ga terug naar projectenoverzicht

Boerderij Hasseloo in Lochem

Gelegen in de bosrijke omgeving tussen Enschede en Zwolle ligt boerderij ‘Hasseloo’. Onze opdrachtgever heeft in dit project het grootste deel van de planvorming voor zijn rekening genomen. Wij hebben hem geassisteerd met het maken van de tekeningen voor de omgevingsvergunning voor het transformeren van de stallen naar woonruimte. Hiertoe hebben wij de gehele boerderij nauwkeurig ingemeten en uitgetekend. 


Project: 0920
Jaar: 2009
Locatie: Lochem
Omschrijving: Restauratie boerderij
Werkzaamheden: aanvraag omgevingsvergunning, bouwtekeningen

 

verbouwing-zwolle-architect-768x525-3

De oude staldeuren zijn behouden gebleven en draaien in een glazen portaal. De boerderij is met veel zorg gerestaureerd, waarbij tot in detail is nagedacht over de meest authentieke restauratiewijze.

2-verbouwing-zwolle-architect-768x525-2

Het is een prachtige woning op een zeer bijzondere plek in het oosten van het land geworden en is gelegen op nog geen uur rijden vanaf onze bespreekruimte in Zwolle.

verbouwing-zwolle-architect-768x525-4
Eikenhouten binten in Bemmel
ga naar project
aanbouw-flexibel-en-modern-voorgevel
Flexibele en moderne aanbouw

In Wergea gelegen in Friesland, hebben wij deze moderne en flexibel te gebruiken aanbouw ontworpen. De aanbouw biedt naast de extra ruimte; opbergruimte, vergrootte studeerkamer en een extra zithoek, een beschut hoekje in de tuin ter bescherming tegen de harde Friese winden. Hiertoe zijn flexibele houten schermen geïntroduceerd die bescherming bieden tegen zon en wind. Bij de zithoek is er de mogelijkheid om bij het openschuiven van deze houten schermen bijna de gehele gevel te openen. Hierdoor kan deze hoek gebruikt worden als fijne beschutte buitenruimte in de zomer, maar ook als extra binnenruimte in de winter. 

ga naar project
exterieur-opgebouwd-kantoorgebouw
Kantoorgebouw opgebouwd

Het hergebruik ontwerp voor het Bischoff-gebouw te Hengelo is een combinatie van oud en nieuw. Het bestaande gebouw is gedeeltelijk gestript, opengewerkt en uitgebreid met een nieuwe bovenwereld. 

ga naar project