ga terug naar projectenoverzicht

Verbouwing bungalow in Boskoop

Aanbouw en herontwerp gevel van bungalow

In Boskoop hebben wij een bestaande bungalow uitgebreid met een uitbouw en voorzien van nieuwe gevelbekleding. De nieuwe gevelbekleding zorgt voor een samenhangend geheel tussen de bestaande bouw en de uitbouw. Alle kozijnen in de bestaande bungalow zijn vervangen door strakke zwarte steellook aluminium kozijnen. De originele houten dakrand is vervangen door een donkergrijze zinken dakrand. In de dakrand is een horizontale felsnaad toegepast. De uitbouw heeft een volledig glazen gevel en is ook voorzien van een zinkendakrand. 

Project: 13082
Jaar: 2013
Locatie: Boskoop
Omschrijving: Renovatie en aanbouw bij bungalow

"Renovatie versterkt relatie binnenmet buiten"

 

Het ontwerp van deze uitbouw volgt de stijlvan het al bestaande gedeelte van de bungalow. In het herontwerp hebben wij debestaande verhoudingen tussen open en dichte geveldelen als uitgangspuntgenomen

8-bouwtekening-renovatie-bungalow-768x525-1 8-bouwtekening-renovatie-bungalow-768x525-2 4-bouwtekening-renovatie-bungalow-768x525-3 6-bouwtekening-renovatie-bungalow-768x525-4

Dit is een detail van de zinken gevelbekleding.

verbouwing-bungalow-herontwerp-leiden-768x525-1

De pergola kadert het terras af tot een buitenkamer en omlijst tegelijkertijd het uitzicht.

verbouwing-bungalow-herontwerp-leiden-768x525-2
verbouwing-bungalow-herontwerp-leiden-1200x600-2
verbouwing-bungalow-herontwerp-leiden-768x525-3

De strakke minimalistische detaillering en de transparante gevel komt goed tot zijn recht in de landelijke omgeving.

verbouwing-bungalow-herontwerp-leiden-768x525-4

Het volume van de uitbouw is hoger dan de originele bungalow. Dit vertaalt zich in een verspringing van de dakranden. Langs de zijgevel steekt de dakrand van de uitbouw uit als een pergola boven het terras.

verbouwing-bungalow-herontwerp-leiden-768x525-5


De entree van de woning is verplaatst naar de voorgevel. Hier springt de gevel een meter terug ten behoeve van een overkapping. Op deze wijze is de entree verbijzondering in de gevel.

Kom gerust een keer langs op ons inloopspreekuur wanneer je ook verbouwplannen hebt.

8-transformatie-interieur-stal-tot-woonhuis
Boerderij groene hart

De stal van deze boerderij in het Groene Hart hebben wij getransformeerd naar een loftachtige woonruimte. In de stal zitten diverse karakteristieke elementen die een uniek karakter geven aan het nieuwe woonhuis. Voor het interieur is de industriële betonstructuur in het zichtgelaten. Ten behoeve van extra daglicht en een ruimtelijke verbinding tussen de begane grond en de verdieping is gedeeltelijk de betonvloer open gezaagd. In de gevel zijn de originele stalen ramen na-geïsoleerd. 

ga naar project
Glazen aanbouw in Leiden

De belangrijkste opgave bij deze verbouwing was het nog meer verbinden van de woning met de tuin. Deze wens hebben wij vertaald in een glazen gevel die net even voorbij de bestaande baksteen gevel steekt.

De hoek van de aanbouw bestaat uit een aluminium schuifpui dit in zijn geheel opengeschoven kan worden. Op deze wijze hebben wij de wens van de klant in vervulling gebracht.

ga naar project
Duinvilla Wassenaar
ga naar project