijk de betonvloer open gezaagd. In de gevel zijn de originele stalen ramen na-geïsoleerd. 

ga naar project
Dakopbouw in Leiden

Op deze woning aan de Da Costastraat in Leiden mocht een dakopbouw gemaakt worden waarbij de dakopbouw iets terug moest liggen ten opzichte van de voorgevel. In het bestemmingsplan was ruimte voor extra bouwhoogte aan de achterzijde. Met deze informatie en de wensen van de opdrachtgever hebben wij een moderne dakopbouw ontworpen met een entresol. Dit leverde een verrassende en speelse ruimte op. Midden in het dakvlak van de opbouw zit een sprong. Hierdoor komt er extra daglicht binnen en is er ruimte voor een entresol verdieping.

ga naar project
Dakopbouw Leiden

De eigenaar van deze woning uit begin 1900 had de wens om de woning uit te breiden met een dakopbouw. Wij hebben dit vertaald in een ontwerp van een dakopbouw met een traditionele mansardekap met aan weerszijde een volledig glazen gevel. Dit zorgt voor veel lichtinval in de grote open loftachtige binnenruimte. 

ga naar project