Van monumentaal kantoor naar luxe stadsappartementen

Transformatie Rijksmonumentaal kantoorpand

Dit Rijksmonumententale kantoorpand aan de Scheveningseweg wordt getransformeerd naar een woongebouw met daarin vijf luxe appartementen. Hiermee wordt de originele woonfunctie weer in ere hersteld. Ook het omliggende terrein zal volledig getransformeerd worden van een open parkeerplaats naar een tuinontwerp met daarin parkeerplaatsen opgenomen.

1df408fd3936f5fa021c234c7ca240702f74fa5c

"Karakteristiek trappenhuis als middelpunt van woongebouw "


De monumentale entree en de karakteristieke hal met trappenhuis vormt het middelpunt van dit woongebouw. Aan deze hal is op een subtiele wijze een lift toegevoegd. Dit zorgt ervoor dat de appartementen levensloop bestendig zijn geworden. 

265aefc6cea060f597b3133ba510b58156c0543e c22e00a64bda5073298387d6ebeadf3e43af892d
2924b9e24fd42dbd721fb4ba5fdf4b3671c5855d
1b5f8240694f60879d5ffa4cdd6ee8133c82b588
9a8848975660a1af7a9f813ffc137786d251edb9
cece9b866dfbc2fa305ba0151927188cd82ab85b
e0cd99332a96347254d5390bcc044590269c1098
254ae01ed86a4d0fdc305aa5f0b8a90197d5eb80

Een grote uitdaging in dit project was het realiseren van een goede buitenruimte voor ieder appartement. Dit is gelukt in de vorm van tuinen op de begane grond, grote balkons aan de achterzijde op de eerste en tweede verdieping en een patio in de originele kap. 

Naast dat wij het ontwerp voor dit project op ons hebben genomen, hebben wij ook de bouwvoorbereiding gedaan.

Duinvilla Wassenaar

Aan de Dwarsweg in de wijk De Kieviet te Wassenaar hebben wij een oude villa gedeeltelijk gesloopt ten behoeve van een nieuw volume. De originele villa was voorzien van lessenaarsdaken en was opgedeeld in twee volumes. Voor het nieuwe ontwerp hebben wij de verdiepingshoogte verhoogd en het volume vergroot. Het resultaat is een strakke moderne villa verzonken in het glooiende duinlandschap.

ga naar project
woonark-exterieur
Woonark Amsterdam

De woonark ligt aan de gracht in Amsterdam. Het verticale stramien in de gevel zorgt voor een heldere structuur. Door deze systematiek is het mogelijk om in hetzelfde gevelconcept zowel een open, glazen gevel richting de gracht als een gesloten gevel naar de straat te maken.

ga naar project
6cd4524c6427af90d2332931cc6f869e6249822d
Maisonettes in woonark

Deze woonark is verdeeld in vier maisonettes. De slaapfuncties bevinden zich op de onderste verdieping. terwijl de woonfuncties op de open bovenverdieping gesitueerd zijn. De twee verdiepingen zijn door middel van een groot trapgat ruimtelijk met elkaar verbonden. Aan de landzijde zijn alle woningen voorzien van een grote tuin.

ga naar project
85794eb45f8a9888b2691f0b694d22c0d0c1ef2f
Verbouwing woonark

Deze recreatieve ark aan de Kager Plassen is door ons voorzien van een geheel nieuwe binnenindeling en een nieuwe gevel. De bestaande ark had een rode gevelbekleding met kleine witte kozijnen, die willekeurig over de gevel verdeeld leken te zitten. Wij hebben de ark volledig gestript en door YM-Bouw zowel van binnen als van buiten opnieuw bekleed. De indeling richtte zich in de oude situatie op de weilanden. Deze focus hebben wij verlegd naar het water. Om deze reden zijn alle binnenwanden verwijderd, zodat met een schone lei begonnen kon worden met de herindeling.

ga naar project
c4ed7efd7756813ec55fdc04c942c2c4e9e4099c
Verbouwing vrijstaande woning Muiderberg

Het project betreft de complete verbouwing van dit vrijstaande huis in Muiderberg, waarbij de oude woning is voorzien van een grote aanbouw. De aanbouw is een verlenging van de woonkamer en is deels verdiept uitgevoerd. Hier is voor gekozen, omdat de bestaande plafondhoogte in de woning zeer beperkt was. De aanbouw is wat vormgeving betreft contrasterend ontworpen te opzichte van het bestaande woonhuis.

ga naar project
0cdc9b12964caae7e64ab0b1b0bf9db3a8bb3918
Van koetsfabriek naar stadsvilla

Aan de Nieuwe Schoolstraat in Den Haag transformeerden wij een voormalige koetsfabriek tot een unieke stadsvilla. De te verbouwen fabriek kan vanaf twee zijden worden bereikt. Met de auto vanaf de Nieuwe Schoolstraat en te voet via een patio en een hofje vanaf de Denneweg. 

ga naar project
14243-uo-afb-2016-05-17-1-gr111484643616
Monumentaal pakhuis Amsterdam

Bij de verbouwing van dit monumentale pakhuis in Amsterdam stonden wij voor de opgave om van een souterrain zonder ramen een volwaardige woonverdieping te maken. In nauw overleg met monumentenzorg is een vergunning verkregen voor het maken van een vide tussen bel-etage en souterrain. De vide brengt licht in het souterrain en zorgt voor een visuele en fysieke verbinding tussen beide etages. Omdat de vloerbalken een monumentale status hebben is ervoor gekozen om alleen de grenen vloerdelen ter plaatse van de vide te verwijderen: er loopt dus een flinke balk door de vide heen. Dit geeft echter veel karakter aan deze bouwkundige ingreep.

ga naar project
79e7ef7f7abfc1a83e75f80883d00855bb16e027
Jaren 30 woning

Aan de Roodborstlaan gelegen in de vogelbuurt te Den Haag, staat deze jaren 30 hoekwoning. Het is een grondgebonden, vrijstaande woning met een royale entree en fraaie luifelconstructie bij de voordeur. De bijzondere vormgeving van kozijnen en de fraaie metselwerkdetailleringen zijn kenmerkend voor dit type woning. 

ga naar project
exterieur-opgebouwd-kantoorgebouw
Kantoorgebouw opgebouwd

Het hergebruik ontwerp voor het Bischoff-gebouw te Hengelo is een combinatie van oud en nieuw. Het bestaande gebouw is gedeeltelijk gestript, opengewerkt en uitgebreid met een nieuwe bovenwereld. 

ga naar project
verbouwing-groothandel-exterieur-luifel1
Verbouwing groothandel

Op het industrieterrein de Spaanse Polder te Rotterdam hebben wij een bestaand distributiecentrum getransformeerd tot een groothandel. Het distributiecentrum aan de Vlaardingweg bestaat uit diverse grote hallen en kantoorruimten. Deze verschillende gebouwen  worden in de nieuwe situatie samengevoegd middels een grote rode luifel. De luifel bevindt zich aan de representatieve zijde en fungeert zodoende als eyecatcher voor het  winkelende publiek. De thematiek van de entree is ook in het interieur door ontworpen. In de grote hallen zijn stellingen geplaatst met daarin rode verlichtingselementen. Ook de kassa’s en informatiebalie zijn mee ontworpen. Het plafond boven de kassa’s is voorzien van rood strekmetaal.

ga naar project
herbestemming-kuuroord-exterieur-logeerverblijf
Vakantiepark - Saint Pierre (FR)

Op een landgoed in Saint Pierre in Zuid Frankrijk zijn oude schuren en woningen herbestemd ten behoeve van een kuuroord. De oude schuren en woningen staan verspreid in het glooiende landschap. Voor aanvang van de ontwerp werkzaamheden zijn de gebouwen bouwkundig opgenomen en in kaart gebracht. Na de bouwkundige opname is er een ontwerp gemaakt voor diverse logeerverblijven (Gites) en een badhuis.

ga naar project
dakopbouw-renovatie-exterieur-voorgevel
Renovatie gehele bouwblok

Het gehele blok aan de Hattemlaan is door ons gerenoveerd. De woningen op de begane grond en de eerste verdieping zijn volledig vernieuwd en de bovenwoningen zijn voorzien van een dakopbouw. Tevens is de gehele achtergevel voorzien van nieuwe balkons. De optopping van de tussenwoningen bestaat uit een kap met dakkapellen en een setback gevel met dakterrassen. In deze optopping zijn slaapvertrekken gesitueerd. Op de hoeken zijn de optoppingen doorgemetseld. Het woonprogramma op de hoeken is omgekeerd ten opzichte van de tussenwoningen. Hier is de woonruimte op de derde verdieping geprogrammeerd en de slaapvertrekken op de tweede verdieping.

ga naar project
restauratie-rijksmonument-exterieur
Restauratie Rijksmonument

Het Rijksmonument Huis Maarheeze, is gesitueerd aan de Rijksstraat te Wassenaar. Deze villa is in de periode van 1914 tot 1916 gebouwd op het voormalig grondgebied van het landgoed Oud Clingendaal. De villa en de architectonische tuin zijn ontworpen door de architect J.J. Brandes. Het voormalige woonhuis was voor de restauratie in gebruik als kantoor. De villa bevond zich voor restauratie in redelijke staat de tuin was echter zeer vervallen. 

ga naar project
e260cc0340b8faf2a921125aa036b4d9638592fa
Renovatie villa Wassenaar

In De Kievit te Wassenaar werken wij aan de renovatie van deze villa. De villa is oorspronkelijk ontworpen door de architect, die ook de door ons verbouwde Villa Maarheeze aan de Rijksstraatweg in Wassenaar heeft ontworpen, Co Brandes. Voor deze renovatie hebben wij interieurtekeningen gemaakt en doen wij de bouwbegeleiding.

ga naar project
1bce63a344066cb47edbbae0649397e9b79cd45f
Hergebruik scheepswerf

Een belangrijk deel van de hedendaagse opgave is hoe om te gaan met bestaande in onbruik geraakte bebouwing. Industriële loodsen op mooie locaties die niet langer gebruikt worden voor hun oorspronkelijke functie zijn vaak zeer geschikt voor een nieuwe functie, bijvoorbeeld een vrije vorm van wonen. Zo ook deze loodsen op een oud scheepswerf.

ga naar project
dakopbouw-dakterras-exterieur
Dakterras met entreegebouw

Het project betreft het realiseren van een dakterras met een klein entreegebouwtje, ook wel duivetil genoemd. Materiaal en kleurstelling van het dakterras en het kleine opbouwtje komen met elkaar overeen, waardoor een harmonisch geheel ontstaat. In het opbouwtje is ruimte voor opslag van tuinstoelen, plantenbakken, etc. Ook is er een wateraansluiting en buitenkraan.

ga naar project
3f0703d151fceb2cf1bdfb1d9d9ca7c6f7219dd6
Woningen in het Valkenboskwartier

Evenals stadsdeel Laak is het Valkenboskwartier in Den Haag een gewilde buurt voor beleggers. Dit mooie pand aan de Daguerrestraat bestond uit een parterrewoning met dubbelbovenhuis met kap. De parterrewoning is los verkocht. Het dubbelbovenhuis is opgedeeld in 5 appartementen voor de verhuur.  De kapverdieping is geschikt gemaakt voor bewoning. Dit project is gedaan in opdracht van 070-vastgoed en Langeveld van den Heuvel vastgoed.

ga naar project
loftappartement-met-dakterras-interieur
Loftappartement in Scheveningen

Voor een appartement aan het Sweelinckplein in de wijk Duinoord hebben wij een loft ontworpen met daarin een spectaculaire trap naar het dakterras. In het appartement zijn lichte neutrale kleuren gecombineerd met de warme kleur van de bestaande houten dakconstructie. Op het terras is deze materialisering doorgezet. Vanaf het nieuwe dakterras is er een prachtig uitzicht over Scheveningen.

ga naar project
verbouwing-kerk-tot-woonhuis-interieur
Verbouwing voormalige kerk

In een voormalige kerk hebben wij een ontwerp gemaakt voor een verbouwing waarbij een grote woning wordt gerealiseerd. Ten tijde van ons ontwerp werd het gebouw alleen gebruikt op de bovenste twee verdiepingen, omdat de ligging van deze verdiepingen optimaal ten opzichte van de zon was. De iets donkere, maar ruimtelijk zeer aantrekkelijke begane grond stond leeg. Het doel van ons ontwerp was om de begane grond en de daaraan gelegen tuin een integraal onderdeel van de woning te maken. Hetzelfde gold voor het achterhuis. 

ga naar project
13094-bv-pre-web-website-1200x600-gr11482490121
Interne verbouwing Zeeland

In het Zeeuwse Ouwerkerk hebben wij gewerkt aan de complete renovatie van dit woonhuis. De kap is voorzien van een grote dakkapel en de begane grond is opengewerkt en voorzien van een nieuwe keuken. Op de verdieping is een nieuwe badkamer geplaatst. Het huis is aangekocht omdat de opdrachtgevers gevallen waren voor de prachtige plek aan de rand van het dorp. 

ga naar project
transformatie-stal-tot-woonhuis-interieur
Boerderij groene hart

De stal van deze boerderij in het Groene Hart hebben wij getransformeerd naar een loftachtige woonruimte. In de stal zitten diverse karakteristieke elementen die een uniek karakter geven aan het nieuwe woonhuis. Voor het interieur is de industriële betonstructuur in het zichtgelaten. Ten behoeve van extra daglicht en een ruimtelijke verbinding tussen de begane grond en de verdieping is gedeeltelijk de betonvloer open gezaagd. In de gevel zijn de originele stalen ramen na-geïsoleerd. 

ga naar project