Hoe wordt het gemaakt?

Voor verbouwingen zijn er diverse bouwmethodes mogelijk. Mede afhankelijk van het type verbouwing, de maximaal toelaatbare belasting en je persoonlijke voorkeur zal een bouwmethode gekozen worden. 

Voor verbouwingen zijn de meest voorkomende bouwmethodes de stapelbouw methode en de houtskeletbouw methode. 

Wanneer de verbouwing een bijzonder vorm heeft of wanneer er zeer grote overspanningen nodig zijn dan is staalskeletbouw een interessante bouwmethode. Hieronder staan verschillende bouwmethodes verder voor je uitgelegd.

Ben je benieuwd wat mogelijk is voor jouw verbouwing en wil je met één van onze architecten brainstormen? Kom dan langs op ons inloopspreekuur!

Funderingsherstel

Wanneer is funderingsherstel nodig? Welk type fundering een woning heeft is belangrijk om te weten hoe dit aangepakt kan worden.

ga naar pagina
Cross laminated timber (CLT)

Bouwen met cross laminated timber (CLT) is een manier van prefab bouwen, die steeds meer toegepast wordt in Nederland. Het materiaal is een paneelmateriaal dat is gemaakt van aan elkaar verlijmde lagen van massief gezaagd hout. De nerf wordt telkens in de andere richting gelegd, hetgeen de ‘C’ can CLT verklaart.

ga naar pagina
Stapelbouw

Bij stapelbouw worden de stenen steen na steen of blok na blok op elkaar gestapeld. Veelal geschiedt het stapelen met de hand. Metselwerk is een bekend voorbeeld van stapelbouw. Binnenwanden kunnen ook in stapelbouw worden uitgevoerd. Hiervoor worden vaak lichtere bouwstenen gebruikt, bijvoorbeeld kalkzandsteenblokken.

ga naar pagina
Houtskeletbouw

Houtskeletbouw is een veel toegepaste bouwmethode voor verbouwingen. Het houtenskelet bestaat uit stijl- en regelwerk met een binnen- en buitenbeplating. Tussen de beplating wordt de isolatie toegepast. Hierdoor is de totale wanddikte dunner dan bij de stapelbouwmethode. De relatief lichte constructie maakt deze bouwmethode uitermate geschikt voor dakopbouwen en aanbouwen.

ga naar pagina
Prefab verbouwen

Wij hebben veel ervaring met het ontwerpen van geprefabriceerde bouwwerken. Ten eerste maken wij veel prefab dakopbouwen. Daarnaast maken wij nieuwbouwwoningen en woonarken, die in één of twee dagen op de bouwplaats in elkaar gezet worden. Wij gebruiken meestal houtskeletbouw als bouwmethode voor deze werken.

Lees meer over prefab verbouwen.

ga naar pagina
Kelder bouwen

De mogelijkheid en betaalbaarheid om een kelder of een souterrain te bouwen onder een bestaande woning is grotendeels afhankelijk van de bestaande fundering. In de binnenstedelijke situaties komen twee funderingstypen het meest voor.

Lees hier meer over de mogelijkheden tot het bouwen van een kelder.

ga naar pagina