ga terug naar projectenoverzicht

Duurzame verbouwing van woonark in Utrecht

“Eén met het water”, zo kan het uitgangspunt van het ontwerp van deze woonark worden omschreven. Met een omliggend terras kan vanaf elke hoek van de woonark worden genoten van het water en het uitzicht. Om de connectie met het water te versterken worden alle kozijnen vervangen door grote aluminium puien.

Duurzaamheid staat centraal bij deze verbouwing. De isolatie van de woonboot wordt verbeterd door na-isolatie van de betonbak, alle wanden en het dak. Het dak wordt daarnaast ook nog voorzien van een groen dak (sedumdak) en zonnepanelen.

Project: 19122
Jaar: 2019
Locatie: Utrecht
Omschrijving: Duurzame verbouwing van woonboot

"Verder wordt de woonark in Utrecht verbouwd naar een splitlevel woning"


Ook wordt de woonboot voorzien van een hele nieuwe gevel. Door een splitlevel toe te passen in de indeling wordt een nieuwe laag aan de woonark toegevoegd zodat er slaapkamers en een badkamer op de benedenverdieping gemaakt kunnen worden.

bouwtekening-woonark-architect-768x525-5 bouwtekening-woonark-architect-768x525-6

Om binnen de maximaal toegestane bouwhoogte te blijven is er gekozen voor een staalconstructie, waardoor de vloeren en het dak zo dun mogelijk uitgevoerd kunnen worden en er genoeg ruimte overblijft voor de extra verdieping.

bouwtekening-woonark-architect-768x525-3 bouwtekening-woonark-architect-768x525-4

De gevel wordt afgewerkt met verticale houten rabatdelen van Ayous hout, die in barcodeprofiel worden bevestigd.

verbouwing-woonark-architect-768x525-1