ga terug naar projectenoverzicht

Duurzame verbouwing van woonark in Utrecht

“Eén met het water”, zo kan het uitgangspunt van het ontwerp van deze woonark worden omschreven. Met een omliggend terras kan vanaf elke hoek van de woonark worden genoten van het water en het uitzicht. Om de connectie met het water te versterken worden alle kozijnen vervangen door grote aluminium puien.

Duurzaamheid staat centraal bij deze verbouwing. De isolatie van de woonboot wordt verbeterd door na-isolatie van de betonbak, alle wanden en het dak. Het dak wordt daarnaast ook nog voorzien van een groen dak (sedumdak) en zonnepanelen.

Project: 19122
Jaar: 2019
Locatie: Utrecht
Omschrijving: Duurzame verbouwing van woonboot

"Verder wordt de woonark in Utrecht verbouwd naar een splitlevel woning"


Ook wordt de woonboot voorzien van een hele nieuwe gevel. Door een splitlevel toe te passen in de indeling wordt een nieuwe laag aan de woonark toegevoegd zodat er slaapkamers en een badkamer op de benedenverdieping gemaakt kunnen worden.

bouwtekening-woonark-architect-768x525-5 bouwtekening-woonark-architect-768x525-6

Om binnen de maximaal toegestane bouwhoogte te blijven is er gekozen voor een staalconstructie, waardoor de vloeren en het dak zo dun mogelijk uitgevoerd kunnen worden en er genoeg ruimte overblijft voor de extra verdieping.

bouwtekening-woonark-architect-768x525-3 bouwtekening-woonark-architect-768x525-4

De gevel wordt afgewerkt met verticale houten rabatdelen van Ayous hout, die in barcodeprofiel worden bevestigd.

verbouwing-woonark-architect-768x525-1
Doorgemetselde dakopbouw

De dakopbouw aan de Rozenstraat in Den Haag kenmerkt zich door een doorgemetselde gevel, waarbij zorgvuldig is gezocht naar een baksteen, die het bestaande metselwerk op een goede wijze continueert. Op de erker is bij deze verbouwing een balkon doorgemetseld. Dit balkon verbindt de dakopbouw als het ware met de onderbouw. 

ga naar project
Vrijblijvend advies van onze architecten
ga naar pagina
Tuin op het zuiden aan de Zuiderparklaan

Kenmerkend voor de portiekwoningen aan de Zuiderparklaan is het sterke ritme van erkers en portieken. De bovenkant van het bouwblok wordt op krachtige wijze geaccentueerd door de witte daklijst. Deze krachtige kenmerken zijn intact gelaten en zelfs door ons versterkt door een ingetogen herhaling van het bestaande gevelritme in onze dakopbouwen. De herhaling bestaat uit een lamellenstructuur per woning. De opbouw staat in zijn geheel terug ten opzicht van de bestaande voorgevel. Zodoende ontstaat er een rustige toevoeging op het bestaande bouwblok.

ga naar project
Gemetselde woninguitbreiding

In Utrecht is door aannemingsbedrijf Pos en Zanoli een woninguitbreiding in Utrecht gerealiseerd.  De keuken is in dit project vergroot, verhoogd en efficiënter ingedeeld. Door de nieuwe daglichtopeningen is de relatie tussen de woning en de tuin verbeterd.

ga naar project
Moderne dakopbouw geeft verhoogd woongenot

Aan de Amstelveenseweg in Amsterdam bevindt zich een appartementencomplex, waarvan de bovenste bewoners een uitbreiding van hun woning wensten. Door het plaatsen van een dakopbouw wordt het opppervlak van de woning bijna verdubbelt. Hierdoor konden de bewoners blijven wonen op de plek waar ze zo graag wonen, maar met een ruime extra verdieping inclusief een dakterras.

ga naar project
Transformatie Reeuwijk
ga naar project
Van watertoren tot woonhuis

Het is de droom van velen om in een karakteristiek, industrieel gebouw te wonen. De functionele vormgeving en de monumentale status van een dergelijk gebouw maken van de transformatie tot woning een interessante ontwerpopgave. Hierbij komen zowel esthetische als technische aspecten aan bod.

ga naar project
Minimalistische aanbouw in Den Haag
ga naar project
Vier dakopbouwen IJburg
ga naar project
Dakopbouw geeft uitzicht en extra slaapkamers
ga naar project