Inloopspreekuur Den Haag

Vrijblijvend advies van een architect

Heb je plannen om te verbouwen in Den Haag en omgeving en wil je deze eens vrijblijvend doorspreken met een architect? Dan is het inloopspreekuur interessant voor jou. Op ons kantoor in Den Haag staan onze architecten voor je klaar om met je te brainstormen, je vragen te beantwoorden en je van advies te voorzien. 

Iedere dinsdagmiddag van 16.30 tot 17.30 uur houden wij inloopspreekuur in ons kantoor aan de Scheepmakersstraat 47 in Den Haag.

Tijdelijk aangepast inloopspreekuur

In verband met Covid-19 organiseren wij een inloopspreekuur per video- of telefoonverbinding. Dit vindt plaats tijdens de aangegeven data en tijden van het inloopspreekuur per regio. 
Schrijf je in voor het aangepaste inloopspreekuur via info@studioschaeffer.nl en wij nemen op het afgesproken tijdstip contact met je op!  

Lees hier meer over hoe je je kan voorbereiden op het inloopspreekuur.

Wil je verbouwen in een andere regio? We houden elke week ook inloopspreekuren in Amsterdam, Rotterdam, Zwolle en Leiden.

Van watertoren tot woonhuis

Het is de droom van velen om in een karakteristiek, industrieel gebouw te wonen. De functionele vormgeving en de monumentale status van een dergelijk gebouw maken van de transformatie tot woning een interessante ontwerpopgave. Hierbij komen zowel esthetische als technische aspecten aan bod.

ga naar project
Dakopbouw Newtonstraat

Deze opbouw is opgeleverd in mei 2013 en staat aan de Newtonstraat in het Valkenboskwartier in stadsdeel Segbroek. De opbouw herhaalt de klassieke detaillering van de oorspronkelijke woning.

ga naar project
Jaren 30 woning

Aan de Roodborstlaan gelegen in de vogelbuurt te Den Haag, staat deze jaren 30 hoekwoning. Het is een grondgebonden, vrijstaande woning met een royale entree en fraaie luifelconstructie bij de voordeur. De bijzondere vormgeving van kozijnen en de fraaie metselwerkdetailleringen zijn kenmerkend voor dit type woning. 

ga naar project
loftappartement-met-dakterras-interieur
Loftappartement in Scheveningen

Voor een appartement aan het Sweelinckplein in de wijk Duinoord hebben wij een loft ontworpen met daarin een spectaculaire trap naar het dakterras. In het appartement zijn lichte neutrale kleuren gecombineerd met de warme kleur van de bestaande houten dakconstructie. Op het terras is deze materialisering doorgezet. Vanaf het nieuwe dakterras is er een prachtig uitzicht over Scheveningen.

ga naar project
nieuw-gevelaanzicht-splitlevel-dakopbouw
Lunterenstraat

In de wijk Oostbroek, hebben wij op de hoek van de Lunterenstraat en de Wolfhezestraat een hoekwoning uitgebreid met een dakopbouw. De gevel van de dakopbouw is uitgevoerd in hetzelfde materiaal als het bestaande gebouw. Hierdoor krijgt dit woonblok een krachtige uitstraling. De originele hoekwoning heeft twee verschillende dakhoogtes. Deze hoogteverschillen zijn vertaald in de nieuwe dakopbouw. De keuken aan de straatgevel bevindt zich op een hoger niveau dan de woonkamer aan het dakterras.

ga naar project
1df408fd3936f5fa021c234c7ca240702f74fa5c
Van monumentaal kantoor naar luxe stadsappartementen

Dit Rijksmonumententale kantoorpand aan de Scheveningseweg wordt getransformeerd naar een woongebouw met daarin vijf luxe appartementen. Hiermee wordt de originele woonfunctie weer in ere hersteld. Ook het omliggende terrein zal volledig getransformeerd worden van een open parkeerplaats naar een tuinontwerp met daarin parkeerplaatsen opgenomen.

ga naar project
Industrieel en luxueus wonen in een gerenoveerde garage

Een oude garage renoveren tot een luxueus appartement. Met deze vraag kwam de opdrachtgever naar ons toe. Het uitgangspunt in ons ontwerp is om de industriële uitstraling van de garage te behouden. De uitdaging was de wisselwerking tussen het robuuste karakter van het bestaande pand en het toevoegen van een luxueuze woonsfeer.  

Om dit te realiseren is de ruimtelijkheid van de garage behouden. Er is een visueel grote open ruimte gecreëerd met de keuken als centraal punt. De voorgevel is zo ontworpen dat de stijl van de bestaande garagedeuren behouden blijft. 

ga naar project
Transformatie van garage naar moderne woning met tuin

Aan de Irisstraat in Den Haag transformeerden wij in samenwerking met Plein 1813 Ontroerend Goed een voormalige garage en werkplaats naar een moderne woning. 

Om het pand weer terug te brengen naar de oorspronkelijke woonfunctie hebben we goed gekeken naar de oude bouwtekeningen, om zoveel mogelijk van de originele structuur van het pand te kunnen achterhalen. Zo is de garagedeur gewijzigd naar de nieuwe entree van de woning en is er ook een voortuin in dezelfde stijl gecreëerd. De erker is opnieuw vormgegeven en er is metselwerk toegevoegd. Dit geeft een beschut gevoel en past beter bij een woongevel.

ga naar project
a4fc4b051f6bdd24005bf368bbccfaaee76a9559
Patiowoning Scheveningen

In een binnen gebied van een bouwblok in Scheveningen hebben wij op een subtiele wijze een inbreiding gerealiseerd. De daken van de inbreiding hebben verschillende hoogtes. Dit is gedaan ten hoeve van extra daglicht toetreding en een nette aansluiting op bestaande bebouwing. De inbreiding bestaat uit twee aanbouwen die verbonden zijn met een gang langs een patio. In de aanbouw die direct aan de woning grenst is de keuken gesitueerd. De aanbouw achter in de tuin heeft een dubbele functie en wordt gebruikt als werkkamer en muziekkamer. 

ga naar project
Jaren 20 woning duurzaam verbouwen

Een jaren 20 woning vergroten, verduurzamen en van het gas af? Het kan! Wij zijn gevraagd om het ontwerp te maken voor de verduurzaming en uitbreiding van deze woning in Voorburg.

ga naar project
Dakopbouw Mient

De dakopbouw op de Mient in Den Haag is uitgevoerd met een doorgemetselde gevel. De woonkamer is naar de dakopbouw verhuisd en de slaapkamers zijn op de tweede verdieping geplaatst. Voordeel hiervan is dat de slaapkamers in de zomer koel blijven en de woonkamer direct aan het dakterras ligt. Tevens is deze indeling wat kosten betreft interessant. We hebben ervoor gekozen om de houten balken van bouwmuur tot bouwmuur te laten overspannen. Hierdoor is de dakopbouw geheel flexibel in te delen. In dit geval hebben de bewoners ervoor gekozen om de dakopbouw een grote ruimte te laten.

ga naar project
Zinken dakopbouw

In Den Haag hebben wij een dakopbouw gemaakt op een oud jaren 30 pand. De dakopbouw ligt terug van de voorgevel, zodat wij een balkon op de voorgevel konden maken vanwege het mooie uitzicht. Omdat het een terugliggende dakopbouw is hebben we ervoor gekozen een ander materiaal te gebruiken dan de bakstenen waar het hele pand van gemaakt is. We hebben gekozen voor grijs zink, dat weer terugkomt in het hekwerk, in de luiken en in de kozijnen die we gebruikt hebben.

ga naar project
Dakopbouw Zonnebloemstraat

De rijwoning aan de Zonnebloemstraat is opgebouwd met een extra slaapverdieping met badkamer en dakterras. Door deze dakopbouw verandert de woning van een 4-kamer woning naar een 6-kamer woning. De nieuwe open trap is boven de bestaande trap gepositioneerd en boven de nieuwe trap bevindt zich een daklicht. Op deze wijze treedt het daglicht diep in de woning. De dakopbouw is ontworpen in contrast met de bestaande architectuur maar volgt wel het ritme van de bestaande gevel.

ga naar project
e260cc0340b8faf2a921125aa036b4d9638592fa
Renovatie villa Wassenaar

In De Kievit te Wassenaar werken wij aan de renovatie van deze villa. De villa is oorspronkelijk ontworpen door de architect, die ook de door ons verbouwde Villa Maarheeze aan de Rijksstraatweg in Wassenaar heeft ontworpen, Co Brandes. Voor deze renovatie hebben wij interieurtekeningen gemaakt en doen wij de bouwbegeleiding.

ga naar project
Minimalistische aanbouw in Den Haag
ga naar project
Van kantoorgebouw naar acht luxe stadsappartementen

Aan de Laan Copes van Cattenburgh is het voormalig VVD hoofdkantoor getransformeerd naar 8 luxe stadsappartementen van ongeveer tweehonderd vierkante meter. 

ga naar project
Tuin op het zuiden aan de Zuiderparklaan

Kenmerkend voor de portiekwoningen aan de Zuiderparklaan is het sterke ritme van erkers en portieken. De bovenkant van het bouwblok wordt op krachtige wijze geaccentueerd door de witte daklijst. Deze krachtige kenmerken zijn intact gelaten en zelfs door ons versterkt door een ingetogen herhaling van het bestaande gevelritme in onze dakopbouwen. De herhaling bestaat uit een lamellenstructuur per woning. De opbouw staat in zijn geheel terug ten opzicht van de bestaande voorgevel. Zodoende ontstaat er een rustige toevoeging op het bestaande bouwblok.

ga naar project
Van koetsfabriek naar stadsvilla

Aan de Nieuwe Schoolstraat in Den Haag transformeerden wij een voormalige koetsfabriek tot een unieke stadsvilla. De te verbouwen fabriek kan vanaf twee zijden worden bereikt. Met de auto vanaf de Nieuwe Schoolstraat en te voet via een patio en een hofje vanaf de Denneweg. 

ga naar project
Renovatie gehele bouwblok

Het gehele blok aan de Hattemlaan is door ons gerenoveerd. De woningen op de begane grond en de eerste verdieping zijn volledig vernieuwd en de bovenwoningen zijn voorzien van een dakopbouw. Tevens is de gehele achtergevel voorzien van nieuwe balkons. De optopping van de tussenwoningen bestaat uit een kap met dakkapellen en een setback gevel met dakterrassen.

ga naar project
Van koetswoning naar een ruime eengezinswoning met veel daglicht

Modern wonen in een voormalige koetswoning in een historisch gedeelte van Den Haag. In Den Haag hebben wij een ontwerp gemaakt  waarbij een oude koetswoning wordt verbouwd tot eengezinswoning. Het karakteristieke pand is zoveel mogelijk in zijn waarde gelaten.

ga naar project
3f0703d151fceb2cf1bdfb1d9d9ca7c6f7219dd6
Woningen in het Valkenboskwartier

Evenals stadsdeel Laak is het Valkenboskwartier in Den Haag een gewilde buurt voor beleggers. Dit mooie pand aan de Daguerrestraat bestond uit een parterrewoning met dubbelbovenhuis met kap. De parterrewoning is los verkocht. Het dubbelbovenhuis is opgedeeld in 5 appartementen voor de verhuur.  De kapverdieping is geschikt gemaakt voor bewoning. Dit project is gedaan in opdracht van 070-vastgoed en Langeveld van den Heuvel vastgoed.

ga naar project
Aanbouw jaren 30 woning

Deze aanbouw in het Belgische Park is uitgevoerd in dezelfde stijl als de originele jaren 30 architectuur. De raamverdeling, de profilering van de kozijnen en de baksteen gevel van de jaren 30 woning is overgenomen in de aanbouw. Voor de verbouwing is de bestaande scheiding tussen de woonkamer en de keuken verwijderd. Hiervoor is een staalconstructie in de bestaande bouwmuurgemaakt. De keuken, bestaande uit een lang kookeiland en een meubel langs de bouwmuur, staat in openverbinding met de woonkamer. 

ga naar project
dakopbouw-exterieur-voorgevel
Blaricumseplein

De portiek bovenwoningen aan het Blaricumseplein in de wijk Rustenburg zijn vergroot met dakopbouwen. Het uitgangspunt van deze dakopbouw is om de eigenschappen en karakteristieken van het plein zoveel mogelijk in tact te houden. Daarom zijn dezelfde materialen toegepast bij de dakopbouw. Zo wordt het metselwerk doorgetrokken en de beeldbepalende witte dakrand komt terug in de dakopbouw.

ga naar project
Dakopbouw geeft uitzicht en extra slaapkamers
ga naar project
Doorgemetselde dakopbouw

De dakopbouw aan de Rozenstraat in Den Haag kenmerkt zich door een doorgemetselde gevel, waarbij zorgvuldig is gezocht naar een baksteen, die het bestaande metselwerk op een goede wijze continueert. Op de erker is bij deze verbouwing een balkon doorgemetseld. Dit balkon verbindt de dakopbouw als het ware met de onderbouw. 

ga naar project
Dakopbouw met karakteristieke rode baksteen

Deze twee opbouwen liggen in de Vlierboomstraat in de Vruchtenbuurt. De opbouwen hebben een doorgemetselde gevel waarbij de karakteristieke rode baksteen van de bestaande gevel is herhaald. Tussen het bestaande metselwerk en het nieuwe metselwerk is een rollaag aangebracht van verticale bakstenen die een klein beetje uitsteken ten opzichte van de gevel. De nieuwe gevel sluit hierdoor netjes aan op de bestaande gevel. 

ga naar project
Dubbele dakopbouw Scheveningen
ga naar project
Kelder en aanbouw

Het was de droom van de opdrachtgever om een grote multifunctionele ruimte bij het huis te hebben. Omdat dit in het bestaande bouwvolume niet te realiseren was, is ervoor gekozen om een grote afzinkkelder in de tuin te realiseren. Om de kelder met de bestaande woning te verbinden is een aanbouw op de begane grond toegevoegd aan het huis. Via de aanbouw, die opgetrokken is uit traditioneel metselwerk, kan via de trap de kelder bereikt worden. Daglicht komt in de kelder via het ruim gedimensioneerde trapgat in de aanbouw en via een aantal hoge ramen aan de achterzijde van de kelder. Deze ramen waren mogelijk omdat de oorspronkelijk tuin schuin afliep. Op het dak van de kelder bevindt zich een plaatselijk verhoogde tuin.

ga naar project