ga terug naar projectenoverzicht

Flexibele en moderne aanbouw

woninguitbreiding zorgt voor extra woongenot

In Wergea gelegen in Friesland, hebben wij deze moderne en flexibel te gebruiken aanbouw ontworpen. De aanbouw biedt naast de extra ruimte; opbergruimte, vergrootte studeerkamer en een extra zithoek, een beschut hoekje in de tuin ter bescherming tegen de harde Friese winden. Hiertoe zijn flexibele houten schermen geïntroduceerd die bescherming bieden tegen zon en wind. Bij de zithoek is er de mogelijkheid om bij het openschuiven van deze houten schermen bijna de gehele gevel te openen. Hierdoor kan deze hoek gebruikt worden als fijne beschutte buitenruimte in de zomer, maar ook als extra binnenruimte in de winter. 

Project: 14029
Jaar: 2014
Locatie: Narderherne, Wergea, Friesland
Omschrijving: L-vormige woninguitbouw op de begane grond


'Beweegbare houten schermen geven aanbouw flexibiliteit'De ontworpen houten lamellen geven de aanbouw flexibiliteit. Ze zijn bevestigd aan de buitenkant van een glazen gevel met schuifdeuren, waardoor er verschillende configuraties mogelijk zijn. Dit zorgt naast de verschillende mogelijkheden in gebruik ook voor duurzaamheid gezien het zonlicht binnen of juist buiten gelaten kan worden. 

flexibele-en-moderne-aanbouw-plattegrond-bestaande-en-nieuwe-situatie flexibele-en-moderne-aanbouw-voorgevel-bestaande-situatie flexibele-en-moderne-aanbouw-voorgevel-nieuwe-situatie

Om de aanbouw meer connectie met het woonhuis te geven is ervoor gekozen een pergola-achtige constructie boven het terras door te laten lopen. De pergola verbindt woonhuis en aanbouw met elkaar. 

aanbouw-flexibel-en-modern-open-pergola-constructie

De pergola geeft het woonhuis en de tuin een intiem karakter en drukt visueel de hoogte van de aanbouw door zijn horizontaliteit. Door deze aanbouw ontstaat er extra woonruimte met uitzicht op het water, zonder dat er functioneel buitenruimte aan het water verloren is gegaan. 

aanbouw-flexibel-en-modern-gesloten-pergola-constructie
8-flexibel-en-moderne-aanbouw-achtergevel
Boerderij Hasseloo in Lochem

Gelegen in de bosrijke omgeving tussen Enschede en Zwolle ligt boerderij ‘Hasseloo’. Onze opdrachtgever heeft in dit project het grootste deel van de planvorming voor zijn rekening genomen. Wij hebben hem geassisteerd met het maken van de tekeningen voor de omgevingsvergunning voor het transformeren van de stallen naar woonruimte. Hiertoe hebben wij de gehele boerderij nauwkeurig ingemeten en uitgetekend. 

ga naar project
Eikenhouten binten in Bemmel
ga naar project
exterieur-opgebouwd-kantoorgebouw
Kantoorgebouw opgebouwd

Het hergebruik ontwerp voor het Bischoff-gebouw te Hengelo is een combinatie van oud en nieuw. Het bestaande gebouw is gedeeltelijk gestript, opengewerkt en uitgebreid met een nieuwe bovenwereld. 

ga naar project