ga terug naar projectenoverzicht
Project: 13041
Jaar: 2013
Locatie: Treilerweg - Scheveningen
Omschrijving: Patiowoning Scheveningen

Patiowoning Scheveningen

Aanbouw met groen dak

In een binnen gebied van een bouwblok in Scheveningen hebben wij op een subtiele wijze een inbreiding gerealiseerd. De daken van de inbreiding hebben verschillende hoogtes. Dit is gedaan ten hoeve van extra daglicht toetreding en een nette aansluiting op bestaande bebouwing. De inbreiding bestaat uit twee aanbouwen die verbonden zijn met een gang langs een patio. In de aanbouw die direct aan de woning grenst is de keuken gesitueerd. De aanbouw achter in de tuin heeft een dubbele functie en wordt gebruikt als werkkamer en muziekkamer. 

a4fc4b051f6bdd24005bf368bbccfaaee76a9559 d8b1c9f85f6a842f70a187da27b9a079540ee8db 5d22c33928dad0118bd89bd7f12e74b2e1f19d1f

"Spectaculaire kolomloze open hoek patio"


In het ontwerp is gezocht naar een zo subtiel mogelijke toevoeging aan de bestaande bebouwing. Het volume van de aanbouwen lijkt minder massaal door de verspringing van de dakvlakken. De gevels zijn voorzien van houten rabat delen en de daken zijn bedekt met een sedumdak. Op deze wijze is het verrommelde binnen terrein getransformeerd naar een interessant groen daklandschap. Het sedumdak heeft een bufferfunctie voor zowel het regenwater als de zonnewarmte. Hierdoor draagt het sedumdak bij aan een aangenaam binnenklimaat en een gunstige waterafvoer bij hevige regenbuien.

c6069e872c9ce596e1d71299b1215979c0f1e510 99ccbfca12651b3e9bd91d84e5c3399a41408340

Patio vanaf de woonkamer.

ff2b463135e8447b3bb7b9ac2b399f8ee5a37b3a

Zicht op de patio vanuit de moderne keuken.

269dd06b40d80fc57bfda6c3a7b444747f337d5f
13041-uo-afb-2014-01-08-nieuw-32-1200x600-gb-grote-afb3-nieuw1479827930
13041-st-pre-web-website-768x525-kl1-gb3de1479827214

In de doorsnede is de verbinding van de woning met muziek- en werkkamer goed te zien. In het ontwerp hebben wij een zo open mogelijke relatie geprobeerd te maken tussen de keuken en de patio. Dit is gerealiseerd door twee schuifpuien die in de hoek samen komen. Wanneer beide puien opgeschoven worden ontstaat er een spectaculaire kolomloze open hoek. 

13041-st-pre-web-website-768x525-klein-afb2-2de-gb1479827214

In de materialisering is er gekozen voor strakke neutrale materialen en kleuren in combinatie met hout. Dit heeft zich vertaald in een lichtgrijze gietvloer met strakke wit gestucte wanden, warme blank gelakte kozijnen en een houtengevelbekleding. Het eindresultaat is een vloeiende lichte ruimte waarin diverse plekken zijn gecreëerd.


13041-st-pre-web-2016-10-24-8768x525-gb1479827214

Het groene dak zorgt voor een constante temperatuur in de aanbouw. Zie http://verbouwjeeigenhuis.nl/duurzaam-verbouwen/ voor meer informatie over duurzaam verbouwen.


restauratie-rijksmonument-exterieur-voorgevel
Huis Maarheeze

In 2007 begonnen wij aan de  grootscheepse restauratie van deze villa. Het Rijksmonument op het voormalig grondgebied van het landgoed Oud Clingendaal was in redelijke staat. De tuin was echter zeer vervallen. Onze restauratie had betrekking op zowel het interieur als het exterieur.

ga naar project
Van watertoren tot woonhuis
ga naar project
448adcac4d5b1c0ba32542094c79f3ba9117667d
Transformatie Reeuwijk

In sommige gevallen is het lastig om te kiezen of een pand gesloopt moet worden, waarna nieuwbouw plaats kan vinden, of dat het efficiënter is het pand te verbouwen. In Reeuwijk was dat niet anders. Na het maken van diverse kostenramingen heeft de opdrachtgever besloten tot verbouw over te gaan. Dit had niet in de laatste plaats te maken met een gedurende het proces toenemende affiniteit met de oude woning.

ga naar project
Dubbele Dakopbouw Scheveningen
ga naar project
dakopbouw-dakterras-exterieur-achtergevel
Tuin op het zuiden aan de Zuiderparklaan

Kenmerkend voor de portiekwoningen aan de Zuiderparklaan is het sterke ritme van erkers en portieken. De bovenkant van het bouwblok wordt op krachtige wijze geaccentueerd door de witte daklijst. Deze krachtige kenmerken zijn intact gelaten en zelfs door ons versterkt door een ingetogen herhaling van het bestaande gevelritme in onze dakopbouwen. De herhaling bestaat uit een lamellenstructuur per woning. De opbouw staat in zijn geheel terug ten opzicht van de bestaande voorgevel. Zodoende ontstaat er een rustige toevoeging op het bestaande bouwblok.

ga naar project
Minimalistische aanbouw
ga naar project
woonark-exterieur
Woonark Amsterdam

De woonark ligt aan de gracht in Amsterdam. Het verticale stramien in de gevel zorgt voor een heldere structuur. Door deze systematiek is het mogelijk om in hetzelfde gevelconcept zowel een open, glazen gevel richting de gracht als een gesloten gevel naar de straat te maken.

ga naar project
vegetatiedak-kantoorgebouw-opgebouwd-
Een unieke binnenstedelijke woonbeleving

Deze nieuwe bovenwereld bestaan uit woningen die bestemd zijn voor ouderen. De binnenstedelijke ligging en de mogelijkheid om dienende functies te realiseren maakt het gebouw ideaal voor deze doelgroep.

ga naar project
0d851d263d8aae871b4a47b8eaf167b2cbcd3751
Woonark Vinkeveen

Moderne woonark in het hart van het plassengebied in Vinkeveen

ga naar project
Duinvilla wassenaar
ga naar project
Van koetsfabriek naar stadsvilla
ga naar project
413718ab1dd153332728f1ad587f394ad1be9ab0
Verbouwing groothandel

Transformatie van distributiecentrum naar groothandel

ga naar project
Verbouwing monumentaal pakhuis Amsterdam
ga naar project
Moderne dakopbouw geeft verhoogd woongenot
ga naar project
dakopbouwen-collectief-particulier-opdrachtgeverschap-voorgevel-exterieur
Vier dakopbouwen IJburg

Op de Jan Vrijmanstraat in Amsterdam bouwden wij vier dakopbouwen naast elkaar. Het initiatief werd door één van de buren genomen, waarna de drie anderen mee deden. Dit project werd zodoende een collectief particulier opdrachtgeverschap. Wij hebben diverse ontwerpstudies gemaakt waarbij we onderzochten of we enerzijds in het bestaande groen geschilderde multiplex moesten bouwen of anderzijds juist het metselwerk moesten doorzetten in de nieuwe bouwlaag. Wij vonden het rustiger voor het gehele bouwblok om het metselwerk slechts toe te passen op de onderste drie bouwlagen en de extra verdieping neutraler te ontwerpen. 

ga naar project
exterieur-dakopbouwen
Vlierboomstraat

Deze twee opbouwen liggen in de Vlierboomstraat in de Vruchtenbuurt. De opbouwen hebben een doorgemetselde gevel waarbij de karakteristieke rode baksteen van de bestaande gevel is herhaald. Tussen het bestaande metselwerk en het nieuwe metselwerk is een rollaag aangebracht van verticale bakstenen die een klein beetje uitsteken ten opzichte van de gevel. De nieuwe gevel sluit hierdoor netjes aan op de bestaande gevel. 

ga naar project
1df408fd3936f5fa021c234c7ca240702f74fa5c
Van monumentaal kantoor naar luxe stadsappartementen

Dit Rijksmonumententale kantoorpand aan de Scheveningseweg wordt getransformeerd naar een woongebouw met daarin vijf luxe appartementen. Hiermee wordt de originele woonfunctie weer in ere hersteld. Ook het omliggende terrein zal volledig getransformeerd worden van een open parkeerplaats naar een tuinontwerp met daarin parkeerplaatsen opgenomen.

ga naar project
c4ed7efd7756813ec55fdc04c942c2c4e9e4099c
Verbouwing vrijstaande woning Muiderberg

Het project betreft de complete verbouwing van dit vrijstaande huis in Muiderberg, waarbij de oude woning is voorzien van een grote aanbouw. De aanbouw is een verlenging van de woonkamer en is deels verdiept uitgevoerd. Hier is voor gekozen, omdat de bestaande plafondhoogte in de woning zeer beperkt was. De aanbouw is wat vormgeving betreft contrasterend ontworpen te opzichte van het bestaande woonhuis.

ga naar project
79e7ef7f7abfc1a83e75f80883d00855bb16e027
Jaren 30 woning

Aan de Roodborstlaan gelegen in de vogelbuurt te Den Haag, staat deze jaren 30 hoekwoning. Het is een grondgebonden, vrijstaande woning met een royale entree en fraaie luifelconstructie bij de voordeur. De bijzondere vormgeving van kozijnen en de fraaie metselwerkdetailleringen zijn kenmerkend voor dit type woning. 

ga naar project
herbestemming-kuuroord-exterieur-logeerverblijf
Vakantiepark - Saint Pierre (FR)

Op een landgoed in Saint Pierre in Zuid Frankrijk zijn oude schuren en woningen herbestemd ten behoeve van een kuuroord. De oude schuren en woningen staan verspreid in het glooiende landschap. Voor aanvang van de ontwerp werkzaamheden zijn de gebouwen bouwkundig opgenomen en in kaart gebracht. Na de bouwkundige opname is er een ontwerp gemaakt voor diverse logeerverblijven (Gites) en een badhuis.

ga naar project
dakopbouw-renovatie-exterieur-voorgevel
Renovatie gehele bouwblok

Het gehele blok aan de Hattemlaan is door ons gerenoveerd. De woningen op de begane grond en de eerste verdieping zijn volledig vernieuwd en de bovenwoningen zijn voorzien van een dakopbouw. Tevens is de gehele achtergevel voorzien van nieuwe balkons. De optopping van de tussenwoningen bestaat uit een kap met dakkapellen en een setback gevel met dakterrassen. In deze optopping zijn slaapvertrekken gesitueerd. Op de hoeken zijn de optoppingen doorgemetseld. Het woonprogramma op de hoeken is omgekeerd ten opzichte van de tussenwoningen. Hier is de woonruimte op de derde verdieping geprogrammeerd en de slaapvertrekken op de tweede verdieping.

ga naar project