De aanbouw op de begane grond van deze woning in Assendelft is gemaakt van geprofileerde staalplaat in een kleur die contrasteert met het bestaande huis. In de aanbouw bevinden zich de eetkamer, de ouderslaapkamer, de badkamer en een bergruimte. De daklijst van de aanbouw is gemaakt van een gezette staalplaat in dezelfde kleur als de profielplaten en de kozijnen.
Project: | 0516 |
Jaar: | 2010 |
Locatie: | Dorpsstraat - Assendelft |
Omschrijving: | Contrasterende stijl Zaanstad |
Voor deze aanbouw hebben wij het ontwerp, de bouwtekeningen en het bestek gemaakt. Tevens hebben wij de bouwvergunning bij de gemeente Zaanstad geregeld.
We hebben een vergroting van de woonkeuken een nieuwe entree, badkamer en slaapkamer ontworpen. De luifel zorgt voor zonwering in de zomer, terwijl de
zon er in de winter onderdoor de woonkamer in schijnt. Deze simpele oplossing is een eerste stap in de richting van een duurzame aanbouw.
Aan de Tweede Oosterparkstaat in Amsterdam staat een aantal unieke herenhuizen met zowel een voortuin als een achtertuin. De huizen zijn van oudsher ontwikkeld met een relatief lage begane grondverdieping en een grote eerste verdiepingshoogte. De eerste verdieping bevatte de meest representatieve ruimtes van het pand.
Onze opdracht was om een woonkamer met open keuken op de begane grond te realiseren en daarbij rekening te houden met een mooie overgang van woning naar tuin.
ga naar projectBij de verbouwing van dit monumentale pakhuis in Amsterdam stonden wij voor de opgave om van een souterrain zonder ramen een volwaardige woonverdieping te maken. In nauw overleg met monumentenzorg is een vergunning verkregen voor het maken van een vide tussen bel-etage en souterrain. De vide brengt licht in het souterrain en zorgt voor een visuele en fysieke verbinding tussen beide etages. Omdat de vloerbalken een monumentale status hebben is ervoor gekozen om alleen de grenen vloerdelen ter plaatse van de vide te verwijderen: er loopt dus een flinke balk door de vide heen. Dit geeft echter veel karakter aan deze bouwkundige ingreep.
ga naar projectAan de Amstelveenseweg in Amsterdam bevindt zich een appartementencomplex, waarvan de bovenste bewoners een uitbreiding van hun woning wensten. Door het plaatsen van een dakopbouw wordt het opppervlak van de woning bijna verdubbelt. Hierdoor konden de bewoners blijven wonen op de plek waar ze zo graag wonen, maar met een ruime extra verdieping inclusief een dakterras.
ga naar projectDe woonark ligt aan de gracht in Amsterdam. Het verticale stramien in de gevel zorgt voor een heldere structuur. Door deze systematiek is het mogelijk om in hetzelfde gevelconcept zowel een open, glazen gevel richting de gracht als een gesloten gevel naar de straat te maken.
ga naar projectIn een voormalige kerk hebben wij een ontwerp gemaakt voor een verbouwing waarbij een grote woning wordt gerealiseerd. Ten tijde van ons ontwerp werd het gebouw alleen gebruikt op de bovenste twee verdiepingen, omdat de ligging van deze verdiepingen optimaal ten opzichte van de zon was. De iets donkere, maar ruimtelijk zeer aantrekkelijke begane grond stond leeg. Het doel van ons ontwerp was om de begane grond en de daaraan gelegen tuin een integraal onderdeel van de woning te maken. Hetzelfde gold voor het achterhuis.
ga naar projectDit project betreft het realiseren van een dakterras met een klein entreegebouwtje, ook wel duivetil genoemd. Materiaal en kleurstelling van het dakterras en het kleine opbouwtje komen met elkaar overeen, waardoor een harmonisch geheel ontstaat. In de opbouw is ruimte voor opslag van tuinstoelen, plantenbakken, etc. Ook is er een wateraansluiting en buitenkraan.
ga naar projectHet ene klaslokaal is getransformeerd tot woonkeuken, terwijl het andere klaslokaal nu als woonkamer gebruikt wordt. In de aangrenzende gangzone, waar vroeger de kapstokken en toiletten waren, is nu een viertal kamers, een badkamer en een toilet gemaakt.
ga naar project