ga terug naar projectenoverzicht
Project: 0967
Jaar: 2013
Locatie: Wieldijk - Heenvliet
Omschrijving: Prefab kelder dijkwoning

Prefab kelder dijkwoning

Aanbouw en kelder in Heenvliet

In Heenvliet hebben wij een bestaande woning in dezelfde stijl verlengd door middel van een aanbouw over 2 lagen. De woning is een dijkwoning. In de tuin hebben wij een prefab kelderbak (zie prefab kelders) geplaatst die vanuit het woonhuis toegankelijk is. In de kelderbak (baksteen gevel) zijn een slaapkamer en een sauna geplaatst.

prefab-kelder-dijkwoning-situatie-nieuw prefab-kelder-dijkwoning-situatie-bestaand
dakopbouw-exterieur-gevelaanzicht
Dakopbouw Newtonstraat

Deze opbouw is opgeleverd in mei 2013 en staat aan de Newtonstraat in het Valkenboskwartier in stadsdeel Segbroek. De opbouw herhaalt de klassieke detaillering van de oorspronkelijke woning. Dit is door de aannemer (Kolthoff loodgieters en aannemersbedrijf) bijzonder nauwkeurig en netjes gedaan. Een uitstekend voorbeeld van het herhalen van het bestaande. Voor meer informatie kunt u met ons contact opnemen.

ga naar project
Doormetselen van de gevel

Woning uitbreiden door middel van een dakopbouw? Door de gevel door te metselen met baksteen, gelijk van structuur en kleur als de bestaande bouw creëer je een dakopbouw passend in het straatbeeld. 

ga naar project
dakopbouw-exterieur-doorgemetselde-gevel
Flexibel in te delen dakopbouw

In deze dakopbouw is ervoor gekozen om de houten balken van bouwmuur tot bouwmuur te laten overspannen. Hierdoor is de dakopbouw geheel flexibel in te delen. 

ga naar project
0f781e4e537b7d3a6b79ae5b27d7a020421f8c65
karakteristieke rode baksteen herhaald

In deze doorgemetselde dakopbouw is tussen het bestaande metselwerk en het nieuwe metselwerk een rollaag aangebracht van verticale bakstenen die een klein beetje uitsteken ten opzichte van de gevel. De nieuwe gevel sluit hierdoor netjes aan op de bestaande gevel. 

ga naar project
dakopbouw-exterieur-doorgemetselde-gevel
Doorgemetselde Dakopbouw

De dakopbouw aan de Rozenstraat in Den Haag kenmerkt zich door een doorgemetselde gevel, waarbij zorgvuldig is gezocht naar een baksteen, die het bestaande metselwerk op een goede wijze continueert. Op de erker is bij deze verbouwing een balkon doorgemetseld. Dit balkon verbindt de dakopbouw als het ware met de onderbouw. 

ga naar project
aanbouw-verbindt-kelder-met-woonhuis-exterieur
Kelder en aanbouw

Het was de droom van de opdrachtgever om een grote multifunctionele ruimte bij het huis te hebben. Omdat dit in het bestaande bouwvolume niet te realiseren was, is ervoor gekozen om een grote afzinkkelder in de tuin te realiseren. Om de kelder met de bestaande woning te verbinden is een aanbouw op de begane grond toegevoegd aan het huis. Via de aanbouw, die opgetrokken is uit traditioneel metselwerk, kan via de trap de kelder bereikt worden. Daglicht komt in de kelder via het ruim gedimensioneerde trapgat in de aanbouw en via een aantal hoge ramen aan de achterzijde van de kelder. Deze ramen waren mogelijk omdat de oorspronkelijk tuin schuin afliep. Op het dak van de kelder bevindt zich een plaatselijk verhoogde tuin.

ga naar project
3f0703d151fceb2cf1bdfb1d9d9ca7c6f7219dd6
Woningen in het Valkenboskwartier

Evenals stadsdeel Laak is het Valkenboskwartier in Den Haag een gewilde buurt voor beleggers. Dit mooie pand aan de Daguerrestraat bestond uit een parterrewoning met dubbelbovenhuis met kap. De parterrewoning is los verkocht. Het dubbelbovenhuis is opgedeeld in 5 appartementen voor de verhuur.  De kapverdieping is geschikt gemaakt voor bewoning. Dit project is gedaan in opdracht van 070-vastgoed en Langeveld van den Heuvel vastgoed.

ga naar project
98fde75b45990419df4e2c9ae88213765ef8532a
Appartementen voor expats

Er is in Den Haag een groeiende behoefte voor kleine luxueuze appartementen voor expats of als pied a terre voor mensen die gedurende een aantal dagen per week in Den Haag werken. Dit pand aan de Wassenaarseweg stond al 2 jaar leeg en leent zich hier uitstekend voor. De buurt is van hoge kwaliteit en ligt dicht bij het centrum. Per verdieping kunnen er 2 appartementen gerealiseerd worden. Een bijkomend voordeel voor de buurt is dat de levendigheid in de buurt wordt vergroot en dat verpaupering door leegstand wordt voorkomen.

ga naar project
31a815b1e553415276eb75abc29c4943009a32aa
Rooseboomstraat

Op de hoek van de Rooseboomstraat en de Pijnacker Hordijkstraat hebben wij een ontwerp gemaakt voor een dakopbouw. De dakopbouw is bijna onherkenbaar omdat deze traditioneel doorgemetseld is en een volwaardig geïntegreerde beëindiging van het bouwblok vormt. De voor de Haagse architectuur zo kenmerkende horizontale betonbanden in de gevel zijn bij deze dakopbouw doorgezet. De dakrand heeft dezelfde kenmerkende horizontale richting als de dakrand van het oude bouwblok. Door de dakopbouw is er op de nieuwe verdieping ruimte voor een keuken, woonkamer en een terras.

ga naar project
538c40baaf1c530b34111bb1536c0691670c8f12
Appartementen aan Westeinde

Dit pand aan het Westeinde in Den Haag is een typisch voorbeeld van opbouwen en opsplitsen. 

ga naar project
5a7a991e13d64af485c6a12dccd90dec87c0644d
Balkon op erker

Aan de Vlierboomstraat in de Vruchtenbuurt hebben wij een ontwerp gemaakt voor een dakopbouw. Het betreft een vrij klassieke oplossing met een doorgemetselde gevel. Het leuke aan deze opbouw is dat er op de erker van de voorgevel een klein balkon met openslaande deuren is gemaakt. Op de onderstaande foto wordt de dakopbouw in het werk in elkaar gezet.

ga naar project
13123-bv-pre-web-2016-11-10-1-1200x600-gb11484820053
Woning splitsing

In Rotterdam werkten wij aan de splitsing van dit herenhuis in diverse kleinere appartementen. Wij regelden de vergunningen bij de gemeente en maakten alle tekeningen.

ga naar project
waterwoning-drijvende-woning-gevelaanzicht-
Waterwoning Aalsmeer

De wens om in de diepte extra ruimte te creëren heeft geleid tot het idee van de combinatie van 2 systemen. Traditioneel worden drijvende woningen gebouwd op een betonnen bak. Een meer moderne variant is een drijvende woning op een combinatie van piepschuim en beton. De diepgang van een betonnen bak is beperkt i.v.m. met de opwaartse kracht die ontstaat door de waterverplaatsing. Een bak van 100m2 met 1,5m diepgang heeft een opwaartse kracht van 150 ton. De constructie van een betonnen bak van dit formaat met een wand van 30cm beton weegt circa 80 ton. Er moet dus nog aanzienlijke bouwmassa worden toegevoegd wil de bak 1,5m diep komen te liggen. Vandaar het idee om een combinatie te maken tussen één bakdeel waarmee diepte wordt gemaakt en een twee drijvende delen. Deze constructie heeft tegelijkertijd een soort catamaranachtige doorsnede die stabiliserend werkt. De woning kan in drie delen worden gefabriceerd en naar de locatie worden gesleept om vervolgens daar te worden samengesteld.

ga naar project
dakopbouw-exterieur-traditioneel
Dakopbouw geeft uitzicht en extra slaapkamers

In het Bezuidenhout aan de Carel Reinierszkade hebben wij een dakopbouw ontworpen waarin de traditionele jaren 30 stijl is gecombineerd met een moderne stijl. Op de hoek is de dakopbouw doorgemetseld en zijn de stalen kozijnen conform de originele stalen kozijnen. Aan de achterzijde is extra ruimte gecreëerd middels een uitkraging. Deze uitkraging bestaat uit een gestuct kader met daarin een grote glazen vliesgevel. 

ga naar project
1df408fd3936f5fa021c234c7ca240702f74fa5c
Van monumentaal kantoor naar luxe stadsappartementen

Dit Rijksmonumententale kantoorpand aan de Scheveningseweg wordt getransformeerd naar een woongebouw met daarin vijf luxe appartementen. Hiermee wordt de originele woonfunctie weer in ere hersteld. Ook het omliggende terrein zal volledig getransformeerd worden van een open parkeerplaats naar een tuinontwerp met daarin parkeerplaatsen opgenomen.

ga naar project
c4ed7efd7756813ec55fdc04c942c2c4e9e4099c
Verbouwing vrijstaande woning Muiderberg

Het project betreft de complete verbouwing van dit vrijstaande huis in Muiderberg, waarbij de oude woning is voorzien van een grote aanbouw. De aanbouw is een verlenging van de woonkamer en is deels verdiept uitgevoerd. Hier is voor gekozen, omdat de bestaande plafondhoogte in de woning zeer beperkt was. De aanbouw is wat vormgeving betreft contrasterend ontworpen te opzichte van het bestaande woonhuis.

ga naar project
0cdc9b12964caae7e64ab0b1b0bf9db3a8bb3918
Van koetsfabriek naar stadsvilla

Aan de Nieuwe Schoolstraat in Den Haag transformeerden wij een voormalige koetsfabriek tot een unieke stadsvilla. De te verbouwen fabriek kan vanaf twee zijden worden bereikt. Met de auto vanaf de Nieuwe Schoolstraat en te voet via een patio en een hofje vanaf de Denneweg. 

ga naar project
14243-uo-afb-2016-05-17-1-gr111484643616
Monumentaal pakhuis Amsterdam

Bij de verbouwing van dit monumentale pakhuis in Amsterdam stonden wij voor de opgave om van een souterrain zonder ramen een volwaardige woonverdieping te maken. In nauw overleg met monumentenzorg is een vergunning verkregen voor het maken van een vide tussen bel-etage en souterrain. De vide brengt licht in het souterrain en zorgt voor een visuele en fysieke verbinding tussen beide etages. Omdat de vloerbalken een monumentale status hebben is ervoor gekozen om alleen de grenen vloerdelen ter plaatse van de vide te verwijderen: er loopt dus een flinke balk door de vide heen. Dit geeft echter veel karakter aan deze bouwkundige ingreep.

ga naar project
79e7ef7f7abfc1a83e75f80883d00855bb16e027
Jaren 30 woning

Aan de Roodborstlaan gelegen in de vogelbuurt te Den Haag, staat deze jaren 30 hoekwoning. Het is een grondgebonden, vrijstaande woning met een royale entree en fraaie luifelconstructie bij de voordeur. De bijzondere vormgeving van kozijnen en de fraaie metselwerkdetailleringen zijn kenmerkend voor dit type woning. 

ga naar project
exterieur-opgebouwd-kantoorgebouw
Kantoorgebouw opgebouwd

Het hergebruik ontwerp voor het Bischoff-gebouw te Hengelo is een combinatie van oud en nieuw. Het bestaande gebouw is gedeeltelijk gestript, opengewerkt en uitgebreid met een nieuwe bovenwereld. 

ga naar project
verbouwing-groothandel-exterieur-luifel1
Verbouwing groothandel

Op het industrieterrein de Spaanse Polder te Rotterdam hebben wij een bestaand distributiecentrum getransformeerd tot een groothandel. Het distributiecentrum aan de Vlaardingweg bestaat uit diverse grote hallen en kantoorruimten. Deze verschillende gebouwen  worden in de nieuwe situatie samengevoegd middels een grote rode luifel. De luifel bevindt zich aan de representatieve zijde en fungeert zodoende als eyecatcher voor het  winkelende publiek. De thematiek van de entree is ook in het interieur door ontworpen. In de grote hallen zijn stellingen geplaatst met daarin rode verlichtingselementen. Ook de kassa’s en informatiebalie zijn mee ontworpen. Het plafond boven de kassa’s is voorzien van rood strekmetaal.

ga naar project